Van Isten?
"bizonyíték híján is, legalább egy okot fel kéne hoznotok a mellett, hogy miért kéne, hogy létezzen? egyszerűen nincs rá logikus érv."
Már hogyne lenne rá logikus érv?
[link] Itt szerintem nagyon jó érveket találsz rá, ha van kb 5 perced, bár tartok tőle, hogy neked ez sem lesz elég jó érv, mert aki nem AKAR hinni, annak nem létezik elég jó érv.
Ahhoz, hogy be tudd fogadni az érveket,el tudd fogadni Isten létezését, először nyitottá kell válnod felé, és ha ez bekövetkezett, Isten mutatni fog neked bizonyítékokat, létének számtalan bizonyítékát melyek által erősödni fog a hited.
"Hinni a nem létező dolgokban szokás."
Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye?
Oldalakon keresztül sorolhatnám, hogy mi mindenben hiszünk, pl a szeretet erejében, a család fontossága, van aki önmagában hisz, van aki a sorsban,én pl abban, hogy van értelme az életemnek és nem a véletlenek alakítják,hiszek a gyermeki ártatlanságban, az emberi jóságban... és még sorolhatnám...Szóval azt állítod, hogy ezek nem létező dolgok?
Ma este láttam egy történetet egy lányról akin átment egy szekrény nagyságú szikla, mely egy lyukat vágott az oldalába,összetörte a háta összes csontját, a többi belső sérüléséről nem is beszélve.Percekre leállt a szíve melyet csak belső szívmasszázzsal tudtak újraindítani. Az őt ellátó orvosnak két gyermeke volt ezért mindent megtett, hogy megmentse a 19 éves lány életét,a józan ész és annak ellenére, hogy 10-ből 10 orvos meg sem próbálta volna újraéleszteni.
Tudtam, hogy a lány csak egy valakinek köszönheti, hogy még él.
Ekkor az orvos elmesélte, hogy volt egy pap a kórházban akit megkért, hogy imádkozzon a lányért, mert akkor már ő is majdnem feladta az életéért vívott harcot.
Végül a lány 2,5 hónap kóma, sok-sok komplikáció és kb 2 év rehabilitáció után ma újra jár és hála Istennek az agyának olyan területe sérült ami a mindennapi életben nem hátráltatja őt.
Ami még nagyon tetszett, hogy bár tele van hegekkel az egész teste, nem akar plasztikai műtétet, mert mint mondta, büszke a hegeire amik arra emlékeztetik őt, hogy túlélte ezt az egészet.
Nem tudom ti mit gondoltok erről, de az én hitemet erősítik az ilyen történetek.
"bizonyíték híján is, legalább egy okot fel kéne hoznotok a mellett, hogy miért kéne, hogy létezzen? egyszerűen nincs rá logikus érv."
Csak gondolkodj el azon, ahogy a tested működik... a szemeid, a füleid, vagy az agyad... vagy nézz körbe magad körül, vagy a természetben, nézd meg milyen összhangban van minden és akkor megláthatod, hogy mindez csak úgy magától soha nem jött volna létre, még az emberek sem tudják lemásolni. És mindez csak véletlen lenne? Lehet, hogy az. De szerintem egyszer mindenki életében eljön egy olyan pillanat, amikor ráébred, hogy Isten létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!