Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak nekem tűnik úgy, hogy a...

Csak nekem tűnik úgy, hogy a Jehova tanúinál valami nagyon nincs rendben?

Figyelt kérdés

Ezt ma olvastam egy Jehovás újságban:

"Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."

Ez azt jelenti, hogy ti tényleg feltétel nélkül engedelmeskedtek mindennek, amit a vallásotokban kitalálnak? Mert ha igen, akkor nekem nagyon rossz előérzetem van...

2013. okt. 7. 19:56
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan 38/39 jól fogalmaztál.

A két név ugyan az lenne ha ki tudnánk ejteni a JHWH nevét mert a Jehova az nem az.Itt mást ír;

" Atyám, dicsőítsd meg a te nevedet! Szózat jöve azért az égből: Meg is DÍCSŐITETTEM, és újra megdicsőítem."(Ján.12:28)

2013. okt. 13. 18:04
 42/58 anonim ***** válasza:
0%

Kedves válaszolók!

" Arra akartam utalni, hogy Joel próféciája szerint JHWH nevét kell segítségül hívni az üdvösséghez, Jézus tanítványai mégis Jézus nevét hívták segítségül."

Azt senki sem tagadja, hogy Jézus Krisztus neve által fogunk üdvözülni. Mint ahogyan azt sem, hogy az Istenhez intézet imák is csak az ő nevében halgattatnak meg.

"Ebből pedig az következik, hogy JHWH nevét segítségül hívni ugyanaz, mint Jézus nevét segítségül hívni."

Nem, mivel mint mondtam az ima meghalgatása Jézus Krisztus nevében, tehát az ő közbenjárása által történik, de ettől még az imánkat istenhez intézzük.

"Azt nem értem, milyen jogon emelnek bizonyos igeszakaszokat a jehovások a többi fölé és kiáltják ki abszolút igazságként?Kik ők hozzá?"

Éppenséggel pont te csinálod azt, amivel minket rágalmazol. És te Ki vagy ahhoz, hogy Isten nevét hiába a szádra veszed??

" Csel:4,12„És nincs senki másban üdvösség; mert nem is adatott embereke között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk”

Pontosan, Jézus neve által fogunk megtartatni!

" István is JÉZUSHOZ IMÁDKOZOTT és az ő nevét hívta:Csel 7,59"

Na és itt kezdődik a ferdítésetek:

Cselekedetek7:59:

„miközben köveket hajigáltak Istvánra, ő könyörgött, és ezt mondta: »Úr Jézus, fogadd el szellememet.«” Ezek a szavak némelyeket gondolkodóba ejtenek, hiszen a Biblia azt mondja, hogy Jehova az „Ima Meghallgatója” (Zsoltárok 65:2 ). Csakugyan imát intézett István Jézushoz? Azt jelentené ez, hogy Jézus és Jehova egy és ugyanaz a személy?

A bibliaversnek azt a részét, hogy „ő könyörgött”, egy angol bibliafordítás úgy fogalmazza, hogy István „Istenhez folyamodott” (King James Version). Érthető hát, hogy sokan ugyanarra a következtetésre jutnak, mint Matthew Henry bibliamagyarázó, aki ezt mondta: „István itt Krisztushoz imádkozik, és nekünk is ezt kell tennünk.” Ez azonban tévedés. Miért?

A kritikusok őszintén elismerik, hogy „az Isten szó nincs benne az eredeti szövegben, és a fordításban sincs semmi keresnivalója. Egyetlen régi [kézirat] és fordítás sem tartalmazza” (Barnes’ Notes on the New Testament). Akkor hogyan került bele az „Isten” szó ebbe a versbe? Abiel Abbot Livermore tudós „a fordítók egyik szektás elhajlásának” nevezte ezt az esetet. A legtöbb mai fordításban ezért nem található meg ez az Istenre való hibás utalás.

Azt viszont sok fordításban olvashatjuk, hogy István „imádkozott” Jézushoz. Az Új világ fordítás magyarázatos kiadásának a lábjegyzete is jelzi, hogy a „könyörgött” kifejezés segítségül hívást és imát is jelenthet. Ez talán arra utal, hogy Jézus a Mindenható

Isten? Nem. Egy szómagyarázó szótár kifejti, hogy ebben a szövegkörnyezetben az eredeti görög szó, az e·pi·ka·le′o jelentése „folyamodik, segítségül hív . . . ; egy hatalomhoz fordul” (Vine’s Expository Dictionary of Old and New Testament Words). Pál ugyanezt a szót használta, amikor így szólt: „A császárhoz

fellebbezek!” (Cselekedetek 25:11 ). A Vida-fordítás tehát helyesen írja, hogy István „segítséget hívott”.

