Van Isten?

Figyelt kérdés
2007. okt. 3. 13:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/162 anonim ***** válasza:
86%

…egyszer volt egy öreg remete, aki Isten útjai ellen sokat zúgolódott. Történt azonban, hogy álmot látott, és az teljesen lecsillapította. Ime az álom:

…meglátogatta őt valaki, aki azt mondta, hogy őt Isten küldte hozzá, és hívta: menjen vele! Egy házhoz értek, ahol barátságosan fogadták őket, sőt a házigazda azt mondta nekik:

-Ma nagy nap van, azért maradjatok itt vacsorára! Ellenségem megbékült velem, és ennek a pecsétjeként ezt az aranykelyhet küldte…

Másnap tovább mentek, és a remete megütközve látta, hogy útitársa magával vitte a házigazda ajándék aranykelyhét…Felháborodottan éppen szólni akart miatta, amikor az leintette:

-Hallgass! Ilyenek az Isten útjai!

Nemsokára egy másik házhoz értek. Az a házigazda zsugori volt, kifejezte haragját a nemvárt vendégek láttán, semmi jót nem tett velük.

-Tovább kell mennünk – szólt hozzá a remete útitársa, és neki ajándékozta az ellopott aranykehlyhet. Persze, hogy a remete ezt sem értette, de háborgását az útitárs így csillapította le:

- Hallgass! Nem érted az Isten útjait!

Estére egy férfival találkoztak, aki nyomorult kis háza körül dolgozott volna, és elpanaszolta nekik, hogy szinte üldözi a balsors, nem megy semmire, bárhogy igyekszik…

-Bízzál, Isten megsegít! – mondta neki az álombeli útitársa, és elmenőben fölgyújtotta a házát. Erre már valóban felháborodott a remete, de újból azt hallotta:

-Hallgass! Mit érted te az Isten útjait?!

Végül egy sötét tekintetű, hallgatag emberrel találkoztak, aki csak a kisfiához szólt barátságosan, csak azt szerette. Mégis kérték, kísérje el őket, nem ismerik az utat, mire azt felelte:

-Nem kísérhetlek el benneteket, de a fiam elmehet veletek a hídig. Vigyázzatok rá…

-Isten megőrzi! - válaszolta az útitárs, és elindultak. Amint azonban a hídhoz értek, hirtelen belökte a fiúcskát a folyóba…

-Te képmutató ördög! - háborodott föl a remete. - Még talán erre is azt mondanád, hogy…ezek az Isten útjaii!

Az útitárs abban a pillanatban angyallá változott, és magyarázatba kezdett:

-Ide figyelj! Az aranykehely mérgezett volt! A barátságos ember életét mentette meg, hogy elvittem tőle. Az a zsugori viszont a halált itta belőle.

Az a szegény ember a fölgyújtott háza romja alatt munkája közben kincset talált, éppen eleget ahhoz, hogy újból talpra áljon….

Nos és az az ember, az utolsó? –Nagy bűnös volt az, ha a fiát fölnevelte volna, hasonló gonosz, sőt gyilkos lett volna belőle az ő hatására. Viszont az egyetlen gyermek elvesztése a szívét megtörte, bűnbánatra, megtérésre indította, a gyermek viszont jó helyen van! Látod, most bepillantottál az Isten bölcsességébe és igazságosságába. Ne zúgolódj útjai ellen, ha nem érted őket…

„Bizony a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti útaitok nem az én útaim – így szól az Úr” (Ézsaiás 55,8)

„ Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én útaim a ti útaitoknál, és az én gondolataim a ti gondolataitoknál”

2010. jan. 29. 17:29
 62/162 anonim ***** válasza:
3%
Jólvan majd azt hiszed végig olvasom ezt a szar ózsdi mesét? -.- hülyesé akkor sincs isten fel lehet fogni ennyi
2010. jan. 29. 19:35
 63/162 anonim ***** válasza:
100%

lehetséges, hogy ez ide illene, de akár egy másik témában is betűzhetném...

nem saját szerzemény, de nagyon tanulságos lehet

Egy várandós hölgy méhében két kis magzat beszélget:

- Te hiszel a születés utáni életben? - kérdezi az egyik.

- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell. Szerintem az itteni életünk arra való, hogy felkészüljünk a születés utáni életre, hogy elég erősekké váljunk ahhoz, ami vár bennünket - válaszolja a másik.

- Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?

- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt. Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szánkkal fogunk enni.

- Hát ez ostobaság! - vág vissza a másik. Megyünk a lábunkkal és eszünk a szánkkal?! Ez nevetséges! Hiszen itt van a köldökzsinór, ami biztosítja a táplálékot… de mondok még valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert ez a köldökzsinór már most is túlságosan rövid!

- De, de… valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.

- De hát még soha senki sem tért vissza a születés után! A születéssel az élet egyszerûen véget ér! Különben is, az élet nem más, mint egy nagy sötét tortúra!

- Én nem tudom pontosan milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre megláthatjuk az édesanyánkat, és õ nagyon vigyáz majd ránk! - válaszolja reményteljesen.

- Az Anyát? Te hiszel az Anyában? Hol van?

- Hát… mindenütt, körülöttünk! Itt van mindenhol, mi benne vagyunk, és neki köszönhetõen létezünk! Nélküle egyáltalán nem lennénk.

- Én ezt nem hiszem. Én soha, semmiféle anyát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is!

- Néha - mondja elmerengve a másik -, amikor csendben vagyunk, hallhatod, ahogy énekel nekünk, vagy érezheted, amikor megsimogatja világunkat! Tudod, én tényleg azt hiszem - teszi hozzá -, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

2010. febr. 2. 19:15
 64/162 anonim ***** válasza:
85%
ez nagyon tetszett)))
2010. febr. 6. 13:20
 65/162 sharkxxx válasza:
3%

Az attól függ, hogy mit gondolsz.

Ha azt gondolod, hogy van, akkor van.

Ha azt gondolod, hogy nincs, akkor nincs.

Szóval Isten csak az emberek gondolatában létezik, de a valóságban nem.

2010. febr. 26. 14:39
 66/162 anonim válasza:
100%
van^^
2010. márc. 1. 20:34
 67/162 anonim ***** válasza:
100%

Van.

Látom egy csomó válaszolót lepontoztatok aki azt mondta h van. De akkor most minek a kérdés???

2010. márc. 14. 18:44
 68/162 anonim ***** válasza:
100%
Aki azt mondja hogy Isten nem létezik mert ennyi rossz van a földön az elfelejtette hogy van ördög is.Isten természetesen létezik!
2010. márc. 28. 10:57
 69/162 anonim ***** válasza:
3%
lol ha isten létezik akkor az hogy néz már ki??? 6.8 milliárd embert néz hogy mit csinálnak éppen? Meg noé a vén rozzant kocsög hogy tudott felvinni minden állatból 2. a bárkájára? ez hülyesééééééééééég
2010. márc. 28. 12:19
 70/162 anonim ***** válasza:
100%
utolsónak: szerintem meg te vagy a hülyeség!
2010. márc. 29. 15:58
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!