Van Isten?
Erre a kérdésre nem lehet objektív választ adni.
Nem tudom, hogy van-e Isten, vagy nincs. Te sem tudhatod meg, mert nincs rá olyan bizonyíték, ami kézzelfogható. De ez így is van jól. Gondolj csak bele, a középkorban a hitet ráerőszakolták az emberekre, és mi lett az eredménye? Egy csomó babonás ember a pokoltól való félelmében vakon követte a papok útmutatásait. Ők soha nem tapasztalhatták meg a szabad választás örömét.
A szubjektív véleményem: Nem vagyok gyakorló hívő, de én hiszem, hogy létezik egy fensőbb hatalom. Én Istennek hívom, de lehet, hogy nem ez a neve. Az is lehet, hogy ez is a neve, de van még sok más neve, mint például Krisna, vagy Buddha. Én úgy hiszem ő a Teremtő, aki úgy szeret minket, mintha a gyermekei lennénk. Úgy hiszem, hogy ő tökéletes, és nekünk a legjobbat akarja. Úgy hiszem, hogy ő tudja, hogy mi nem tudjuk értékelni a látásunk, ha nem tudjuk, milyen a vakság. Épp ezért nem "erőszakolja ránk" a létét, hogy örülhessünk neki, és képesek legyünk szeretni őt, amikor felfedezzük.
Minderre nincs materiális bizonyítékom, és ha szerinted ez "szenteskedő agymosás", akkor nem kell elhinned. Épp ez a dolog szépsége, hogy nem kötelező. Nem szeretném "Rád kényszeríteni" a saját véleményem, mert tudom magamról, hogy engem is idegesít mikor megmondják nekem, hogy "Hallelujah, testvérem! Jézus él, és szeret téged!", mert hadd én döntsem el, hogy mit gondolok. (És szerintem a Biblia sem így gondolta, mikor azt írta, hogy terjesszük az evangéliumot, de ez már egy másik kérdés.)
Én azt javaslom, hogyha Téged sokat foglalkoztat az a kérdés, hogy van-e Isten, akkor járj utána. A mesékben is ez van: "Aki nem hiszi, járjon utána.", és milyen igaza van a meséknek! A bizonytalanságnál csak jobb, ha meggyőződünk valamiről... A meggyőződés pedig hit, hitre pedig az embernek szüksége van, mert gondolkodó lény, és keresi az élete értelmét. Ahhoz pedig, hogy ezt megtalálja, az az első lépés, hogy el tudja helyezni magát a világban, azaz legyen valamilyen világképe. Ez hiten alapszik. (Felhívnám a figyelmet arra, hogy -bár manapság igyekeznek tényként beállítani- az evolúció is hit, mert nincs bizonyítva. Még vannak hiányzó láncszemek - és mi van, ha azért hiányoznak, mert nincsenek? Nem tudhatjuk biztosan, ergo az evolúció is hit.)
Tehát keresgélj a hitek között, és válassz magadnak egyet, amivel egyetértesz.
Igen van Isten! Van, ha hiszel ha nem! Ha hiszel Istenben az egyenlő azzal, hogy BÍZOl Istenben!
Figyelj egy kicsit:
-Nézz szét a világban, lásd meg sok ember él a környezetedben!
-Fogadd el korlátaidat, tehetségeidet, eszközeidet, saját magadat!
- Ha elfogadod magadat, könnyebben el tudod fogadni a többieket is!
- Ha elfogadod a többieket, akkor be is fogadtad őket.
-Ha minden környezetedben lévőt befogadsz, már csak annyi, hogy szellemi úton fogadd be a tőled messze élőket is! Foglalkozz az problémáikkal!
-Ha minden-mégegyszer mondom minden!-embert befogadsz, akkor minden embert testvéreddé fogadod! Minden idők összes emberét!
- Ha itt van ennyi testvér, kell egy Atya akitől származunk, és az ki más lehetne, mint a MINDENSÉG megteremtője, és Ura, vagyis az Isten?
Igen, van. Ezzel a válaszommal szeretnék mindenkit felvilágositani! Én egészen biztos vagyok benne, hogy aki imádkozik Istenhez, az Ő kezébe teszi az életét, annak nem szomorú az élete. Nem mondom, én is sokszor elkeseredek valami miatt, de ilyenkor Isten segitségét kérem imában.
Ha bizol Istenben, biztos lehetsz benne, hogy nem hagy cserben! Hogyha az imád ellenére nem úgy adódnak a dolgok, ahogy szeretnéd, az nem aztjelenti, hogy Isten cserben hagyott! Isten mindig azt teszi veled, ami számodra a legjobb, csak ezt te nem mindig érzed jónak. Hiszen a Biblia megirja: Aki Istent szereti, annak minden javára van! Igaz, hogy a földi életben sok szörnyűség történik, de ez nem azt jelenti, hogy Isten cserben hagyott' Ő mindig mellletted áll, és fogja a kezed!!! Remélem tudtam segiteni. Egy 12 éves lány (Isten gyermeke). :)
hahaha,ez vicces volt.
Akkor ha isten létezik pokolra való.
Hogyne lenne Isten!
Sőt, van mellette Zeusz, Manitu, Allah, Odin, Jupiter, Taranis, Ré, Brahma és még sokan mások is.
De van még Mikulás, Zsebibaba, Húsvéti nyuszi, Láthatatlan Rózsaszín Egyszarvú, stb.
Van miből válogatni, és van miben hinni! :)
Persze ne lepődj meg, ha bármelyik vallás képviselője azt fogja neked mondani, hogy csak az övé az egyetlen és az igaz út, és hogy a többi isten nem isten, nem létezik, vagy ha igen, akkor csak mellékszereplők vagy a gonosz megnyilvánulásai.
És ne lepődj meg akkor sem, ha az egyetlen érvük az lesz, hogy "csak mert ez az igazság". :D
Ja, azon meg főképp ne lepődj meg, hogy ha esetleg a véleményed eltér az övéktől, akkor te "rossz úton jársz", "meg lettél tévesztve", "gonosz szolgája vagy" és hasonló jelzőkkel illetnek. Sőt, akár megvernek, leköpnek, kitagadnak, megölnek, kiírtanak, vagy egyéb más módsezrekkel próbálnak ártani neked vagy bosszút állni rajtad - mindezt a másféle véleményedért. Még akkor is, ha ezen tettük alapvetően ellenkezik is a vallásuk törvényeivel. (Némelyek ilyenkor utána jól meggyónja, és már el is van feledve az egész. :) )
Ezért is leszek most gyorsan lepontozva a jelenlévő keresztények által! Mert most én vagyok az, aki "gonosz", "rosszándékú", "ördög szolgája", "tévúton járó", és hasonló vagyok. Pedig még a Bibliát, a Koránt és más írásokat is elolvastam, ellentétben sok, önmagát kereszténynek/muszlimnak/egyébnek valló emberrel szemben!
:)
Ilyen ez a hit. Nélkülözi az objektivitást, és mellette elvakult... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!