Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak nekem tűnik úgy, hogy a...

Csak nekem tűnik úgy, hogy a Jehova tanúinál valami nagyon nincs rendben?

Figyelt kérdés

Ezt ma olvastam egy Jehovás újságban:

"Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."

Ez azt jelenti, hogy ti tényleg feltétel nélkül engedelmeskedtek mindennek, amit a vallásotokban kitalálnak? Mert ha igen, akkor nekem nagyon rossz előérzetem van...

2013. okt. 7. 19:56
1 2 3 4 5 6
 51/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
0%

De igen. te már Istenné vagy csak hadja hogy bejárj néhány olyan utat aminek semmi értelme. Ő márminnt

Isten szeretne kiragadni minnél előbb a tévejgésből. de nem erőszakos, hagyja hogy az ember végig járja a saját magaáltal elképzelt utat. ezen az uton tőbbször elbukunk, Isten a tudtunkon kivűl felsegít, Mi azt hiszük a magunk erejéből álltunk talpra, pedig ez nem így van, megyűnk tovább mint ha mi sem történt volna, Isten pedig csenben ott van a háttérben és vár,közben hivogat a megtérésre mert az örökélet nem vicc. amikor a szívünkben érezzük azt hogy valami nincs renben, ..magány . gyász egyedüllét, sikertelenség , beteg gyermekein közeledik a megöregedés....stb akkor mindig ott van Isten, csak mi figyelmen kivül hagyjúk mert túl távolinal érezzük az egészet, halogatjuk a megtérést. Isten mindenkit hív de csak egy idig. Még valami ,,sörpocak-barátom,,nem ott keződik a baj ha mi nem szólúnk Istenhez, ,,,a baj ott Kezdődik amikor már Istennek nincs mondanivalója számunkra. nem tudom hogy te tudod-e mi az a csend, vagy esetleg más tudja-e de borzasztó. a csend belülröl jön. bármit szólsz is Istenhez nem jön válasz, bele lehet őrülni. fogad el te is és más is Isten kegyelmiajándékát Istentől amit Jézus Krisztus ad át nekünk. Hiszem hogy mamarosan velem együtt fogod Dicsitőiteni Jehova Istent a Szeretetéért gondoskodásáért, és türelméjért. Sokszo bele se gondolunk hogy még ez az egyszerü dolog is hogy itt netezünkés Istenről írunk az is az ő türelméről biztosít minket, igaz, van sok olyan írás amit szemétnek itél de azt akarja hogy mindnyájan megtérjenek és egy se vesszen el. Égi Atyám Jehova köszönöm Neked a türelmedet és a mérhetetlen Szeretetedet amit érzel irántuk Jézus Szent Nevében kérlek hozz változást azoknak az emberek a szívébe akik viccnek tartják az örökéletet, Mutasd meg nekik hogy sokkal több van Te nálad mint a mi nyomoruságos életünk. Jézus Szent Nevében Köszönöm Neked hogy minden nap gondoskodsz rolam és nem csak rolam hanem azokrol is akik pont a Te Szent Nevedet szídják.Vigyázz ránk továbbra is a Te Kegyelmed el ne távozzon tölünk, Egyedül Tiéd a Dicsősség és a Hatalom mert Rajtad kivűl nincs másik Isten. Küld vissza Jézus a Te szent Fiad ide a földre, legyen vége ennek a vallásos-zürzavarnak. Jézus Nevében köszönöm Ámen

2014. jún. 27. 17:22
 52/58 anonim ***** válasza:

"De igen. te már Istenné vagy csak hadja hogy bejárj néhány olyan utat aminek semmi értelme. Ő márminnt

Isten szeretne kiragadni minnél előbb a tévejgésből. "

Már bocs, de ez bunkó egy megjegyzés volt. Annyira azért ne járjon át a mennyei boldogság, hogy ezáltal le nézd mások életét.

1. Az, hogy ha az utam nem istennek tetsző, még nem jelenti azt, hogy értelmetlen.

2. Végképp nem nevezhető ez tévelygésnek, mivel tudatos döntéshozatalból lettem olyan-amilyen, aminek rengetek előnye is van. Számoltam a pokollal, számoltam a paradicsommal és miegymással... Ha úgy gondolod nem a legjobb úton járok, hát mond azt, de a tévelygés nem aggatható csak úgy rá másra. A szektások, na azok tényleg el vannak tévelyegve.