Mi indította Istvánt a könyörgésre? A Cselekedetek 7:55, 56 szerint István „szent szellemmel telve az égre szegezte a szemét, és meglátta Isten dicsőségét, és Jézust, amint ott áll az Isten jobbján”. A megszokott körülmények között István Jehovához fordult volna a kéréseivel Jézus nevében. De mivel látomásban látta a feltámasztott Jézust, nyilván úgy érezte, hogy közvetlenül hozzá intézheti szavait: „Úr Jézus, fogadd el szellememet.” István tudta, hogy Jézus hatalmat kapott a halottak feltámasztására ( János 5:27–29 ). Ezért arra kérte Jézust, hogy őrizze meg a szellemét, vagyis életerejét addig a napig, amelyen feltámasztja őt halhatatlan égi életre.

Vajon István rövid kérése példát állít elénk, hogyvJézushoz imádkozzunk? Semmiképpen sem. Először is, István egyértelműen különbséget tett Jézus és Jehova között, hiszen a beszámoló szerint látta Jézust, „amint ott áll az Isten jobbján”. A körülmények is kivételesek voltak. Csupán egyetlen másik helyen olvasunk arról, hogy valaki ehhez hasonlóan közvetlenül Jézushoz szólt volna — János apostol tett így, amikor látta Jézust látomásban ( Jelenések 22:16, 20 ).

Noha az igaz keresztények ma helyénvalóan mindig Jehova Istenhez imádkoznak, ők is rendíthetetlenül hisznek abban, hogy Jézus „a feltámadás és az élet” ( János 11:25 ). Az abba vetett hit, hogy Jézus fel tudja támasztani követőit, nekünk ugyanúgy segíthet és erőt adhat a próbák idején, ahogy Istvánnak.

2013. okt. 13. 20:02
 43/58 anonim ***** válasza:
35%
Szerintem az egész világ nagy bajban van. A szervezeti útmutatások a Szentíráson alapulnak, és szerintem az aki ma Isten Szava szerint él, csak hozzájárul a társadalom javához, nem fog lopni, csalni, erőszakoskodni.
2013. okt. 29. 19:53
 44/58 anonim ***** válasza:
Ha mindenki az országa által megadott törvények szerint élne, akkor szintén nem lenne lopás meg gyilkosság stb. stb. Sőt még autóbalesetek sem :-D Túl sok a felesleges "ha" a mai világban ez az igazi baj.
2013. okt. 29. 20:08
 45/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
Sziasztok. Miért tartja bárki is bajnak azt ha emberek engedelmeskednek Istennek?? szerintem az a baj ha ezt valaki bajnak tartja és ezt nyilvánosan is hangoztatja. Nincs vallásunk . Hitünk van és szeretetünk. Szeretjük Jehovát az egyetlen Istent, szeretjük az embereket és azt teszük amit az Atya üzent Jézussal. És Istennek feltétel nélkül kell engedelmeskedni igaz ez nem mindig a legkönnyebb, de Jehova senkit nem hagy az erején felül kisértetni, megterhelni. Kedves kérdező miért tartod jónak azt hogy más emberek figyelmét elvonod a megtéréstől?? ostoba kérdések nem vezetnek az örökélethez. Ne feled Isten minden lelket számon for kérni tőled is amelyik nem nyerte el az őrőkéletet.
2014. jún. 24. 16:50
 46/58 anonim ***** válasza:

"Nincs vallásunk . Hitünk van és szeretetünk. Szeretjük Jehovát az egyetlen Istent, szeretjük az embereket és azt teszük amit az Atya üzent Jézussal."

A gond ott van, hogy ti (ha Tanú vagy) a szervezeteteket követitek, nem Jézust. Illetve csak olyannyira követitek Jézust, amennyire és ahogyan a szervezet az előtálalta/megengedte.

Röviden: Túl nagy hangsúlyt kapott a szervezet, és túl kicsit Jézus. Jézus mondhatni a szervezet reklámarca, nem pedig vezérigazgatója.

