Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Etikus lenne betiltani az...

Etikus lenne betiltani az evolúció tanítását, csak azért mert néhány személynek ez kell ahhoz, hogy hinni tudjon az Istenében?

Figyelt kérdés
2013. nov. 14. 05:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
16%

Kedves Kérdező.

Nekem mindenem meg van ami a boldog életemhez kell. Azt mondta Jézus, hogy ha van élelmed ruházatod, és hajlékod, elégedettek lesztek ezekkel.Nekem ezek meg vannak, semmi olyasmi nem hiányzik ami az élet fenntartásához szükséges.

Még téged is érhet az életben ilyen vagy olyan kellemetlenség

S az, hogy milyen hit nézetet vallok annak semmi köze sincs a problémákhoz, még téged is érhetnek ilyen vagy ennél durvább dolgok, és akkor mondhatná valaki, hogy a nézeteid miatt történtek. Pedig a világban uralkodó rendszer az ami miatt némelyek ide jutnak. Nem egy olyan embert ismerek akik nem Jehova Tanúi hanem valaha diplomával rendelkező megbecsült emberek voltak, vagy keményen dolgozó becsületes emberek, és a társadalom rossz vezetése miatt az utcára kerültek vagy nyomorogni kényszerülnek.

Az otthonom, pedig nem egy "luk", mert szépen takarosan van berendezve, és tudod mit, szeretek ebben a "lukban" lakni

Amikor nagyon sok pénzem volt sem akartam nagyobb lakást, a szomszédaim is igen kedves barátságos emberek, akiket csak kívánni tudok mindenkinek. Már csak ezért sem mennék el innen.

S az hogy a hittestvéreim segítettek, az megmutatja, hogy Jehova tanúi nem hagyják cserben egymást, ellentétben a vér szerinti rokonaimmal, akiket az sem érdekelné ha éhen halnék pedig van két testvérem akik anyagilag jóval tehetősebbek mint Én nem lukban laknak és a kocsijuk mellett minden extrával fel vannak szerelve, és több mint 10 éve nem láttam őket,

s azt is megmondom miért nem jönnek ide:

Mert "egy lukban" lakom, és szégyenlik, hogy ilyen helyzetben vagyok és bizony még le is tagadnak hogy ismernek.

Így az a vád, hogy Jehova Tanúi elveszik az emberek pénzét

vagy nyomorba döntik az embereket nem csak velem kapcsolatban dőlt meg, és legalább evvel is tisztáztam azokat, akiket alaptalanul bemocskolnak azok akik csak beszélnek,

Katy Weaver

2013. nov. 14. 21:12
 42/47 anonim ***** válasza:
100%

"nincsenek pszihikai zavarjaim"

Katy, ne haragudj: ha tényleg nincsen ilyen zavarod, akkor sajnos szándékosan nem mondasz igazat egy csomó dologban.

Egyik se jó dolog, ugye tudod?

De szerintem a rosszabb az, ha szándékosan ferdíted a tényeket.

2013. nov. 16. 01:12
 43/47 anonim ***** válasza:
83%

"Azt mondta Jézus, hogy ha van élelmed ruházatod, és hajlékod, elégedettek lesztek ezekkel.Nekem ezek meg vannak, semmi olyasmi nem hiányzik ami az élet fenntartásához szükséges."

Akkor Jézus hatalmasat hazudott. A boldog élethez ennél jóval több kell. Szerelem, szex, gyerekek, hobbi, szórakozás, zene, humor...

Egyébként ha már itt tartunk kedves Katy.

Te magad mondtad talán pont itt, hogy fiatalkorodban milyen rengeteget kerestél, mert iszonyú jó munkád volt és milyen okos vagy satöbbi.

Ezelőtt nem sokkal pedig azt, hogy ellopták a pénztárcád, amiben 6000 forint volt, ami egy heti ételpénzed.

Na most a pénztárcád ellopása nagyon sajnálatos, és tényleg nagyon sajnállak érte (pedig keresztény sem vagyok).

Csak azt nem értem, hogy ha olyan sokat kerestél régen, hogy lehet most ilyen kevés nyugdíjad...

1. Régen nem kerestél sokat, tehát hazudtál. Ezt is Jézustól tanultad?

2. Annak idején sokat kerestél, de feketén, ezért nem fizettél megfelelő nyugdíjjárulékot, tehát csaltál. Ezt is Jézustól tanultad?

2013. nov. 16. 08:53
 44/47 anonim ***** válasza:
100%

"Én nem tiltanám be, hanem elmondanám mindkét variációt úgy, ahogy van." Yuda

Mindkét? Szerinted kettő van? Evolúció és a keresztény teremtéselmélet? Gratulálok.

Szerintem vagy tanítjuk azt, ami tudományos tényeken és kutatásokon alapszik, vagy megtanítjuk az összes létező verziót: muszlim,keresztény, buddhista, ógörög mitológiai, szcientológus, pasztafariánus ésatöbbi vallás szerinti teremtéselméletet, aztán a diák majd a több ezer 'mese' közül eldönti, melyik a legjobb.

2013. nov. 16. 11:25
 45/47 anonim ***** válasza:
100%
Az evolúció tanításának betiltása nem etikus lenne, hanem ritka nagy baromság.
2013. nov. 16. 12:06
 46/47 anonim ***** válasza:
Ami még szomorúbb, hogy mindenki offol és már csak egymás mocskolására megy a dolog...
2013. nov. 17. 19:45
 47/47 KZitus ***** válasza:
0%

Szervusz

Vagy azt hiszed, hogy Isten teremtett mindent, téged is, vagy az evolúció elméletét hiszed. A kettő nem egyeztethető össze.

Azt írod: " hogy hinni tudjon az Istenében?" Az emberek sokféle istent alkottak maguknak, akikben őszintén hittek. Ez nem az igaz Istenről szóló hit. Ha erről van szó, azzal minden összeilleszthető.

2013. nov. 21. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!