Jehova Tanúi, nektek mi a véleményetek Böjte Csabáról és arról, amit csinál?
Kedves kérdező és azon válaszolók, akik pontosabb információ nélkül, felületesen minősítik le Jehova Tanúit, vagy éppen ítélik el őket - pedig ugye "ne ítélj..."!
Félreértés áldozata vagy kedves kérdező, mert szemlátomást nem jártál utána, hogy a Tanúk mit és miért tesznek, vagy nem tesznek.
Kezdjük azzal, hogy nagyon dicséretes és humánus, amit ez az ember végez, ha a tetteinek a fizikai oldalát nézzük. Valójában sok Böjte Csaba van a világon, ennek ellenére a szegénység, a nyomor, a kiszolgáltatottság pedig nem csökken, hanem nő.
A kérdező és sok válaszoló szembeállít minket azzal, amit pl. Böjte Csaba végez és vall a hitről, de az reménytelen vállalkozás, hogy Jehova Tanúit ebből negatívan hozzuk ki ez miatt, ugyanis nincs semmi ok rá. Amiket itt egyesek elmondanak bírálgatva a Tanúkat, csak a tájékozatlanságukat és a félrevezetettségüket tükrözi.
Kedves kérdező, ha már te is megosztottál egy linket, engedd meg, hogy én is megtegyem:
"Kedves tanú válaszoló!
Te hány éhezőnek adtál enni, és hány árvát fogadtál be?"
És te, vagy a világ hívői közül vajon hányan teszik ezt? Tényleg nem nevezhető kereszténynek, vagyis Krisztus-követőnek, aki nem tud befogadni egyetlen árvát sem??? Mit is jelent cselekedni Isten akaratát?! Aki ezt nem cselekszi, az nem lehet igaz hívő?
A kérdező és itt néhányan ÉRZELMI alapra helyeztétek a kérdést és ítélkeztek, ezzel messze eltávolodva az objektív bibliai igazságtól, és a valóságtól!
"Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben?" ez a tanúkra is vonatkozik!"
Jehova Tanúi sohasem prófétáltak, mert nem ihletett próféták. Sohasem űztek démonokat sem Jézus nevében. Sem az emberek előtti "hatalmas tettekkel" nem óhajtunk népszerűek lenni!
"Jézus nem az igazság parancsát adta nekünk, hogy körömszakadtáig ragaszkodjunk ahhoz, amit jónak, értékesnek hiszünk, hanem a szeretet parancsát."
Böjte Cs. itt nem pontos, erősen eltúlozza az arányokat, leminősítve az igazság fontosságát. Ez a szövege természetesen az érzelmeket célozza meg, mellyel az olvasót nem objektíven befolyásolja, hanem a saját filozófiáját költi bele a Szentírásba. Nyilvánvaló, hogy a SZERETET az alap, erre kellene MINDEN állítólagos kereszténynek is építenie a hitét és az Istennek megfelelő szolgálatát (vajon az az egyház, melynek ő is tagja, mint szervezet felmutatja a krisztusi szeretet, vagy még a közelmúltban is véres és kegyetlen csatákat vívtak a "hittestvéreik"????). De ez nem jelenti azt, hogy jogunk lenne a szeretet szükségességét szembeállítani az IGAZSÁG ismeretének és cselekvésének a fontosságával! Isten, azaz Jehova az "igazság Istene", ezért Isten Szava az IGAZSÁG - mondja a Biblia. Jézus pedig az "az út, az igazság és az élet".
Tehát az igazsághoz IS ragaszkodni kellene, vagy aki nincs annak pontos birtokában, igyekeznie kellene megismerni, nem pedig lehúzni annak értékét. Böjte Cs. vajon mire is tanítja azokat a szerencsétleneket, akiket felkarol? Kizárólag a bibliai igazságokat tanítja meg nekik, vagy a katolikus eszméket is, melyek hosszú távú rossz gyümölcseit jól ismeri a világ?!!!