2014. jún. 24. 17:23
 47/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
kedves sörpocak válaszadó. Itt nem szervezetekről van szó. hanem Istenről és az örökéletről. És az igei ismeretről. Miért nem lehet megérteni azt hogy Jézus egyszer sem fogadta el azt hogy Istenitsék pontosan azért mert nem Ő az Isten. Meg is mondja hogy nem a maga akaratából jött hanem az atyájéból. Nem a magáét mondja hanem azt amit az Atyától hallott.Azzal senki nemvágodik be Istennél ha a Fiát Istennek nevezi. Az Atya ezt üzeni teremjetek gyümölcsöt. Jézus pedig azt üzeni hogy mindenki arról fog megismerni benneteket hogy az Én tanitványaim vagytok hogy szeretitek egymást. A szeretet nem pocskondiáz másokat, nem sérteget ahol nincs szeretet ott nincs Jézus sem ahol nincs Jézus ott nincs az Atya sem. Abból tudjúk meg hogy szeretjük az Istent hogy az Ő parancsolatait megtartjúk. Jézus azt mondja ne csak azokat szeressétek akik titeket szeretnek. Ezek szerint mindenkit szeretni kell. Te szeretetből szólod meg Jehova tanúit?, sugárzik a szeretnélküliség a leveledből, arról árulkodik hogy te a magad igazát keresed Isten igazsága helyett. Ezt ne tedd mert Isten hosszan tür de nem végig. Kérlek szépen fordúlj oda Istenhez kérj Tőle bocsánatot. Kérd Őt meg Jézus Nevében arra hogy a szentszelleme által értesse meg veled az Ő igéjét. Kérd Őt hogy töltsőn be az Ő szeretettével csordultig hogy a sátánnak semmi hely ne maradjon a szívedben. És Dicsőitsd Jehova Istent Jézus Szent Nevében. Ne feledd Isten minden hatalmát Jézusra ruházta két dolgot tartott meg magának, a Dicsősségét azt mondta ezen nem osztozik, és Istené a bosszúállás. Ha ezek nem Jézusé akkor csak nem Isten hanem Isten Fia. Mindenkinek Kivánom azt hogy áldja meg az Isten ismerettel és Tőle jövő bölcsességgel
2014. jún. 24. 19:38
 48/58 anonim ***** válasza:

"Ezek szerint mindenkit szeretni kell. Te szeretetből szólod meg Jehova tanúit?"

Nem tudom mióta vagy ezen az oldalon, de nyilván nem rég óta. Engem már sok Tanú pocskondiázott (tekintve, hogy ateista vagyok) és még több Tanút láttam, akik másokat pocskondiáztak, sőt! Még a szervezetetek is pocskondiáz más vallásokat, más felekezeteket, más kívülálló embereket, és úgy kb. majdnem mindenkit. Válassz ki egyet a sok közül és adok példát is, bár tudom, te azt nem pocskondiázásnak hanem egyszerű "kritikának" fogod mondani.

Én valóban nem szeretetből írtam a levelemet, de ezt felvállalom. Inkább leszek a megkeseredett őszinteség, mint a mosolygó ámítottság.

"Kérd Őt hogy töltsőn be az Ő szeretettével csordultig hogy a sátánnak semmi hely ne maradjon a szívedben."

Szerintem ez egy téves, ugyanakkor nagyon kedves szemléletmód :-D Az, hogy érdektelen, netalántán szemrehányó vagyok, még nem biztos, hogy ez a szívemben rejlő Sátánnak köszönhető, de te ezt feltétel

2014. jún. 24. 20:12
 49/58 Kvasnika László1973 ***** válasza:
0%
Szia sörpocak örültem hogy reagàltàl a hozzàszòlàsomra. Nem vagy te ateista egyszerüen csak nem talàltad mèg meg a helyed ebben a vallàsos zûrzavarban. Ès ez talàn mèg jò is. Mert Isten èrted is elküldte Jèzust tèged ùgyan ùgy szeret mint minden embert. Ès mivel eddig nem fertözött meg egyetlen emberi hagyomànyokon alapùlò vallàs sem a szîved tiszta minden àl istentôl. Ahogy èn sem hittem règen de most hiszek ùgyan így te is hinni fogsz. Sok mindent el tudd hàritani magàtòl az ember, csak egyvalamit nem, az Isten szeretetèt. Hiszem hogy hamarosan betölt tèged is az Isten Szeretete az pedig olyan vàltozàst indit el az èletedben amirôl eddig àlmodni se mertèl volna. Ne feledd mindig adj magadnak egy esèlyt arra hogy meg tudd az ,,igazsàgot,,. Èn adtam magamnak ès most màr tudom az igazsàgot. Jehoa maga a Szeretet ès az örökèlet. Jèzuson keresztül enged közeledni magàhoz. Ne riasszon el a megtèrèstôl nèhàny ember civakodàsa magamutògatàsa . Ismerd meg Istent, ès enged hogy Ô mutassa meg neked a valòsàgot. Hidd el Istenben mèg senki nem csalòdott, te sem fogsz. Kivànom azt a szeretetet neked ès minden olyan embernek akik szeretet nèlküli itèlkezèsekben talàlnak olcso örömöt amit èn kapok Jehovàtòl. Àldjon meg az Isten
2014. jún. 25. 10:18
 50/58 anonim ***** válasza:

"Ès mivel eddig nem fertözött meg egyetlen emberi hagyomànyokon alapùlò vallàs sem a szîved tiszta minden àl istentôl."

Ahogy látom téged se fertőzött még meg a GyK hozzászólok kegyetlen kritikaérzékük :D

Amúgy meg nem vagyok hedonista. Én így is boldog vagyok és elégedett, szóval még egy jó darabig nem fogok megtérni...

2014. jún. 25. 14:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!