Mi emberek, megérthetjük "Isten mélységes dolgait"?
Sajnos szemünk előtt teljesedik:
2Korintusz 4:4 " akik között ennek a világrendszernek az istene megvakította a nem hívők elméjét, hogy ne ragyogjon át a Krisztusról, az Isten képmásáról szóló dicsőséges jó hír megvilágosító fénye."
"Jajjjj... én vagyok a hülye"
Nem tudok vitatkozni.....
" Jajjjj... én vagyok a hülye, hogy leírtam bármit is, hisz ez olyan, mintha egy pulykát próbálnék meg zsonglőrködésre tanítani."
Én nem tartalak hülyének. Az érdekelne inkább, hogy a sok összeszedett anyagból milyen következtetésre jutottál a Bibliai történetekkel kapcsolatban. A kutatás célja is érdekel.
a névtelen ismételgetőnek:
Kérjed Istent, ameddig lehetőséged van rá, hogy " mivelhogy tudatlan voltam, és hitetlenségben cselekedtem." (1Timóteusz 1:13), bocsássa meg tudatlanságodat.
Vidiripi
"Kannibalizmus a kereszténységben!"
Csak azt nem értem 9. válaszoló hogy akkor a keresztények miért nem esznek embert.
Talán azért mert rosszul értelmeztek valamit?
Vagy mi lehet a magyarázat?
"Hol van Jézus életéből nagyjából 18 év?"
Nekem jobb kérdéseim vannak. Hol vannak azok akik tanították Jézust? (már ha így történt) Miért nincs róluk semmi miért maradtak rejtve? Miért pont Jézus volt az aki a kapott tanítást tovább adta? Miért nem előbb jelent meg ez a tanítás?
"Sokan azt vallják, hogy a „Mester” az „Isten” fia, mások szerint egy szélhámos, megint mások szerint egy külföldi, esetleg keleti tanokat hirdető gurutól szerezte a tudását, erre utalhatna egy idézet és persze az a 18 év amiről semmit se tudnak a teológusok se"
Szerintem azt te sem gondolod komolyan hogy szélhámos lenne. Már ha logikusan gondolkozol. Mit akar egy szélhámos? Jézus mit ért el? A tanítványai mit értek el?
Természetesen amit a saját hasznukra fordítottak. Mivel ugye a szélhámos az nem a mások hasznát nézi mert akkor már nem szélhámos.
"A kereszténység szerint Isten büntetése a betegségek az emberek számára… akkor egy szőlőt miért büntet."
Aha s ezt hol támasztja alá a Biblia? Mert a kereszténységet ne kever össze a keresztényekkel. A robbanó motoros autókba üzemanyag kell. De a diesel-be ne tankolj benzint.
"A keresztény püspökök süveg viselete például egy számukra pogány vallás istenének Dagonnak a Filiszteusok tengeristenének ruházatából ered, mely igazából egy hal feje."
Szerintem is szedjük össze hogy a katolikus egyháznak milyen Bibliával nem összeegyeztethető hagyományaik vannak.
Pl. Cölibátus ,mit ír a Biblia?
1Tim 3:2 Szükséges azért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egyfeleségű férfi, józan, mértékletes, tiszteletre méltó, vendégszerető, a tanításra alkalmas,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!