"Mi azt hiszük a magunk erejéből álltunk talpra, pedig ez nem így van"

Ha Isten csendben meglapul, akkor honnan tudod, hogy tényleg ő segített-e? :D Amúgy meg nem kell nekem olyan Isten aki beleavatkozik az ügyeimbe az életben.

+ Ez egy rossz taktika mert vannak emberek, akik a sikereik által nem térnek meg.

"Kezdődik amikor már Istennek nincs mondanivalója számunkra. nem tudom hogy te tudod-e mi az a csend, vagy esetleg más tudja-e de borzasztó. a csend belülröl jön. bármit szólsz is Istenhez nem jön válasz, bele lehet őrülni."

Elhiszed nekem, hogy mások meg pont, hogy az abszolút csendért "küzdenek" :) Nem olyan rossz az, mert azáltal magadat hallod, és aki hallja belső hangját az energiát is feltud szabadítani mindennapi kihívásaihoz. (Önismeret -> energia -> harmónia)

"Mutasd meg nekik hogy sokkal több van Te nálad mint a mi nyomoruságos életünk"

Látod ez a ti bajotok! Csak úgy tudtok rendesen hinni istenekben, ha magatokat lealacsonyítjátok. Nem olyan nyomorúságos ez az élet, csak ha azzá akarod tenni.

2014. jún. 27. 18:04
 53/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
0%
Szia sörpocak, jó ez a becenév. Az igazság az amiről te is írtál sok ember a csendben saját magát akarja meghallani. És ez baj .Isten addig vár amíg Őt halljuk meg. Amíg magunkat halljuk addig van az hogy nem jutunk egyről a kettőre. Létezhet az ember életében sok jónak látszó dolog, de ezek csak idei-óráig valók. Pont ezért marad Isten háttèrben, hagyja hogy az ember mindent kiprobáljon az élete megjobbitása érdekében. De mindig csődött mond.az is igaz hogy hit nélkül lehetetlen megtérni. Egyszer tedd probára Istent de elfogultság nélkül. Mond Neki azt : Isten én nem hiszek Benned, nem azért mert nem is akarok egyszerüen nem ismerlek. Ha létezik olyan hogy Te engem is szeretsz. Akkor kérlek Téged Jézus Nevében tölts be engem is a Te szereteteddel csordultig. Mert ha van örökélet nem akarok lemaradni rola.Isten nem ismerlek Téged nem hiszek Benned, nem vagyok kiváncsi hazug emberek hazug istenképeire. Téged akarlak megismerni. Tölts be engem a Te Szeretetedel és tanits engem is a Te Szentszellemed által. Sörpocak barátom ezt tedd meg a kedvemért. És az Isten olyan ellenállhatatlanul betölt a szeretettével hogy könnyek szöknek a szemedbe. Ámen. Áldjon meg téged és a kedves családodat is szia majd még írjál
2014. jún. 27. 19:58
 54/58 anonim ***** válasza:

"Amíg magunkat halljuk addig van az hogy nem jutunk egyről a kettőre. "

Akkor te még sohasem hallottad magadat, mert minden ember kinek ismeretlen volt a te istened, vagy egyszerűen nem akarták megismerni, saját benső hangjukkal jutottak oda, ahova. Mondhatod, hogy csak véges dolgokat hoztak létre, de azt nem, hogy nem jutottak egyről a kettőre. Az istenhez való megtéréshez is szükséges önmagunk ismerete szerintem.

Az emberközpontúság és az egó nem feltétlenül ütközik a megtéréssel. Lehet, hogy téged átjár a mennyei manna, de egyúttal egy csőlátást is ad, ahogyan látom.

