Melyik Istenben hiszel? A magyarok Istenében vagy a zsidók (és keresztények) Istenében?
@ 31:
És te hallottál már arról, hogy természettudományos eszközökkel NEM bizonyítható sem Isten léte, sem a nemléte? Mert én igen. Nézz körül egy kicsit az oldalon régebbi kérdéseknél, és majd meglátod magad is, hogy normális vitáknál ezt mindkét oldal leírta már sokszor.
A nem természettudományos bizonyítékokon vagy cáfolatokon meg lehet oldalakon keresztül vitatkozni, érvelni, cáfolni, csak teljesen felesleges. Egyik sem 100 %-osan bizonyító erejű.
Pontosan ezért írtam a 28-as trollnak azt, amit; mivel tudom, hogy nem létezik ilyen bizonyíték... :D
És azt is elmondom, hogy hasonló esetekben a reakció kétféle szokott lenni: egy ilyen jellegű visszakérdezés, mint most is, annak elismerése helyett, hogy hülyeségeket irkált az illető; vagy mély hallgatás...
Úgyhogy mindkettőtöknek csak a régebbi kérdések olvasgatását tudom javasolni. Használjátok a kereső funkciót, arra való. :)
Milyen bizonyítékot akarsz arra, hogy van Isten? minek?
A vallás az Istenhit. Hit!!! Ha tudományosan bizonyítható lenne akkor nem hit lenne, hanem tudás. Egy hívő sem állítja hogy hite nem hit de tudás. Akkor mit akarsz valójában? A te Istentagadásod sem tudás, az is hit mert te sem tudod bizonyítani állításod. Csak hiszed, hogy nincs Isten. Szóval te is hívő vagy ☻.
"így féltek hogy lesújt rátok ha valami bűnt csináltok."
Szerintem meg neked a fejedbe nevelték ezt az ostobaságot.
Hogyan?
Úgy hogy "megtanították" neked, hogy mikor leszel "okos".
Ez a vallás téma ne haragudj. Mindenki leszarja, hogy hiszel-e Istenben vagy nem.
Persze leírhatod, csak nincs értelme. Az oldala neve pedig gyakoriKÉRDÉSEK (amikre értelmesen válaszolni illik) és nem GyakoriOFFok.
Nem írtál egyébknét bántó dolgot, mert ez a te véleményed és attól még nem lesz igaz, de nem tudom megérteni, hogy miért lett eme infó megosztásától jobb a lelked.
Ez a vallás topic. Nem az ateista topic.
A valláskritikába miért írnak hívők?
Mert nem ateista topic, hanem VALLÁSkritika, na és ott lehet vitatkozni. Normálisan.
De egyébként nem haragszom rád, remélem én sem bántottalak meg. Legalább csak leírtad mit gondolsz és nem valami bántó röfögést hánytál ide:)
Én abban hiszek, hogy egy rakás isten van, mint a Japán mitológiában.
(kb 8 millió)
És mivel, 8 millió isten van, akkor nem csak egy istene lehet a magyarságnak, hanem külön-külön minden embernek egy.
Szerintem ez a valóság.
Egyszer valaki feltett egy kérdést, hogy írják le, hogy mi számukra az isten. Képzeljétek el, hogy 800.000 válaszból nem volt kettő egyforma.
Ez azért lehet, mert mindenkinek van saját istene.
Az én istenem, egy gyönyörű fekete hajú csaj. Nagyon pajkos, és nagyon szereti az animéket. Egyfolytában adja sugallja nekem azt, hogy nézzek animéket. Onnan tudom, hogy ez nem saját ötlet, mert nézek lányaniméket is, pedig ezeket kimondottan utálom.
Én csak abban reménykedek, hogy halálom után, istennőmmel találkozni fogok, és megláthatom kedves mosolyát.
Miért csak egy?
Mi bizonyítja azt, hogy legalább egy Isten létezik?
Miért ne lehetne több is belőle?
Sajnálom de politeista vagyok.
Én az egyedül igaz Istenben, az ég és föld teremtőjében hiszek, akié minden hatalom.
"És monda: Oh Uram, mi atyáink Istene! nem te vagy-é egyedül Isten a mennyben, a ki uralkodol a pogányoknak minden országain? A te kezedben van az erő és hatalom, és senki nincsen, a ki ellened megállhatna." 2Krónika 20:6
NA jó akkor lapozzunk.
Ki hisz az ördögben? Féltek a máglyától? Lucifertől esetleg? Szerintetek tényleg piros és fekete kecskeszakálla van? És mindig csóválja a farkát ha könyörögsz neki az életedért? :)
Ne már, ez egy középkori h.lyeség... (kecskeszarv - pata - piros köpönyeg - üstben főzés - stb.)
A farkcsóválás legalább vicces. :D
A 34. válaszolónak pedig minden elismerésem, mert nagyon igaz, amit írt; és ezt még soha nem láttam így megfogalmazva. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!