Van Isten?

Hogyne lenne!!!
Akkor nem lenne öröm a Földön...

Van Isten, Aki szeret minket, Aki nem közömbös irántunk. Mindannyiunk életében eljöhet még az a pillanat, amikor megtapasztaljuk azt, hogy
"...hol már ember nem segíthet,
a Te erőd nem törik meg..."
Kedves Hargitai Gyula!
Az ilyen genetikai hulladékoknak kéne ltűnniük ebböl a nyomorult világból
HA van isten, akkor hol volt/van, amikor:
Kitörtek a Világháborúk, egyes, kettes?
Milliónyi zsidó halt meg?
Elkezdődött a globális felmelegedés?
mikor az amcsik lebombázták fél németországot?
mikor Indiában kitörta Nagy Cunami?
Mikor kihaltak a Steller Féle Tengeri Tehenek?
És még sok más állatfaj?
Mikor megölték Lincoln-t?
Mikor kiszabadult a vörösiszap?
Mikor egész sor katasztrófatömeg sepert végig Japánba, most nemrég?
Mikor eltűnt a jég Alaszka partjainál?
Mikor felrobbant az erőmű Csernobilban?
Mikor kiömlött 80 tona olaj Afrika partjánál?
És az egész veres tengerbe is?
Mikor a cigányok terrorizálják a magyarokat, és segélyt kapnak érte?
Mikor egy civilnek adót kell fizetnie, egy papnak meg nem?
Mikor a papok pedofílizálnak a gyerekekkel?
Mikor Julius Cézárt meggyilkolták?
Mikor Nero uralkodott?
Mikor Gladiátor meccseket vívtak?
ha isten maga a jóság, akkor ezek mér történtek meg? Nehogy azt mondja nekem vki, hogy ,,mert előzöü iletükbön rossz embörök vótak, oszt így bünteti meg őket
1: A büntetéshez kell egy kis gonoszság, és ez máris rácáfol isten személyiségére: a büntetései szadisták, gyilkosak, egyszóval gonoszak. De isten a megtestesült jóság! Nem.
2: A biblia szerint minden embernek csak egy élete van, és aztán elkerül a lelkük a mennybe, vagy a pokolba, attól függöen hogy jók vagy rosszak voltak-e. Először is tisztázni kell valamit: alapvetően nincs jó vagy rossz ember, csak ember van. A környezete, a nevelése, a baráti köre, és hogy hogyan viszonyulnak hozzá. EZek határozzák meg h jó, vagy rossz emeber lesz-e belöle. Ha isten a megtestesült jóság, ezt meg kéne értenie.
3: A biblia mint már mondtam, egy életre van ,,programozva" így nem éledhet újra egy lélek. Tehát nem büntethet meg azért vki az isten, amit még meg sem tett, arra hivatkozva hogy ,,mert előző életében rossz ember volt. a többit már kifejtettem a 2-es pontban.
4: az istenben csak az hisz, aki lelkileg összetört, vagy öreg, vagy mindenben képes hinni. Ezért látunk csak néniket és bácsikat 50 felett a templomban.
5: Az egyházi sulikban csak fiúk vannak. Általában. Ez mért van? A szexuális életnek annyira természetesnek kéne lennie, mint a lélegzésnek, vagy a tv-zésnek, vagy hogy maradjak a témánál, a templomba járásnak. Ehelyett micsinálnak a tisztelhetetlen urak? Tiltják a szexet maguktol, a rejszolást meg főbünnek tartják. Fogadjunk otthon ők is verik a brét, a templomba meg adják az álszentet.
6: Jézus létezett. De nem támadt fel Húsvétkor, hogy 40 nap mulva felmenjen a mennybe. Anyja Marius Virgus, azaz SZűz Mária volt, és a ,,Szűz" a neve volt. Férje János volt, neki nem volt vezetékneve. Jézus biológiai úton született, nem a ,,Szentlélektöl" fogant, hiszen a keresztény vallást Jézus ,,találta ki". Ezért kereszténység, nem pedig Jahve (az istennek az eredeti neve) a vallás neve, mert attol a pillanattol amint Jesszust keresztre feszítették, a vallás neve, amit ő talált fel, halála emlékére kereszténység lett.
7. A papok 90%-a manapság azért megy papnak, mer elég ha kívülröl fújják a bibliát, és kapnak havonta egy milkát, csak mert vasárnaponként pofáznak 37 percig a templomban. Nagy biznisz az biztos! És a hatás? Megvan, hisz öregek mindig vannak/voltak/lesznek
Egy profi ateistának illik tudni a bibliát, hogy rácáfoljon annak nemigazára :D
Aki mindenre tud válaszolni, reagálni, stb., annak átutalom a nevére a birtokaimat :)

"A büntetéshez kell egy kis gonoszság"
Na ez tetszett eddig a legjobban. Akkor én valahányszor megbüntetem a gyermekem a helytelen viselkedése miatt, mindig kicsit gonoszságból teszem?
Hűha, akkor mától azt csinál a gyerekem amit csak akar, akár a házat is felgyújthatja, vagy szemtelenkedhet velem,akár meg is rúghat, pofozhat, nem fogom megbüntetni, mert Istenhívőként cseppet sem akarok gonosz lenni. Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye?
Tudod én 20 évig éltem olyan életet amire cseppet sem vagyok büszke, míg Isten meg nem büntetett érte, és tudod mit mondok neked? Azóta is hálás vagyok neki érte, mert megváltoztatta az életem.
Hinni annyit is jelent, hogy jónak tartani a JÓ Istent! Amikor halál, betegség, természeti katasztrófa és egyéb tragédiák történnek, akkor ismerhető fel igazán, hogy van, vagy nincs hite valakinek, illetve az, hogy mit is jelent számára az, hogy van hite.
Óriási a különbség aközött, amikor valaki földre lehatárolt szemmel akarja felmérni életében a gondviselést, és aközött, amikor valaki rá tud kérdezni problémáira így: 'mi ez az örökkévalósághoz képest?'.
Kivétel nélkül minden ember hitképességgel születik, s az, aki úgy kezd élni, életében dönteni, mintha hinne, hamarosan növekedni fog a hitben. Aki nem használja hitét arra, hogy erőforrásként élje meg, annak életében a hit vagy eltorzul, vagy elapad. Valójában ez igaz minden képességünkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!