Van Isten?
Ha ez a film nem indít meg valakit, akkor valószínűleg kőből van a szíve..."Új lelket adok beléjük, eltávolítom testükből a kőszívet, és hússzívet adok nekik..." (Ezékiel 11,19)
Én most nem fogok senkivel elkezdeni veszekedni, hogy márpedig térjetek meg, mert van Isten, és kész. Jól tudom, hogy ennek így semmi értelme nem lenne. De azért pár hozzáfűznivalóm lenne a jelenlevő ateisták Isten elleni vádjaihoz:
- Hol volt Isten, mikor olaj ömlött a tengerbe?
Isten kormányozta azt a hajót arra a területre, és Ő volt olyan elővigyázatlan, hogy ez megtörténhetett, vagy a hajót irányító emberek?
- Hol volt Isten, mikor kiömlött a vörösiszap?
Isten töltötte túl azokat az eleve sérült tárolókat, kockáztatva a balesetet, vagy az emberek?
- Hol volt Isten, mikor kitörtek a háborúk?
Isten vezette az emberek hadait egymás ellen, vagy emberek tették politikai indíttatásból?
Most így csak párat kiemeltem. Azért amiről nyilvánvalóan az ember tehet, azt nem kellene Isten szemére vetni, a már sokszor említett szabad akarat-dolog miatt. Amit mi szúrtunk el, azt mi szúrtuk el. Ha beleszólt volna, akkor lefogadom, sokaknak az lenne a baja, hogy nem enged minket szabadon cselekedni, hogy rabszolgák vagyunk.
Az eredeti kérdésre válaszolva egyébként: én hiszem, hogy van.
Szerintem a hit is egyfajta kegyelmi ajándék Istentől, amit sokan elfogadnak , de sajnos még többen visszautasítanak.
Kedves hívő testvéreim! Legyetek imaharcosok, ne sajnáljátok az időt az értük elmondott imákra, meggyőzni úgysem tudjátok őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!