Mi emberek, megérthetjük "Isten mélységes dolgait"?
Vidiripi
"Ha most elhisszük, hogy ez valóban egy megtörtént eset, akkor joggal jöhetek a kannibalizmussal, nem?"
Persze jöhetsz ,miért ne? De akkor csak és kizárólag Jézus testét lehet elfogyasztani.
Hol szerzed be?
Azért nézzük mge hogy hogyan is van ez írva!
Máté 26:26 Amikor pedig ettek, Jézus vette a kenyeret, hálát adott, megtörte, a tanítványoknak adta, és ezt mondta: Vegyétek, egyétek, ez az én testem!
27 Majd vette a poharat, hálát adott, átadta nekik, és ezt mondta: Igyatok ebből mindnyájan, 28 mert ez az én vérem, a szövetség vére, amely sokakért kiontatik a bűnök bocsánatára. 29 Mondom pedig nektek, hogy mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének terméséből mindama napig, amikor újat iszom veletek az én Atyám országában.
30 Dicséretet énekeltek, majd kimentek az Olajfák hegyére.
"...vette a kenyeret..." "...vette a poharat..." "...nem iszom a szőlőtőkének terméséből..."
1Kor 2:14
Érted hogy mit akar mondani ez az ige? Lelki ember. S így lelki módon kell megértenie is.
A hit dolgaiban el jön az a pont amikor ellent mond az ésszerűségnek ezért lesz belőle hit. Tudom hogy fizikailag lehetlen de hiszem hogy a Teremtőmnél nem az. Ilyen a feltámadás. De ezt csak lelki emberként tudod megérteni/elfogadni.
Az is egyfajta hit hogy a Bibliát meghamisították. De akkor hogyan maradhatott benne az hogy a püspöknek felesége kell hogy legyen. Vagy ha a szentek is közben járók akkor Jézus miért állítja magáról azt hogy csak is ő általa mehetünk az Atyához?
stb.
Vidiripi
"Ez sajnos nem igaz, mert akkor nem lett volna a tudás fája, amiről Ádám és Éva evett. Ha valóban haragszik, amikor vettek róla, akkor hogy töltheti el öröm? Ha viszont tudta előre, hogy okosak lesznek tőle, akkor meg miért haragszik? Ha az történik amit akarunk, várunk, akkor miért haragudnánk?"
Nem értem a logikádat. Isten azért haragudott mert megparancsolta neki hogy arról az egy fáról nem ehetnek. Ők még is ettek. Éva válaszából kitűnik - amit a kígyónak adott -hogy tisztában voltak azzal hogy az a fa tiltott.
1Mózes 3:3 De annak a fának a gyümölcséből, amely a kert közepén van, azt mondta Isten: abból ne egyetek, azt meg se érintsétek, hogy meg ne haljatok.
Van még egy momentum. Méghozzá az hogy Ádám beszélgetett a Teremtőjével. A Teremtőjét kellet volna választania mint a tudás forrását!
"Érted hogy mit akar mondani ez az ige? Lelki ember. S így lelki módon kell megértenie is.
A hit dolgaiban el jön az a pont amikor ellent mond az ésszerűségnek ezért lesz belőle hit."
Az lehet, de amikor a fizikai síkon történik, lásd az oltáriszentséges csodák a cikkből (és egyben a kereszténység is ezt mutatja), akkor mégis az én elméletem és nem a lelki mód jön számításba (hisz hús lett belőle). Minden fizikai történést le lehet vezetni fizikai módon... az már más tészta, hogy nem tudjuk mindre a választ, de attól még nem kellene isteneket is belevonni.
"Isten azért haragudott mert megparancsolta neki hogy arról az egy fáról nem ehetnek. Ők még is ettek. Éva válaszából kitűnik - amit a kígyónak adott -hogy tisztában voltak azzal hogy az a fa tiltott."
Szerinted ha tudják mi az a halál, akkor esznek belőle? Te megeszel valamit, amiről tudod, hogy halált okoz?
Érdemes megfigyelni azt is, hogy "felnyílt a szemük" és észrevették, hogy meztelenek. Ha tisztában lett volna a tettével, hogy nyílt volna fel a szeme? Mint azok az óvodás kisfiúk, akik egymás kezét fogják és női ruhákat vesznek fel, mert nem tudják mi az nemiség. És nem veszik észre, hogy b×zis amit tesznek. Nincs tudtukban, hogy mit tesznek.
Vidiripi
"Minden fizikai történést le lehet vezetni fizikai módon... az már más tészta, hogy nem tudjuk mindre a választ, de attól még nem kellene isteneket is belevonni."
Oké. Ha meglesz a feltámadás "fizikája" akkor majd megbeszéljük.
"Érdemes megfigyelni azt is, hogy "felnyílt a szemük" és észrevették, hogy meztelenek. Ha tisztában lett volna a tettével, hogy nyílt volna fel a szeme?"
Felnyílt a szeme. Na de akkor miért nem ismerte fel hogy halandóvá lett? Mert erről nincs szó hogy ezt felismerte volna.
