Jehova Tanúi, nektek mi a véleményetek Böjte Csabáról és arról, amit csinál?
Hát, ez is egy vélemény.
Van olyan köztetek, aki többet hallott róla, mint az első válaszoló?
Tanúk, egy sincs köztetek, akinek van róla véleménye?
Vagy netán nem hallottatok róla?
Én személy szerint nem hallottam róla, mivel nem igazán olvasok világi újságokat, és nem is nagyon nézek tévét
S tisztelettel, belenéztem a Linkbe, ami erről az emberről szól.
Mivel nem vagyok ítélő Bíró, ezért nem mondhatok semmit senkiről.
Egy Tény:
Jézus azt tanította, hogy a Követői nem képezik részét ennek a világnak, és ahogy Jézus sem Politikai és egyéb hírnévre buzdította a tanítványait,
így követői nem úgy tesznek jót, hogy az emberek tudjanak a jó cselekedetekről, Istennek elég erről tudnia, és Ő nagyobb dicséretben tud részesíteni, az emberi elismeréseknél.
S egy Biblia idézet el mond mindent:
(Máté 7:21-23) 21 Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!
Jézus elismeri, hogy sokan tesznek az Ő nevében hatalmasnak tűnő dolgokat, De nem azokat kérte.
Az is tény, hogy gondoskodni kell az árvákról özvegyekről, de az apostolok sem verték nagy dobra ezt,csatlakozva politikai pártokhoz, és első sorban a Szellemi eledelt tartották fontosnak, nem a fizikait, Jézus Főpapi imájával összhangban,
(János 17:3, 4) 3 Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.
Az egyik képen igen sok világi szervezetek zászlaját véltem felfedezni, és ez bizony már kimeríti a nacionalista szellemet, ami a biblia alapján tilos a kereszténynek részt vennie.
Kérdező, ne haragudj az offolásért!
Én csak szeretnék annyi jót tenni mint Ő. Isten mindenkinek megfizet az ő cselekedetei szerint!
Kedves tanú válaszoló!
Te hány éhezőnek adtál enni, és hány árvát fogadtál be?
Még jó, hogy nem neked, nekünk kell igazságosan megítélni az emberek cselekedeteit!
Én is ugyan azt idézném neked:
" Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.
21. Nem minden, a ki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem a ki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.
22. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?" ez a tanúkra is vonatkozik!
Idéznék Böjte Csabától és ezen érdemes (a tanúknak is) elgondolkodni!
"Az a szent, aki mellett az emberek szentté válnak, és nem az, aki vélt vagy valós igazát bizonygatva mindenkinek a hibáit, tévedéseit felszínre hozza. Jézus nem az igazság parancsát adta nekünk, hogy körömszakadtáig ragaszkodjunk ahhoz, amit jónak, értékesnek hiszünk, hanem a szeretet parancsát. Egyedül a szeretet képes ledönteni a másik embert bezáró falakat, egyedül a szeretet tudja felszabadítani, hogy képes legyen életén, nézetein változtatni."
Kedves tanú ez pedig neked szól: ""Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van:
mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belőled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud; tanulj meg mindenkitől tanulni." Weöres Sándor
JT válászoló szép tőled, hogy őszintén leírtad hozzáállásodat, ami jellemző a hittestvéreidre. Szerintetek az árva gyerek pusztuljon éhen, fő hogy majd egyszer sohanapján az új világban jól fog élni.
A ti segítségetek abból áll, hogy aki nem JT az nem érdemli az életet. De ezt miért ti ítélitek meg? Minek képzelitek magatokat? Ti rettenetes egoisták vagytok. A ti hitetek az önzésen alapul. Téríttek, terjesztitek a hitet, tanúnak állítjátok magatokat, de nem azért, hogy én is új életet nyerjek, ahnem azért hogy nektek biztosítva legyen az. JT, te azért teljesíted a parancsot mert a te üvösséged függ tőle. A Csaba testvér és igazi társai pedig azért, hogy azok a gyerekek is méltó életet éljenek és ennek köszönhetően jó nevelés által jó emberekké váljanak, olyanokká amilyennek Isten teremtéskor az embert szánta.
Kedves Tanú,
köszönöm, hogy elolvastad a linket és megírtad a véleményed!
Szerintem ha valaki ennyi árva gyereket felkarol, nem lehetséges, hogy inkognitóban maradjon, főleg a mai médiadömping mellett. Böjte Csabának nem a népszerűség és a címlapokon való szereplés a célja, nem ő reklámozza magát, hanem a cselekedetei annyi emberen segít, hogy egyszerűen nem maradhat titokban.
Fura, hogy te azt látod meg benne és arról az oldalról közelíted meg, hogy miért nem tetszhet ez Istennek.
Kedves 7-es,
köszönöm a soraidat, nagyon találóak az idézetek!
Kedves mustafa33,
neked is köszönöm a soraidat. Az utolsó két mondatod nagyon ott van, ez még nem fogalmazódott meg így bennem, de nagy igazságnak tűnik.
Kérlek, ne pontozzatok le senkit, a véleményeket kérdeztem, attól, hogy nem értesz vele egyet attól még az valakinek a véleménye, amit köszönöm, hogy megoszt velem.
Többi Tanú, ti hogy látjátok? Lehetséges-e Istennek tetsző életet találni, az Őrtorony szerezeten kívül is?
Tudom, hogy nem mi vagyunk hivatottak ezt megítélni, hanem Isten, de mi a ti véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!