A Biblia arról is szól, hogy aki hazudozik, vagy istengyalázó tanokat terjeszt, vagy egyéb módon használja nyelvét rosszra, ezzel magának is, de másoknak is rosszat tesz, mert előidézheti Isten kegyének az elvesztését. Jézus Krisztus például ezt mondta a farizeusoknak: "Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy valakit zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, a Gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál" (Máté 23:15).
A Biblia azt mondja nekünk, hogy a jelen gonosz világ, amely elidegenedett Istentől, önerőből soha nem fog tartós békét tapasztalni, ez olyan tény, amelyet a világ karitatív, szociális és politikai ügyeibe való vallási beavatkozás nem tud megváltoztatni. A jelenlegi kormányokat Krisztus Jézus, a "Béke Fejedelme" alatti Királyságával váltva fel, a Teremtő maga fogja rövidesen megáldani a hívő emberiséget békével (Ésaiás 9:6, 7; 57:21; Zsoltárok 46:9, [46:10, Károli]; Dániel 2:44).
"Szerintetek az árva gyerek pusztuljon éhen, fő hogy majd egyszer sohanapján az új világban jól fog élni."
Kedves mustafa33, ha már ilyen szókimondó vagy, engedd meg, hogy hasonló módon kérdezzek vissza? Ugye nem akarod Jehova Tanúi szervezetét (vagy bármely hűséges tagját) buta általánosító módon megrágalmazni azzal, hogy hagyna "éhen halni" bárkit is. Egyébként elmondanám, nem csak gyermekekről van szó, hanem rengeteg felnőttről is a földön. Sok millió ember éhezik TARTÓSAN a harmadik világban, sőt, a fejlett országokban is sokan - és ezek többsége mind tartozik valamely nagyobb egyházhoz. Jehova Tanúi Afrikában sem hagyják éhezni a hívőtársaikat, és akin csak tudnak, segítenek, ha a szükség úgy hozza és a lehetőség adott. De érdekes módon Jézus sem a karitatív missziós munkájáról volt híres, és nem is a gyógyításairól, hanem TANÍTÓNAK szólították. Messze ezt is tartotta a legfontosabbnak a munkájában!
A többi szöveged pedig szóra sem érdemes, neked is a fenti linket ajánlom, ott pedig jobb oldalon a következő címet: "Azért prédikálnak házról házra, hogy kiérdemeljék a megmentést?"
"Fura, hogy te azt látod meg benne és arról az oldalról közelíted meg, hogy miért nem tetszhet ez Istennek."
Kedves kérdező! Szerinted van-e benne valami, ami nem tetszhet Istennek? Nincs? Tudatta vajon velünk valahogy, valahol ezt? Bizony tudatta! Ezt kérdezed:
"Lehetséges-e Istennek tetsző életet találni, az Őrtorony szerezeten kívül is?"
Mit mond a Bibliában Isten arról, hány út vezet a megmentéshez? A "széles út", tehát széles-e világ vallásos útjai mind oda vezetnek? Vagy még Pálnak is változtatnia kellett, pedig az ő hite zsidóként sokkal közelebb volt a krisztusi kereszténységhez, mint ma sok magát "kereszténynek" nevező csoport egymáshoz :-). De változtatnia kellett a hitén és a gyülekezetén, ha Isten előtt elfogadható akart maradni, mert volt néhány súlyos hiba abban, amit hitt és tett. Pl. olyan téves tanítást fogadott el, mely szellemiség hatására bántotta Krisztus tanítványait!!
Ugye nem gondolod, hogy erre a változtatásra csak a zsidók esetében volt szükség? Logikus, hogy nem.
Ezt is írod:
"Tudom, hogy nem mi vagyunk hivatottak ezt megítélni, hanem Isten, de mi a ti véleményetek?"
