Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te hiszel Istenben?

Te hiszel Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi a legfontosabb okod rá, ha nem, mi a legfontosabb okod rá? Az pl. nem ok, hogy mert erre neveltek, vagy mert azt mondták anyámék.

Én nem hiszek, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a létezését.

2014. jan. 29. 14:30
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"Én nem hiszek, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a létezését."

Már megbocsáss kedves kérdező, de a te indoklásod is elég röhejes. Ennyi erővel én is írhatnám:

Én hiszek Istenben, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a NEM létezését.

2014. jan. 30. 14:01
 22/36 anonim válasza:
Teljesen jól látod,isten nincs és soha nem volt.Azok a primitív buta tudatlan emberek hisznek,akik befolyásolhatóak és megtéveszthetőek csekély intelligenciájuknak köszönhetően.
2014. jan. 30. 16:00
 23/36 A kérdező kommentje:

"Én hiszek Istenben, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a NEM létezését."

Hehe:D:D

Mintha azt mondanád, hogy a Repülő Spagettiszörny azért létezik, mert semmi sem indokolja, hogy ne létezzen. Ugye, hogy fordítva kicsit több értelme van?

Én nem mondtam, hogy végignéztem Hovind mind a sacc 10 videóját, pláne h mind két órás. Ezt az egyet láttam, de ebből is csak annyit, amíg bírtam a sok marhaságot. Egyszerűen röhej az egész. A történetei, ahol azt hiszi bölcs volt és mindenkit legyőzött, közben csak azért nem vitatkoznak vele, mert ahhoz túl hülye, hogy ész érvekkel hatni lehessen rá. Ráadásul rengeteg mindent rosszul tud, és azokra alapozza a mondanivalóját, ami mondjuk mindegy is, mert ha azok helytállóak is lennének, úgyis minden szava baromság.

2014. jan. 30. 17:46
 24/36 anonim ***** válasza:

Én csak Hozélujza kommentjére reagálnék,szóval akit megtörnék a kérdésről való vita továbbgondolásában az nyugodtan továbbmehet.

Lujza (kényelmesebb lenne a tegeződés,de ha zavar jelezd) te azt állítod hogy hovind kitér a dínókra.

Nos én kétszer néztem végig ezt az "előadást",és valóban kitér a dínókra,de nagyjából összeszámolva beszél róluk 10 percet.

Ez semmi,ez még felvezetőszövegnek is kevés.

Beszél össze vissza.Beszél az amerikai belpolitikáról (köze nincs a témához),beszél a gyereknevelésről (köze nincs a témához),beszél arról hogy hogyan kell kilőni a befőttes gumit (köze nincs a témához),beszél a túlnépesedésről (köze nincs a témához),és még sorolhatnám.

Szinte köze nincs a dinoszauruszokhoz.

Ellenvetés?

2014. jan. 30. 18:26
 25/36 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Azt írod a Bibliáról: "És amit el akar mondani, az minden, csak nem jó és követendő."

Én azt gondolom, hogy egy kicsit hamar vontál le következtetést. Ennek sokféle oka lehet. Ne foglalkozzunk ezzel..

Abban igazad van, hogy sok-sok történet van benne, ami negatív és hátborzongató.De gondolj arra, hogy a tökéletes és végtelen bölcs Isten miért íratta le ezekeet a történeteket? Ha feláll a sző a hátunkon tőle)ük), az azért van, mer valami fontosat (talán elrriasztót) akart a Teremtőnk tanítani vele. Minden a mi okulásunkra lett megírva.

Ne feledd azt sem, hogy a bukott, bűnben bukdácsoló ember történelmét tartalmazza a könyv, minden hibájával, és sok sok ballépéseivel, amelyeknek soha nem volt jó következménye.

Jézusnaak is volt olyan tanítása, emely miatt szinte mindenki otthagyta. De az apostolok maradtak, mert bár ők sem értették, bíztak Jézusban. Te nem tudnál hasonlóan gondolkodni? De igen, csakhogy ahhoz legalább úgy kellene ismerned Istent, ahogyan az apostolok ismerték Jézust.

Egyébként Isten ad útmutatót magához. Dézd csak:

Példabeszédek 2:1–5 Fiam, ha befogadod beszédeimet, és parancsolataimat kincsként őrzöd magadnál, hallgatva füleddel a bölcsességre, hogy szívedet tisztánlátásra késztesd, továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel szavad, ha folyton keresed azt, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utána, mint a rejtett kincsek után, akkor megérted Jehova félelmét, és megleled Isten ismeretét.

Ha végigjárod ezeket a lépcsőfokokat, amelyeket Isten kínál, a válaszod a saját kérdésedre igen lesz. Gyakorlatból tudom :)

2014. jan. 31. 10:15
 26/36 anonim válasza:

Először is bocsánat, de nekem is muszáj belefolynom ebbe a beszélgetésbe!

