Valaki segítene néhány, az evolúcióval kapcsolatos kérdésben?
Melyik emberelőd az emberi faj történetének utolsó láncszeme? Miért?
(Itt a homo sapiens sapiensre gondoltam, de nem ez a helyes válasz...)
Miért okozott gondot az emberelődöknél a fajlagos felület csökkenése?
Hogyan kapcsolódik a magatartásvizsgálat az evolúcióhoz? Miért? Mi a jelentése?
Előre is köszönöm!
Melyik emberelőd az emberi faj történetének utolsó láncszeme? Miért?
lehet hogy "nincs még vége a történetnek" a helyes válasz.
fajlagos felület az nemtudom mi.
a magatartásvizsgálatos kérdésnél lehet hogy a szociális darwinizmusra gondolnak, ami egy baromság.
Homo erectus->homo sapiens->homo sapiens sapiens
A magatartásvizsgálat az ember és a főemlősök viselkedése közti hasonlóságokat, különbségeket vizsgálja.
"Melyik emberelőd az emberi faj történetének utolsó láncszeme? Miért? "
Furcsa kérdés, nyilván mi vagyunk az utolsó láncszem, akik éppen élünk. Aztán majd a kölkeink lesznek, meg az unokáink, meg a dédunokáink, aki éppen él majd a kérdés feltevésének a pillanatában. Ha ez nem jó válasz, akkor nem tudom mi lehet az.
"Miért okozott gondot az emberelődöknél a fajlagos felület csökkenése? "
Ezt így ebben a formában még nem hallottam, gondolom azért, mert kisebb fajlagos felületen nehezebb leadni a hőt is, a szél kevésbé hűt. Gondolom ezért izzadunk.
"Miért okozott gondot az emberelődöknél a fajlagos felület csökkenése? "
Jó kérdés. Nem tudom pontosan. Ha csökken a fajlagos felület, akkor több hőt képes bent tartani, mint a csökkenés előtti állapotában. Esetleg hőháztartási problémák?
Ha meg van a helyes válasz, akkor írjátok meg, mert engem is érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!