De Isten a Bibliában tudatta velünk, hogy mik az elvárásai ez ügyben.
Kedves kérdező! Van egy cikk kimondottan a kérdésedre ad bibliai és ésszerű választ. Jehova Tanúi Online Könyvtárában található és az a címe, hogy "Meg tudja valaki változtatni a világot?"
Ez egy 2005-ös Őrtorony cikk, mely pontos választ ad arra, amit itt felhoztatok velünk kapcsolatban. Nem írom be a link címét, mivel könnyen törölhetik a válaszomat, mert reklámnak minősítik. A cikk címét bemásolod a gugliba, majd ott lesz az első találatok között.
Kérek mindenkit, aki itt hozzászólt, olvassa át figyelmesen (nem hosszú), különben a semmiről beszélünk és elbeszélünk egymás mellett.
Köszönöm!
Kedves 25%-os válaszoló!
Azt írta egy testvéred, hogy nem hallott róla, mert nem olvas és néz médiát. Igen, ha a média nem lenne akkor én sem tudnék arról, hogy a világon van Böjte Csaba, de nem kell kiforgatni, mert nem magát hirdeti, hanem a média ad hírt a "gyümölcseiről".
"Kezdjük azzal, hogy nagyon dicséretes és humánus, amit ez az ember végez, ha a tetteinek a fizikai oldalát nézzük. Valójában sok Böjte Csaba van a világon, ennek ellenére a szegénység, a nyomor, a kiszolgáltatottság pedig nem csökken, hanem nő."
Azt is mondhatnánk, hogy nagyon sok Jehova tanúja van és "ennek ellenére a szegénység, a nyomor, a kiszolgáltatottság pedig nem csökken, hanem nő."
Ha az a sok tanú (több millió?) adna csak fél kenyeret egy éhezőnek akkor szerinted mi lenne?
Böjte Csaba akinek csak tud ad. Az Ő "jó gyümölcseit" látom. A Jehova tanúi segítségét nem látom és nem tudok róla, csak ha ők maguk mutogatják és hirdetik, hogy itt voltunk a katasztrófáknál és ezt meg ezt csináljuk, mint ahogy be is linkelted.
Egyébként érdekes számomra, hogy nincs elég szerencsétlen éhező, nyomorgó hiányt szenvedő ember a környezetünkben, hazánkban? El kell mennünk a világ másik végére? Miért nem láthatjuk a jó gyümölcsöket? Miért nem fénylik a ti gyertyátok? Böjte Csaba fénylik mint a gyertya amely a gyertyatartóban világít! Ez a véleményem a linkelt oldalról.
""Tényleg nem nevezhető kereszténynek, vagyis Krisztus-követőnek, aki nem tud befogadni egyetlen árvát sem??? Mit is jelent cselekedni Isten akaratát?! Aki ezt nem cselekszi, az nem lehet igaz hívő?""
Szerinted az Isten akarata, hogy házról házra járjunk. Holott a parancs az volt Krisztustól, hogy NE járjatok házról házra(!)
Szerinted az nem igaz keresztény aki éhezőnek enni ad, árvát befogad, de nem jár házról házra???
""A kérdező és itt néhányan ÉRZELMI alapra helyeztétek a kérdést és ítélkeztek, ezzel messze eltávolodva az objektív bibliai igazságtól, és a valóságtól!""
Te vagy az aki ítélkezik, hiszen bíráltad, hogy mire tanítja az embereket, katolikus hitre melyet te (ti) elítéltek. Szerintem pedig szeretetre és önzetlenségre tanítja az embereket, arra, hogy segítsünk mindenkin akin csak tudunk, ne gyűjtsünk, halmozzunk fel magunknak semmit, hanem adjunk az éhezőknek. Neked ebben mi a kivetnivaló?
"""Jézus nem az igazság parancsát adta nekünk, hogy körömszakadtáig ragaszkodjunk ahhoz, amit jónak, értékesnek hiszünk, hanem a szeretet parancsát."
