Csak nekem tűnik úgy, hogy a Jehova tanúinál valami nagyon nincs rendben?
Ezt ma olvastam egy Jehovás újságban:
"Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."
Ez azt jelenti, hogy ti tényleg feltétel nélkül engedelmeskedtek mindennek, amit a vallásotokban kitalálnak? Mert ha igen, akkor nekem nagyon rossz előérzetem van...
De igen. te már Istenné vagy csak hadja hogy bejárj néhány olyan utat aminek semmi értelme. Ő márminnt
Isten szeretne kiragadni minnél előbb a tévejgésből. de nem erőszakos, hagyja hogy az ember végig járja a saját magaáltal elképzelt utat. ezen az uton tőbbször elbukunk, Isten a tudtunkon kivűl felsegít, Mi azt hiszük a magunk erejéből álltunk talpra, pedig ez nem így van, megyűnk tovább mint ha mi sem történt volna, Isten pedig csenben ott van a háttérben és vár,közben hivogat a megtérésre mert az örökélet nem vicc. amikor a szívünkben érezzük azt hogy valami nincs renben, ..magány . gyász egyedüllét, sikertelenség , beteg gyermekein közeledik a megöregedés....stb akkor mindig ott van Isten, csak mi figyelmen kivül hagyjúk mert túl távolinal érezzük az egészet, halogatjuk a megtérést. Isten mindenkit hív de csak egy idig. Még valami ,,sörpocak-barátom,,nem ott keződik a baj ha mi nem szólúnk Istenhez, ,,,a baj ott Kezdődik amikor már Istennek nincs mondanivalója számunkra. nem tudom hogy te tudod-e mi az a csend, vagy esetleg más tudja-e de borzasztó. a csend belülröl jön. bármit szólsz is Istenhez nem jön válasz, bele lehet őrülni. fogad el te is és más is Isten kegyelmiajándékát Istentől amit Jézus Krisztus ad át nekünk. Hiszem hogy mamarosan velem együtt fogod Dicsitőiteni Jehova Istent a Szeretetéért gondoskodásáért, és türelméjért. Sokszo bele se gondolunk hogy még ez az egyszerü dolog is hogy itt netezünkés Istenről írunk az is az ő türelméről biztosít minket, igaz, van sok olyan írás amit szemétnek itél de azt akarja hogy mindnyájan megtérjenek és egy se vesszen el. Égi Atyám Jehova köszönöm Neked a türelmedet és a mérhetetlen Szeretetedet amit érzel irántuk Jézus Szent Nevében kérlek hozz változást azoknak az emberek a szívébe akik viccnek tartják az örökéletet, Mutasd meg nekik hogy sokkal több van Te nálad mint a mi nyomoruságos életünk. Jézus Szent Nevében Köszönöm Neked hogy minden nap gondoskodsz rolam és nem csak rolam hanem azokrol is akik pont a Te Szent Nevedet szídják.Vigyázz ránk továbbra is a Te Kegyelmed el ne távozzon tölünk, Egyedül Tiéd a Dicsősség és a Hatalom mert Rajtad kivűl nincs másik Isten. Küld vissza Jézus a Te szent Fiad ide a földre, legyen vége ennek a vallásos-zürzavarnak. Jézus Nevében köszönöm Ámen
"De igen. te már Istenné vagy csak hadja hogy bejárj néhány olyan utat aminek semmi értelme. Ő márminnt
Isten szeretne kiragadni minnél előbb a tévejgésből. "
Már bocs, de ez bunkó egy megjegyzés volt. Annyira azért ne járjon át a mennyei boldogság, hogy ezáltal le nézd mások életét.
1. Az, hogy ha az utam nem istennek tetsző, még nem jelenti azt, hogy értelmetlen.
2. Végképp nem nevezhető ez tévelygésnek, mivel tudatos döntéshozatalból lettem olyan-amilyen, aminek rengetek előnye is van. Számoltam a pokollal, számoltam a paradicsommal és miegymással... Ha úgy gondolod nem a legjobb úton járok, hát mond azt, de a tévelygés nem aggatható csak úgy rá másra. A szektások, na azok tényleg el vannak tévelyegve.
"Mi azt hiszük a magunk erejéből álltunk talpra, pedig ez nem így van"
Ha Isten csendben meglapul, akkor honnan tudod, hogy tényleg ő segített-e? :D Amúgy meg nem kell nekem olyan Isten aki beleavatkozik az ügyeimbe az életben.
+ Ez egy rossz taktika mert vannak emberek, akik a sikereik által nem térnek meg.