2014. jún. 27. 20:04
 55/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
0%
Szia sörpocak barátom. Nagyon örülök amiért ismét olvashattam a leveled. ,, csőlátás,, így is szokták nevezni bár nem ez a helyes kifejezés. Inkább nevezzük úgy hogy Istent helyezem az életemben a középpontba. ,,lealacsonyitás,, ezt inkább nevezzük úgy hogy Isten elött megalázom magam. MIÉRT???? Az ige azt írja hogy aki felmagasztalja magát az megaláztatik, de aki megalázza magát az felemeltetik. Azzal hogy Isten elött probálom megalázni magam jobban oda tudok figyelni arra amit mondani akar nekem. Régen nagyon rossz ember voltam , senki nem érdekelt, csak az számitott hogy nekem jó legyen. Belefáradtam a bűnbe. Azt mondtam elég.. Isten erre.a pillanatra várt. Belenyúlt az életembe, kihozott az útvesztőkből. Nevel és formál engem. Ma már senkinek nem kell félnie tőlem. Szeretem Istent mert Ő előbb szeretett engem. Sokan sokféleképpen alázkodnak meg a mindennapjaikban más emberek elött. Mondjuk azért mert az a másik ember erőszakos félelmetes vagy gazdag....stb. Én Istennek adtam magam és kértem hogy ha maradt bennem valami emberi azt formálja olyanná amilyennek Ő Maga látni akar engem. Ami pedig nem áll meg az ő szentsége elött azt vegye el tölem. Nem jártam Biblia suliba, nem tanitott senki. Azt mondtam Istennek,,,,Atyám túl sok a vallás és az élettelen bálvány ebben a világban, álkeresztény gyülekezetek üzletelnek a Te Nevedben kihasználják a szegény emberek hitét. Kérlek Te taníts engem és ne engedd hogy a ,,világ,, hamis vallásai engem is megfertőzzenek. Képzelt sörpocak barátom azt olvastam a Bibliában hogy ott van bennünk az a ,,Kenet,, ami mindenre megtanít minket. Kértem Istent így : Mennyei Atyám jöjj el az életembe változtass meg ha bennem is itt van az a kenet akkor kérlek taníts engem TE. A legelső amire felhívta a figyelmem az Jézus Krisztus szenvedése volt. Ekkor szomorúságot éreztem, meghalt valaki értem az én bűneimért ártatlanúl. Nem azért keresem Jézust hogy örökéletet kapjak, hanem azért hogy megköszönjem Neki azt a sok szenvedést amit értem is válalt. Láttad a passiot??? Az csak film, a valóság ami volt sokkal borzasztóbb lehetett.amikor bünőző voltam akkor se szerettem a fars embereket, így én nem is leszek az. Le kell térdelnem Jézus elé és meg kell köszönni Neki mindazt amit tett az emberiségért. Érted is. A mai napig könyörög az emberekért. ,,jehova, hogy miért pont Ő???? Jézus azt mondja a Bibliában Atyám meismertettem az emberekkel a Te Nevedet, és ezek után is megfogom. Hogyan kereshetem Jézust öszintén ha az ő Mennyei Atyjának a Nevét szégyellem?? Hogy lehet valaki a te barátod ha az apádat valaki szégyenli megszólja gúnyolja. Sehogyan az csak álbarát vagy a pénzed miatt barátkozik veled vagy azért mert tudja hogy te meg tudod védeni mástól.hidd el nincs csőlátásom nincs szektám megismertem az igazsáot ez pedig nem csőlátás hanem a valósághoz való ragaszkodás. Amit szektának neveznek ,,laikus,, emberek az szeretettel teli emberek csoportja és szeretettel várnak mindenkit maguk közé. Az Istentiszteleten nem járnak körbe kosárral hogy pénzt húzzanak le az emberektől.remélem egyszer megiszunk egy pohár sört és elbeszélgetünk Istenről. Egy pohár sör nem bün. Kivánom neked hogy áldjon meg az Isten az egész családoddal együtt. Ha esetleg van beteg hozzátartozod bár az Isten ne adja akkor írj nekem. És bizzál az Isten hatalmas erejében, szeretetében. Szia várom válaszod ne feled mi lehetünk bármilyen rosszak, Jehova maga a Szeretet és még mindig várja azt hogy mindenki megtérjen Ővé a Dicsősség érted is barátom helló
2014. jún. 28. 11:22
 56/58 anonim ***** válasza:

",lealacsonyitás,, ezt inkább nevezzük úgy hogy Isten elött megalázom magam. MIÉRT????"

