Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te hiszel Istenben?

Te hiszel Istenben?

Figyelt kérdés

Ha igen, mi a legfontosabb okod rá, ha nem, mi a legfontosabb okod rá? Az pl. nem ok, hogy mert erre neveltek, vagy mert azt mondták anyámék.

Én nem hiszek, és erre talán a legfontosabb okom, hogy semmi sem indokolja, és semmi sem bizonyítja a létezését.

2014. jan. 29. 14:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
0%

@OFF

Egyébként előbb szolgálok egy kitalált lényt, mint egy embert. Mert az a kitalált lény az én által kreált eszméket képviseli, de nem korlátozódik le az egyénre, az önimádatra.

2014. jan. 29. 16:19
 12/36 anonim ***** válasza:
56%
Az egészséges istenképben viszont Isten a mesterünk, barátunk, atyánk, aki szerető, igazságos, bölcs. :P
2014. jan. 29. 16:21
 13/36 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért feltételezed, hogy csak azért nem hiszek(ünk) istenben, mert tudjuk, hogy kitalált. Ez csak egy ok a sok közül, ettől még érdekes tovább gondolni, és sokan tovább is gondolják, bár még azt sem kell nagyon mert az ember arcába csap a sok ellentmondás, értelmetlenség. Nincs olyan porcikája a keresztény vallásnak, ami ne saját magát tagadná végső soron. Ha mondasz egyetlen mondatot a kereszténységről, szinte biztos, hogy az rögtön számtalan problémát illetve kérdést vet fel, amik bizonyítják a hamisságát. A kereszténység születése és elterjedése teljesen földi okokra vezethető vissza. Az embereknek kellett egy isten, aki egy. Így nem kellett tucatnyi istennek áldozni azt a keveset is ami volt, ráadásul éppen a szegények mellé állt a gazdagokkal szemben, ami valljuk be a szegényeknek elég szimpatikus, és hát mindig is ők voltak többen. És reményt adott, egy életre ami nem olyan rossz mint amit kaptak. Mert éheztek, folyamatosan betegek voltak, a halál körülvette őket, a mocsok és a munka is, és nem volt semmijük. Érthető, hogy menekülnek valami felé, ami még ha ily légből kapott is, reményt ad. Az ember természeténél fogva azt hiszi el, amit el akar hinni. Ha egy gyereknek azt mondod, hogy szuperhős lesz a zöldbabtól, ő megeszi, és felnőttként sem fog ebben túl sokat változni. Ezért könnyű becsapni az embereket. És az a pozitív hatása, ami van, éppen ez, remény a buta és manipulálható embereknek, illetve olykor a placebo. De hátulütője ezerszer több van, a legártalmasabb dolog amit ember kitalált. Életek millióit de talán százmilliót oltotta ki közvetetten, és akadályozta a fejlődést és a gondolkodást, ahogy teszi még sokakkal manapság is.
2014. jan. 29. 16:23
 14/36 anonim ***** válasza:
56%

Nem hiszem, hogy minden háború mögött a hit állna. Szerintem te sem gondolod komolyan.

Persze vannak elferdített vallásos elmek, de a mondás igaz. Ha vak vezet világtalant, mindketten gödörbe esnek.

Nem lehet a vallásra kenni, az ember felelősségét...

A szegény embernek meg minek kellene Isten, ha ott van a családja vagy a barátai? Isten csak a pénzhez kellene meg a hatalomhoz?

Még annyit akartam írni, hogy lehet, hogy neked a Biblia egy zavaros mese. Pedig sokat számít, hogy mennyi részét ismered és hogyan állsz a történetkhez.

Megmutatja más emberek viselkedését és gondolkodását.

Attól hogy mára már tömegszámban adják a mesét szórakoztatásnak + van oktatás stb..., + te olyan okos vagy..,attól még a történeteken van értelme elgondolkodni.

2014. jan. 29. 16:46
 15/36 anonim ***** válasza:
Nem.Legfontosabb ok? Nincs? Miért kéne, hogy oka legyen? Persze itt most jöhetnék azzal, hogy nincs semmilyen bizonyíték semmilyen teremtő transzcendens létezésére, szükségem sincs a "hit által nyújtott biztonságra",és ha mégis ezzel ellenére rávenném magam az egészre, túl nehéz lenne a választás. Amúgy most melyik Istenről is van?
2014. jan. 29. 16:48
 16/36 A kérdező kommentje:

Nem mondtam, hogy mindegyik háborúnak a hit az oka. Nyilván nem, de azt beismerheted, hogy a nagy részének igen. De az is elég lenne, ha csak egynek, annak meg mindjárt ott a keresztes háborúk hosszú sorában mondjuk az első.

Én meg éppen azért mondom, hogy a bibliai történetek értelmetlenek, mert elgondolkodtam rajtuk. Bár arra sem volt sok szükség, mert egyértelműen mondja el, amit el akar mondani. És amit el akar mondani, az minden, csak nem jó és követendő.

2014. jan. 29. 16:51
 17/36 anonim válasza:

tudom és kész..

egyébként nem vagyok vallásos

első voltam

2014. jan. 29. 18:32
 18/36 kefa 2000 ***** válasza:
T.Kérdező! Furcsa módon vízhangzik ez a kérdés.Számtalanszor halottam,sőt talán még én is kérdeztem ezt vagy hasonlót.Lassacskán arra jöttem rá talán nem is az a lényeg,hogy én vagy te ,vagy mi hiszünk e istenben vagy se,és be tudjuk e azt bízónyitani magunknak vagy esetleg másnak,hanem talán az,hogy Ő hisz bennünk valahogy mindennek ellenére.Bizonyára hallottad már azt a mondást mi szerint hit nélkül lehet élni de nem érdemes.Tudod most már egyet értek vele.Az okokról majd talán később.Üdv.
2014. jan. 29. 22:32
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

1. Igen, hiszek

2. Azért, mert tapasztaltam.

3. Te viszont hazudsz Hovinddal kapcsolatban, hogy végig nézted, mert akkor nem írtad volna, hogy nem tér ki a dínókra. Közel két órát beszél róluk te majom, a saját parkja is dínó park.

Ennyit rólad. Ezek után az sem igaz, hogy olvastad a Bibliát, csak homályos elképzelésed van róla. Az pedig, aki nem megtért, az életbe nem fogja érteni, még ha el is olvassa. Nincs, aki segítsen benne.

Te Istent miért káromlod? Mert menő? Vagy erre neveltek? Vagy amit hallottál az neked nem tetszik, hogy nem engedi a szabados szexuális életet? Legtöbben ez ellen ágálnak, de ez az ő döntésük, ahogy ez a sok butaság, amiket leírtál, a te döntésed volt. Neked halvájy lila gőzöd sincs az egészről, a közelében sem jársz a megértésnek, te csak kitaláltál egy elméletet és most magadnak tetszelegsz, miközben pont ez vérzik ezer sebből.

2014. jan. 29. 22:42
 20/36 anonim ***** válasza:
Bármiben lehet hinni, de hogy egyesek miért egy szakállas öregapóban hisznek, aki mindent teremtett, és irányít, sőt csuda jóságos is, azt nem tudom, talán a fantázia hiánya, vagy a majomeffektus, esetleg a birkaösztön az oka.
2014. jan. 30. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!