Böjte Cs. itt nem pontos, erősen eltúlozza az arányokat, leminősítve az igazság fontosságát""
Te viszont kiforgatod!
Hiszen Krisztus ezt tanította nekünk: "21. A ki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; a ki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak."
Csaba testvér gyümölcsein látszik, hogy szeretetből cselekszik, és aki szereti Krisztust az betartja az Ő parancsait, vagyis igazságosan cselekszik és fordul mindenkihez. Böjte Csaba nem azt mondta, hogy az Igazság nem fontos, hanem szeretetből fakadnak a cselekedeteink, Krisztus és az Atya iránti szeretetből és az igazságból!
""Nyilvánvaló, hogy a SZERETET az alap, erre kellene MINDEN állítólagos kereszténynek is építenie a hitét és az Istennek megfelelő szolgálatát (vajon az az egyház, melynek ő is tagja, mint szervezet felmutatja a krisztusi szeretet, vagy még a közelmúltban is véres és kegyetlen csatákat vívtak a "hittestvéreik"????).""
Megint csak ítélsz! Mi köze van Böjte Csabának ezekhez a "csatákhoz"?
Mi köze van neki az Egyház bűneihez? Mint emberről beszélünk és nem az egyházról!
Ti szoktátok mondani, hogy ne általánosítsunk, de te épp ezt tetted.
Ismerek olyan tanút aki hajadon létére szült a családja (tanúk) nem közösítették ki, akkor most én is formáljak véleményt ez alapján az egész gyülekezetetekről és rólad, és ítéljelek meg benneteket? (Holott az ilyen gyülekezeti tagot megítélitek és kiközösítitek)
Igen: " Jézus pedig az "az út, az igazság és az élet".
" Böjte Cs. vajon mire is tanítja azokat a szerencsétleneket, akiket felkarol? Kizárólag a bibliai igazságokat tanítja meg nekik, vagy a katolikus eszméket is, melyek hosszú távú rossz gyümölcseit jól ismeri a világ?!!!"
Megint ítélsz és általánosítasz. A tis gyümölcseiteket hol lehet megismerni? Mert azokat nem látni!
Ezt írtad: "A Biblia arról is szól, hogy aki hazudozik, vagy istengyalázó tanokat terjeszt, vagy egyéb módon használja nyelvét rosszra, ezzel magának is, de másoknak is rosszat tesz, mert előidézheti Isten kegyének az elvesztését. Jézus Krisztus például ezt mondta a farizeusoknak: "Jaj nektek, írástudók és farizeusok, ti képmutatók! Mert bejárjátok a tengert és a szárazföldet, hogy valakit zsidó hitre térítsetek, és ha ez megtörtént, a Gyehenna fiává teszitek, kétszerte inkább magatoknál" (Máté 23:15)."
Hol és mikor tett vagy mondott ilyet Böjte Csaba Idéznéd, vagy leírnád?
A hazugságról pedig annyit, hogy a tanúknak nagyon sok hamis tanítása van, mely nem az igaz evangéliumot hirdeti! Sajnos!
Tőled idézek: " Ugye nem akarod Jehova Tanúi szervezetét (vagy bármely hűséges tagját) buta általánosító módon megrágalmazni"
Te nem ezt tetted az előbbi kommentedben? Általánosítottál és rágalmaztál?
Ismét idézlek:
" De érdekes módon Jézus sem a karitatív missziós munkájáról volt híres, és nem is a gyógyításairól, hanem TANÍTÓNAK szólították. Messze ezt is tartotta a legfontosabbnak a munkájában!"
Nem neki a legfontosabb az volt, hogy meglássák, hogy Ő Isten fia!