"Kezdődik amikor már Istennek nincs mondanivalója számunkra. nem tudom hogy te tudod-e mi az a csend, vagy esetleg más tudja-e de borzasztó. a csend belülröl jön. bármit szólsz is Istenhez nem jön válasz, bele lehet őrülni."
Elhiszed nekem, hogy mások meg pont, hogy az abszolút csendért "küzdenek" :) Nem olyan rossz az, mert azáltal magadat hallod, és aki hallja belső hangját az energiát is feltud szabadítani mindennapi kihívásaihoz. (Önismeret -> energia -> harmónia)
"Mutasd meg nekik hogy sokkal több van Te nálad mint a mi nyomoruságos életünk"
Látod ez a ti bajotok! Csak úgy tudtok rendesen hinni istenekben, ha magatokat lealacsonyítjátok. Nem olyan nyomorúságos ez az élet, csak ha azzá akarod tenni.
"Amíg magunkat halljuk addig van az hogy nem jutunk egyről a kettőre. "
Akkor te még sohasem hallottad magadat, mert minden ember kinek ismeretlen volt a te istened, vagy egyszerűen nem akarták megismerni, saját benső hangjukkal jutottak oda, ahova. Mondhatod, hogy csak véges dolgokat hoztak létre, de azt nem, hogy nem jutottak egyről a kettőre. Az istenhez való megtéréshez is szükséges önmagunk ismerete szerintem.
Az emberközpontúság és az egó nem feltétlenül ütközik a megtéréssel. Lehet, hogy téged átjár a mennyei manna, de egyúttal egy csőlátást is ad, ahogyan látom.
",lealacsonyitás,, ezt inkább nevezzük úgy hogy Isten elött megalázom magam. MIÉRT????"
Csak te nem csak magadat, hanem más nézeteket, más hiteket, más vélekedéseket is lealacsonyítasz tudat alatt. Ezért mondtam a csőlátást. Hadd mutassam meg konkrétan, hogy mire gondolok (ehhez tőled fogok idézni, és előre bocsi, ha hosszú lesz) :
"Isten szeretne kiragadni minnél előbb a tévejgésből. de nem erőszakos, hagyja hogy az ember végig járja a saját magaáltal elképzelt utat. ezen az uton tőbbször elbukunk, Isten a tudtunkon kivűl felsegít, Mi azt hiszük a magunk erejéből álltunk talpra, pedig ez nem így van, megyűnk tovább mint ha mi sem történt volna, Isten pedig csenben ott van a háttérben és vár,közben hivogat a megtérésre"
Isten megadta a lehetőséget, hogy végigjárjam az utamat, de közben segít és hívogat. Erre te azt mondod, hogy az utam értelmetlen. Ez így nem passzol. Isten gondolom nem hoz értelmetlen döntéseket/jóváhagyásokat. Nyilván azért hagy engem szabadon kóricálni, hogy majd magam "találjam meg őt". Ha így nézzük akkor az én utam nem értelmetlen, csak hosszabb, mint másoké. Értelmetlennek nevezted az utamat, lenézted tudat alatt, holott lehet ugyanaz lesz az eredmény, csak én jobban megismertem közben az "Istentelen" környezetet.
"Pont ezért marad Isten háttèrben, hagyja hogy az ember mindent kiprobáljon az élete megjobbitása érdekében. De mindig csődött mond.az is igaz hogy hit nélkül lehetetlen megtérni."
Itt pedig natúr berögződöttség van. Nem minden ember mondott csődöt, sőt szerintem a nagy részükre nem igaz az amit írtál. Nagy tévedésben vagy. Nem bánsz óvatosan a szavakkal. Ha létezik Isten és miegymás, akkor is csak annyit mondhatsz, hogy "De sosem fogják megtalálni azt az örömteli állapotod, amit csak Istenünk nyújthat"
Isten nélkül is lehet boldog az ember, és nem csak ideig-óráig. A boldogságunk nem Istenfüggő, ahogyan a benső békénk sem. Az lehet, hogy Isten áll a boldogság mértéklécének a legtetején, de az nem befolyásolja az alatta lévő szinteket.
Értem mit mondasz, tudom miért mondod. De had kérdezzem meg: Ha minden Istentől származik, akkor miért emeljük ki a jót és a rosszat nem?
"De az nem igaz hogy minden Istentől van, ezt soha nem állitottam."
Csak is Isten tud teremteni. Szerintetek, a kezdetnek ő volt a végső oka. Szóval ő hozzá lehet visszavezetni az összes szálat.
A többihez meg nem fűzök véleményt, mert egyrészt eltérsz a tárgytól, másrészt nem olvastad el megfelelően az írásomat. Próbáld meg még egyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!