Egy keresztény és egy sátánista között működhet a házasság?
Jó kérdéseid vannak. Van némi ideológiai különbség, valljuk be.
Én úgy gondolom, ideális esetben lehetnek haverok, de egy rendes, működő házasság azért meredek.
A keresztények igen különbözőek tudnak lenni, nyilván, a sátánizmuson pedig nem mindenki ugyanazt érti... Egy laikus ritkán van képben vele, azt hiszem.
Ha mindketten hűek a hitvallásukhoz akkor abbol a házasságból soha nem lenne egy boldog házasság.
De még a kérdés is lehetetlen mert egy hivő keresztény soha nem jútna el a házasságig csak ha ördögi módon becsapják.
Én ezt nem látom lehetségesnek.
Erre az tudna igazán válaszolni, akinek ilyen a házassága.
Nekem - hála legyen Istennek érte - keresztény feleségem van, így igazából nem tudom.
Viszont úgy gondolom, nem mindegy, hogy milyen életszemléletet fogadnak el, nem mindegy, milyen szellemiségben élnek, és nevelik gyerekeiket.
Szóval, én azt mondom, hosszú távon nem működhet a házasságuk.
Attól függ, hogy a vallás témát mennyire fűznék bele a minden napjaikba. Ha ez egy "tabu" téma, akkor semmi akadálya nem lehet, az együttélésnek, max tiszteletben tartanak, néhány vallási szokást, amit csak az egyikük tart meg, vagy ért meg.
Sajnos nem hiszem, hogy tudnék kielégítő választ adni, de hosszútávra sem ítélném kudarcra ezt a párosítást.
Én azt hittem hogy egy sátánista nem megy be a templomba. Vagy ha mégis, akkor nem házasodási szándékkal, hanem hogy romboljon valamit és gyalázza az Istent.
Szóval ja, ha a keresztény hívő ember ráveszi a sátánistát egy templomi esküvőre akkor a sátánista választhat, hogy megtér és vallásos lesz, vagy nem tér meg és viccet csinál az esküvőből. Esetleg azt is választhatja hogy meghibban, ebben az esetben már csak jóindulattal lehet sátánistának vagy kereszténynek (vagy embernek) nevezni, de talán így lesz esélye hogy a kettő egyszerre megférjen a fejében és ne vesszen össze saját magával.
Elviekben lehet, de az már más kérdés, hogy működni is fog-e..
A templomi házasságnak az a feltétele, hogy mindkét fél szabad állapotú legyen és legalább az egyik fél meg legyen keresztelve. Az már más kérdés, hogy a házassági szándék megvan-e egy sátánistában. Ezt viszont már mi nem tudjuk eldönteni, szóval formailag lehet, de hogy valóban lelki szinten is megvalósuljon az már kérdéses.
Szerinted Sátán és Jézus Krisztus házasságra léphetett volna? Aki ismeri őket, tudja, még a gondolata is képtelenség.
Nem lehet működőképes a kérdésben fölvetett lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!