Csak te nem csak magadat, hanem más nézeteket, más hiteket, más vélekedéseket is lealacsonyítasz tudat alatt. Ezért mondtam a csőlátást. Hadd mutassam meg konkrétan, hogy mire gondolok (ehhez tőled fogok idézni, és előre bocsi, ha hosszú lesz) :

"Isten szeretne kiragadni minnél előbb a tévejgésből. de nem erőszakos, hagyja hogy az ember végig járja a saját magaáltal elképzelt utat. ezen az uton tőbbször elbukunk, Isten a tudtunkon kivűl felsegít, Mi azt hiszük a magunk erejéből álltunk talpra, pedig ez nem így van, megyűnk tovább mint ha mi sem történt volna, Isten pedig csenben ott van a háttérben és vár,közben hivogat a megtérésre"

Isten megadta a lehetőséget, hogy végigjárjam az utamat, de közben segít és hívogat. Erre te azt mondod, hogy az utam értelmetlen. Ez így nem passzol. Isten gondolom nem hoz értelmetlen döntéseket/jóváhagyásokat. Nyilván azért hagy engem szabadon kóricálni, hogy majd magam "találjam meg őt". Ha így nézzük akkor az én utam nem értelmetlen, csak hosszabb, mint másoké. Értelmetlennek nevezted az utamat, lenézted tudat alatt, holott lehet ugyanaz lesz az eredmény, csak én jobban megismertem közben az "Istentelen" környezetet.

"Pont ezért marad Isten háttèrben, hagyja hogy az ember mindent kiprobáljon az élete megjobbitása érdekében. De mindig csődött mond.az is igaz hogy hit nélkül lehetetlen megtérni."

Itt pedig natúr berögződöttség van. Nem minden ember mondott csődöt, sőt szerintem a nagy részükre nem igaz az amit írtál. Nagy tévedésben vagy. Nem bánsz óvatosan a szavakkal. Ha létezik Isten és miegymás, akkor is csak annyit mondhatsz, hogy "De sosem fogják megtalálni azt az örömteli állapotod, amit csak Istenünk nyújthat"

Isten nélkül is lehet boldog az ember, és nem csak ideig-óráig. A boldogságunk nem Istenfüggő, ahogyan a benső békénk sem. Az lehet, hogy Isten áll a boldogság mértéklécének a legtetején, de az nem befolyásolja az alatta lévő szinteket.

Értem mit mondasz, tudom miért mondod. De had kérdezzem meg: Ha minden Istentől származik, akkor miért emeljük ki a jót és a rosszat nem?

2014. jún. 28. 15:57
 57/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
0%
Szia sörpocak. Örültem a válaszodnak. De az nem igaz hogy minden Istentől van, ezt soha nem állitottam. És persze hogy értelmetlen az ember útja ha nincs hite nem hisz Istenben a feltámadásban.....stb. Csak él amíg él aztán meghal 50-60 év múlva. Élhet az ember nagyon szép és tartalmas életet, addig amíg tart azt mondjúk van értelme. És amikor haldoklunk mit mondunk??? Semmit mert büszkék vagyunk?? Vagy kétségbe esünk hogy na most mi lesz?? Esetleg felkiáltunk Istenhez a szívünkben? Látod ez az értelmetlenség mert Istent addig kell keresni amíg életerősek vagyunk amíg valóban megakarjúk ismerni. Az Isten pedig nem az én Istenem mert akit én szeretek az az Isten mindenek felett áll. Sajnos a Bibliából kivették a Nevét de ez nem azt jelenti hogy nincs is Neve. Jézus volt Isten legnagyobb tanúja. Azt mondta megismertettem a Te Nevedet az emberekkel és ezután is megfogom. Isten neve nem úr és nem Atya, hanem Jahve, magyarul Jehova. A világban kialakult ez a vallási zűrzavar egyet nem értés. Pedig Jézus azt üzeni hogy egységben legyünk botránkozás nélküliek. Majd még írok ha megtisztelsz a válaszoddal szia
2014. júl. 1. 10:02
 58/58 anonim ***** válasza:

"De az nem igaz hogy minden Istentől van, ezt soha nem állitottam."

Csak is Isten tud teremteni. Szerintetek, a kezdetnek ő volt a végső oka. Szóval ő hozzá lehet visszavezetni az összes szálat.

A többihez meg nem fűzök véleményt, mert egyrészt eltérsz a tárgytól, másrészt nem olvastad el megfelelően az írásomat. Próbáld meg még egyszer.

2014. júl. 1. 12:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!