Először is tisztázzuk, hogy a Bibliát nem a mennyországból kaptuk faxon, tehát "gyarló, halandó" emberek műve, ebből következően pedig nem feltétlenül minden szó és mondat szent és sérthetetlen, hiszen az emberek szeretik beleszőni soraikba, olyan tényeket, amelyek ugyan nem feltétlen igazak, de mégis -lássuk be- jól hangzanak, és bizonyítják a számukra igaznak hit elvet... Még mielőtt a fejemhez vágnátok, hogy ezt az idézete (legalábbis a faxos részét) Dan Brown egyik nagy sikerű regényéből loptam, ami azért köztudottan nem minden tekintetben hiteles mű, gondolkodjatok el a mondaton, és szerintem ti is rájöttök, hogy ebbe azért szorult egy csöppnyi igazság!

A Szentírás telis-tele van kisebb-nagyobb ellentmondásokkal, sőt egyes adatok szerint több mint 400.000 darabot fedeztek fel a szemfüles ateisták benne!

Ezek után felmerül a sok-sok egyesek számára rágalom, míg mások számára komoly tudományos cáfolat, hogy Isten nem létezik, az egész csak egy kitaláció és a már megszokott kiforgatások...blablabla, már bocsánat...

Én részemről szintén nem tudom elképzelni, hogy egy mindenható(!)és jóakaró(!) Isten ott ül a Menny tornácán is letekinget a Földre, és betekint minden ember fejébe, mintha csak egy izgalmas reality show-t látna, számomra elképzelhetetlen, mondhatni abszurd állítás.

Ugyanakkor (az érem másik oldala) számítások szerint az élet ilyen fajta létezésére, az alap fizikai törvényektől kezdve, a fejlett gondolkodó lény kialakulásáig körülbelül akkora esély van mint arra, hogy egy föld körüli utazás során minden országban vásárolt ötöslottószelvények közül 3 is telitalálatos lesz (nem untatnálak benneteket a sok sornyi nullával)...

Mint látjátok ez szerintem már túl nagy véletlen lenne, tehát személy személyem szerint mégis létezik valamely erő (legszívesebben a fehér folt Istenének nevezem), melyet egyenlőre még nem ismerőnk...

Tehát összegezvén, ha létezik is valamilyen Isten, akkor sem hiszem, hogy annak az a mániája az, hogy az ő imádatán kívül semmilyen más hitet nem enged meg, vagy pedig, hogy minden vasárnap templomba menj... mivel elvileg mindenhol ott van....

2014. jan. 31. 19:37
 27/36 A kérdező kommentje:
Én erről a számításról nem hallottam, ellenben olyanról igen, hogy az élet és az értelmes élet kialakulása is nem hogy valószínű, de matematikai törvényszerűség, tehát nem is lehet másképp. Persze ezt a számítást sem ellenőriztem, bár őszintén szólva számomra ez a szimpatikusabb és az értelmesebb. Szerintem ahol az élet kialakulhat, ott ki is alakul.
2014. jan. 31. 19:51
 28/36 anonim válasza:

És honnan jönnek a matematika törvényszerűségei?

Mert ez itt a fő tényező!

Abban teljesen igazad van, hogy a törvények lehetővé teszik az élet létezését!

Na de honnan jönnek ezek?

Csak nem lettek a semmiből???

2014. febr. 1. 18:06
 29/36 A kérdező kommentje:

Ugye te most csak viccelsz?:D:D

Isten teremtette, hogy 1+1 az 2?:D:D:D

2014. febr. 1. 18:25
 30/36 anonim válasza:

Nem, nem pontosan erre gondoltam:

"Az életben annyi minden bizonytalannak tűnik. Mégis vannak dolgok, melyekre nap mint nap biztosan számíthatunk: a gravitáció állandó marad, a pulton hagyott forró kávé kihűl, a Föld ugyanúgy 24 óra alatt fordul körbe, és a fénysebesség sem változik – a Földön és tőlünk távol eső galaxisokban sem.

Hogy lehetséges, hogy rengeteg olyan természeti törvényt tudunk felisorolni, amelyek sosem változnak? Miért ilyen rendezett és megbízható a világegyetem?

A legnagyobb tudósokat is megdöbbenti, annyira furcsa ez. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy az univerzum bármilyen szabályoknak engedelmeskedjen, nemhogy matematikailag leírható szabályoknak. A tudósok megdöbbenése abból a felismerésből fakad, hogy a világegyetemnek egyáltalán nem kell így viselkednie. Könnyen lehetséges lenne, hogy az univerzumban a szabályok vagy a körülmények megjósolhatatlanul, pillanatról pillanatra változnának, vagy akár egy olyan, ahol a dolgok ide-oda ugrálnának a létezés és a nem létezés között."

2014. febr. 2. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!