Melyik Istenben hiszel? A magyarok Istenében vagy a zsidók (és keresztények) Istenében?
Magyarok Istene? Ezt valami forradalmi párt honlapján olvastad? Ha van a népnek külön istene, akkor ez ilyen ultranacionalista-pogány dolog, gondolom én (kissé ellentmondásos)... Olvass már egy kicsit, amolyan pártatlan írásokat. Hisz nem árt a tisztán látás.
De ha már kérdezted, egyikben sem hiszek.
#3-as!
Maga az elnevezés gerjeszti azt az értelmet, hogy egy nép különálló istene lenne: magyarok istene. Tehát lenne szerbek istene, horvátok istene, stb? Isten egy. Nincs Isten rajta kívül.
A Nagyboldogasszonyban!:)
(Lám, mit tud a katolicizmus!)
R.B. László! A te válaszod áll legközelebb ahhoz, amit kérdezni akartam.
A magyarok Istenét úgy értettem, hogy az, aki a magyarok istene volt, mielőtt a magyarok keresztények lettek. De látom, hogy itt már sokan jöttek a bibliai idézetekkel. Igen, a keresztény és a zsidó Isten ugyanaz. És ha lezsidózlak, akkor mi van? Azok is ugyanolyan emberek, mint te vagy én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!