1Móz 3:4 A kígyó pedig azt mondta az asszonynak: Bizony nem haltok meg."....."
1Móz 3:6 Mivel úgy látta az asszony, hogy jó volna enni arról a fáról, mert kedves a szemnek, és kívánatos, mert bölccsé tesz, szakított annak gyümölcséből, és evett. Adott a vele levő férjének is, és ő is evett.
Azt tudja hogy bölcsé tesz de azt már nem hogy halált okozz? Ha nem tudta mi az a halál akkor a kígyó minek mondja neki hogy nem halnak meg? De vissza is kérdezhetett volna. Mi az a halál?
"Oké. Ha meglesz a feltámadás "fizikája" akkor majd megbeszéljük."
És kik beszélnek feltámadásról... csak a különböző vallások. Én is kitalálhatok valamit gondolati síkon és utána kérhetek valakit, hogy vezesse le fizikaiban, valószínűleg nem fogja. Ami elromlik az el is romolhat.
"Felnyílt a szeme. Na de akkor miért nem ismerte fel hogy halandóvá lett? Mert erről nincs szó hogy ezt felismerte volna."
Azt hittem ismered a Bibliát?
Mózes I. könyve 3. rész
"22. És monda az Úr Isten: Ímé az ember olyanná lett, mint mi közűlünk egy, jót és gonoszt tudván. Most tehát, hogy ki ne nyújtsa kezét, hogy szakaszszon az élet fájáról is, hogy egyék, s örökké éljen:
23. Kiküldé őt az Úr Isten az Éden kertjéből, hogy mívelje a földet, a melyből vétetett vala.
24. És kiűzé az embert, és oda helyezteté az Éden kertjének keleti oldala felől a Kerúbokat és a villogó pallos lángját, hogy őrizzék az élet fájának útját."
Csak közlöm, hogy két fa volt, és eleve nem voltak halhatatlanok: Tudás fája és élet fája.
Vidiripi
"És kik beszélnek feltámadásról... csak a különböző vallások. Én is kitalálhatok valamit gondolati síkon és utána kérhetek valakit, hogy vezesse le fizikaiban, valószínűleg nem fogja. Ami elromlik az el is romolhat."
A Biblia.
"Csak közlöm, hogy két fa volt, és eleve nem voltak halhatatlanok: Tudás fája és élet fája."
Akkor az életfája az mire való? :)
Egyet mondj meg nekem, hol van az életfája, vagy a tudásfája és hol őrzik a kerubok? Én még egy darab bükk fát se láttam, amit angyalok őriztek volt. Az állítólagos túlvilágon mivel az embernek van lelke egyedül, meg az angyaloknak, meg "szent" léleknek, és a fáknak nincs se az állatoknak, se a növényeknek, se a tárgyaknak. Akkor a lélek síkján, abban a másik dimenzióban, hogy lehetne bármi? Pusztán lebegünk a semmiben és elmélkedünk... de hoppá nem tudunk elmélkedni se, mivel a gondolat az agyban születik. Az agy meg sejtekből és szövetekből van.
És eleve ezek a sejtszövetek élőlények. Milliárd kis sejtszövet alkot, melyek önmagukban élőlények és ezek el tudnak halni. Biztos hallottál már olyan halakról, melyek az elhalt szöveteket ették (teszem azt: pikkelysömört). És a szövetek, melyek téged alkotnak örök életűek a túlvilágon? Hisz te ők vagy. És a gondolat se több, mint elektromos ingerek az agyban. Mennyi ember van, akit fejbe lőnek és utána egy életre debil lesz. Ha elporladsz, akkor a túlvilágon a lélektestednek (mivel valamilyen anyagból állnod kellene) lélek agya lesz?
Sőt, milyen anyagból áll isten? Mi az össze képlete? Hisz minden anyagnak van képlete? Aminek nincs az nem létezik.
Azt még te se vitathatod, hogy ami nem épül fel valamilyen anyagból, az nem létezhet.
"Felnyílt a szeme. Na de akkor miért nem ismerte fel hogy halandóvá lett? Mert erről nincs szó hogy ezt felismerte volna." és az "És az élet fája mire való :)"
Már leírtam, hogy ha halandó és első ember, akkor honnan ismerte volna fel magáról, hogy halandó, vagy halhatatlan... csak ha megöli magát, vagy valaki/mi más.
Te első emberként tudnád magadról, hogy halandó, vagy halhatatlan vagy, úgy hogy még nem tudod mi az a halál?
És itt van a bökkenő, ugyanis isten nem mondta el nekik mi az a halál. És ha ettek a bölcsesség fájáról, aminek a nevében van az, hogy tudást ad, mégse adott annyi nekik, hogy tudják, hogy mi az a halál? Sőt, ha ettek volna a tudás fájáról, akkor hamarabb elsajátítottak volna valamilyen technológiát, hisz okosabbak lettek volna.
Ha te hirtelen egyik napról a másikra zseni lennél, akkor megpróbálnád azt érvényesíteni, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!