"Jn 10,38 Ha pedig azokat cselekszem, ha nékem nem hisztek is, higyjetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhigyjétek, hogy az Atya én bennem van, és én ő benne vagyok." Miket cselekedet? Bizony sokat gyógyított és megetette és segítette az embereket. Nem hazugság amit állítottál?
Hogyan süllyedhet a magát kereszténynek valló emberi gonoszság ilyen mélységekbe, hogy azokba belerúgni, ítélni, akik embereknek segítenek... Ja, tudom:
Mt 5,11 Boldogok vagytok, ha szidalmaznak és háborgatnak titeket és minden gonosz hazugságot mondanak ellenetek én érettem.
Azt tanuljuk, hogy a Biblia nem vita tárgya.
ami abban leíratott azt kell tenni, s nem az egyén határozza meg, hogy kinek-kinek, saját véleménye van.
Jézus nem véletlen alkalmazta azt a szemléltetést, amikor egesek arra hivatkoznak, miért nem tesznek eleget keresztényi kötelességüknek.
Az apostoli korban az emberek házasságra, földművelés idejére, "nem érek rá" más dolgom van....hivatkoztak
Ma sincs más kép.
emberek betegségre családi helyzetekre, anyagi problémákra időhiányra hivatkoznak.Jézus ezeket mind tudja, és még is Noé idejére alkalmazta az utolsó napokat.
Az emberek mindennel foglalkoznak ami nem lenne baj, de a legfontosabbról elfelejtkeznek.
Talán sokan ismerik ezt az idézetet:
(Máté 6:33, 34) 33 Így tehát továbbra is keressétek először a királyságot és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként. 34 Soha ne aggódjatok hát a következő nap miatt, mert a következő napnak meglesznek a maga aggodalmai. Minden napnak elég a maga baja.
Jézus első helyre téve nem az árvák, özvegyek, karizmatikus tevékenységeket mondta fontosabbnak, hanem a Királyság érdekeket.
ami a messiási királysággal kapcsolatos.
Mik ezek.
Jézus azt mondta, azért küldetett, hogy Isten királyságának jó hírét prédikálja, mert ez az egyedüli reménysége az emberiségnek, s ezen belül Isten nevének megszentelése, amit Sátán az Éden kertjében bemocskolt.
A vers azt mondja a második felében, hogy aki ezeket teszi életében z első helyre, annak a többi megadatik ráadásként, vagy is Isten gondoskodik arról, hogy legyen, munkahelye, élelme, ruházata, és hajléka,
S nem fordítva
Jézus nem luxus cikkeket ígért, hanem az élet alapvető szükségleteinek kielégítéséről.
Ha valakinek még is megadatik és becsülettel jutott hozzá, az sem dicsekvés tárgya.
Jézus idejében is sokan az élelem miatt mentek hozzá, nem igazán azért a szellemi mondani valóért amit halottak
S hányan lettek közölük keresztények?, Hányan éltek úgy ahogy a valódi tanítványok ezek közül az emberek közül?
S ha megfigyeljük, egy ember ne fogja megoldani mindenkinek ezeket, mert csak Jézus az aki világméretekben megfogja szüntetni ezeket a problémákat, azért mutatta be itt létekor, hogy ez a királyság az egyedüli megoldás, semmilyen egyedi emberi erő feszítés nem képes rá.
a kérdésed második része:
Bár magam sem vagyok a kis nyugdíjammal eleresztve de ahol tudok segítek, az özvegyeken, árvákon, neveltem Intézetből gyermekeket akiket a szülei eldobtak az alkohol, vagy más egyéb okok miatt, persze sok mindent nem mondok el a "tetteimről" mert ez Rám és a Teremtőre vonatkozik.
Katy Weaver
Így igaz.
Bizony mondom néked, mikor az utolsó üstökös és az utolsó idők eljövendenek, 144 igazhitű jehova tanúi kiválasztatik, és mocsokban fürödtetik. És az ő kínjaik igen nagyok lesznek vala.
