Miért kell félni az Istent?
Én bármikor megbirkózom vele :P
Nem kell tőle félni. Én szeretem, nem félek tőle.
Ha istenfélő vagy, az gyakorlatilag azt jelenti, hiszel valamiféle istenben, hiszel egy deitásban. Ha nem vagy istenfélő, az azt jelenti, hogy ateista, vagy agnosztikus vagy.
Ha a fenti szavak valamelyikével nem vagy tisztában, javaslom a számítógép használatát, ami előtt ülsz.
Jaj, de félremagyarázza ezt mindenki!
Abban az időben, amikor az Istent félni, istenfélő, istenfélelem, isteni félelem stb. kifejezések keletkeztek a magyar nyelvben, a "félni" még nem csak azt jelentette, hogy cidrizni, hanem azt is, hogy "tisztelni". Egyszerűen csak ennyi.
"ha nem hisztek"
Én nem hiszek, de amit mondasz, azt elhiszem. Minden további nélkül, ugyanis egész logikus.
A Példabeszédek 8:13 ezt írja: Az Úrnak félelme a gonosznak gyülölése..." /Károli/
A Jelenések 14:6,7 verse leírja hogy milyen jó hírt hirdet az angyal ...és harsány hangon ezt mondta: Féljétek az Istent és adjatok neki dicsöséget, mert elérkezett itéletének órája , imádjátok hát azt aki az eget, a földet, a tengert és a vizek forrásait alkotta!" /Új Világ ford/
Az Istenfélelem nem egy kétségbeesett negatív félelem. Egy mély tisztelet érzése a szeretö Legfelségesebb Isten iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!