Van Isten?

Figyelt kérdés
2007. okt. 3. 13:35
 151/162 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez a film nem indít meg valakit, akkor valószínűleg kőből van a szíve..."Új lelket adok beléjük, eltávolítom testükből a kőszívet, és hússzívet adok nekik..." (Ezékiel 11,19)

[link]

2011. jún. 18. 00:35
 152/162 anonim válasza:
0%
nem hiszek benne és utálom, hogy a legtöbb hívő lenéz emiatt, okosabbnak hiszi magát. nekem ez az egész biblia ugyanakkora hülyeség, mint az istenek születése a görög mitológiából.
2011. júl. 6. 15:45
 153/162 anonim válasza:
100%

Én most nem fogok senkivel elkezdeni veszekedni, hogy márpedig térjetek meg, mert van Isten, és kész. Jól tudom, hogy ennek így semmi értelme nem lenne. De azért pár hozzáfűznivalóm lenne a jelenlevő ateisták Isten elleni vádjaihoz:

- Hol volt Isten, mikor olaj ömlött a tengerbe?

Isten kormányozta azt a hajót arra a területre, és Ő volt olyan elővigyázatlan, hogy ez megtörténhetett, vagy a hajót irányító emberek?

- Hol volt Isten, mikor kiömlött a vörösiszap?

Isten töltötte túl azokat az eleve sérült tárolókat, kockáztatva a balesetet, vagy az emberek?

- Hol volt Isten, mikor kitörtek a háborúk?

Isten vezette az emberek hadait egymás ellen, vagy emberek tették politikai indíttatásból?

Most így csak párat kiemeltem. Azért amiről nyilvánvalóan az ember tehet, azt nem kellene Isten szemére vetni, a már sokszor említett szabad akarat-dolog miatt. Amit mi szúrtunk el, azt mi szúrtuk el. Ha beleszólt volna, akkor lefogadom, sokaknak az lenne a baja, hogy nem enged minket szabadon cselekedni, hogy rabszolgák vagyunk.

Az eredeti kérdésre válaszolva egyébként: én hiszem, hogy van.

2011. júl. 20. 20:25
 154/162 anonim válasza:
100%
Ja, és egyébként senki ne érezze provokációnak, amit írtam. Vélemény. Valaki más véleményéről. Nem beszólás, béke van.
2011. júl. 20. 20:27
 155/162 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a hit is egyfajta kegyelmi ajándék Istentől, amit sokan elfogadnak , de sajnos még többen visszautasítanak.

Kedves hívő testvéreim! Legyetek imaharcosok, ne sajnáljátok az időt az értük elmondott imákra, meggyőzni úgysem tudjátok őket!

2011. júl. 20. 22:47
 156/162 Gyulusss válasza:
57%
Én úgy látom, hogy nincs rá bizonyíték, hogy van, arra sem, hogy nincs. Aki hinni akar, úgyis talál kiskaput a vallás ellentmondásaira, mert hinni akar, aki nem, ezekre hivatkoza elveti Isten létét. Van , aki azért "hisz", mert belenevelték,van aki érzi, hogy van és ez boldoggá teszi - hogy ez a boldogság a placebó hatás, vagy sem, nem tudom- van, aki egy esemény hatására kezd el hinni, vagy ellenkezőleg és van aki hinni akar, mert reményt szeretne érezni, hogy nem ez az igazságtalan világ minden, ami az embereknek jutott, hanem van egy boldog hely, ahol a jó elnyeri jutalmát. Minden rossz eseménybe bele lehet magyarázni Isten akaratát, szerepét, stb...ez tény, . Én úgy látom, ez a világ Istentől mentes, nem látok rá bizonyítékot. Annyi vallás volt már, mindig ezzel próbálta az ember magyarázni , amit nem értett meg. Ma már tudjuk, hogy Ádám és Éva, vagy Noé bárkája is csak egy példabeszéd, ez így egy az egyben nem történt meg itt a Földbolygón. Minden vallás meg van győződve a saját igazáról. Ez elég nekem, bizonyítékként, hogy megkérdőjelezzem az egészet. Valaminek, valamilyen erőnek viszont kell lennie felettünk,de nem tudom, köze van-e valamelyik valláshoz, vagy valami teljesen más.
2011. okt. 11. 22:24
 157/162 anonim ***** válasza:
0%
A pénz az isten, mivel az látható csodákra is képes:)
2011. okt. 13. 04:58
 158/162 anonim ***** válasza:
0%
Az az Isten, akit valónak hiszel, egyrészt tudatlanság, másrészt zsarnokság terméke; amikor az erősebb rabigába akarta hajtani a gyengébbet, bebeszélte neki, hogy Isten áldását adta láncaira, amannak pedig már annyira begyepesedett az agya a sok nélkülözéstől, hogy el is hitte neki. Valamennyi vallás erre a mesére megy vissza, úgyhogy éppoly megvetésre méltó mind, akárcsak a forrásuk, nincs közöttük egy sem, melyről ne ordítana messziről, hogy szemenszedett hazugság; mindegyik tele van olyan misztériumokkal, melyekbe belesápad az ész, olyan tantételekkel, melyek megcsúfolják a természetet, idétlen ceremóniákkal, melyek kacajra fakasztanak.
2011. okt. 19. 11:25
 159/162 anonim válasza:
0%
Ha lenne isten, a hívők nem tennének fel itt kérdéseket.
2012. febr. 21. 22:43
 160/162 anonim ***** válasza:
Azt se mondom hogy van, és azt se hogy nincs :3
2017. febr. 17. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!