De ők nem aggódnak majd, mert tudják, hogy Júdeának 999 törzse van, és a törzsek fejei ők levéndnek vala; és bár megpróbáltatnak és a fügék megaszalódnak, ők azért megmaradnak.
S a többi jehovásból 144.666 kiválasztatik és megtisztíttatik vala.
Azért ne bánkódjatok, mert ott lesz az én testem és megismertek majd, amikor a folyók már felfele folynak.
És kövessétek a baglyokat, mert ők visznek el Sion hegyére.
És bizony mondom néktek, előbb találtok majd gyümölcsöt mag nélkül, mint téglát mazsola nélkül.
Azért vegyetek ti példát az sirályról, mert nem mozgatja a szárnyát, mégis repül az.
"A törpe nem más, mint kisnővésű óriás".
(Timótheániós könyve 345:11 '23 ''2 14°)
"És láték akkor kénköves gleccsereket és tűzpirosan tarka tehéntőgyeket; és tudám én, hogy Zakatos fia eljövend vala. Akkor megnyíltak a bugyrok bugyogói mind és jövének elő a krampuszok, kópék és kipák; és láték 666 millió 10 fejű 3 nyakú torkosborzot, melyeknek farkuk mint a majom feje vala és szájukból gázok és gőzök gurgulázának elő, melyektől a mákos tészta megkeseredik; és vala azoknak a fején korona, a pirosaknak három, a kékeknek nokedli, rajta címerrel, melyen oroszlán ül lábánál keresztcsonttal, alatta rabszolgalánc, felette kettéosztott pólya, arannyal szegélyezve, átlósan bal harántcsíkkal, s vala arra írva: Maggiore fretta, minore atto, s a pólyán embergyerek képe vala; s ettek azok a vadak rózsaszínűt és láték én kéket. De ím egy asszony közelend, egyik kezében kard, másikban karika, s az asszony elkezd füvet legelni; de ím jöve egy hatalmas lokomotív és utazának azon bélpoklosok és politikusok; és a vonaton vala egy szárny, hasonlatos az gólyatöcsnek szárnyához.
S esmét kérdem: nem jobb-é az kinek szeme van, de kenyeret nem ehet, mint akinek két harangja van, de nincs kolbásza?
/Kleofás látomásai, 12 könyv, "A bogarak eljövetele" 23:12 187'' 16/7898,32 § /
/"A szomorúság hajnalban felér egy nevetéssel, mikor alkonyodik"./
/Jukobeánus könyve a Jerikói kajafásokhoz 7656:321 ˘˘!/
„A vers azt mondja a második felében, hogy aki ezeket teszi életében z első helyre, annak a többi megadatik ráadásként, vagy is Isten gondoskodik arról, hogy legyen, munkahelye, élelme, ruházata, és hajléka,
S nem fordítva”
Aha, akkor azok az árva, családtalan, éhes gyerekek nem eléggé foglalatoskodtak Isten királyságával? Tehát az ő bajuk? Gratula!
„Jézus nem luxus cikkeket ígért, hanem az élet alapvető szükségleteinek kielégítéséről.”
Ezek a gyerekek éhesek. Nem tabletjük nincs, ennivalójuk, családjuk nincs.
„Ha valakinek még is megadatik és becsülettel jutott hozzá, az sem dicsekvés tárgya.”
Böjte Csaba becsülettel jutott hozzá, és nem dicsekedett. A gyerekek becsülettel vannak sanyarú helyzetben. Mi a bajod?
„Jézus idejében is sokan az élelem miatt mentek hozzá, nem igazán azért a szellemi mondani valóért amit halottak”
Böjte Csaba rengeteg könyvet írt, folyton a család, a szeretet mellett prédikál Jézus urunk nevében. Tudod, ezeknek a gyerekeknek vagy nincs családja, vagy olyan családja van, amit senkinek nem kívánnék. A prédikálás mellett jön a sok adomány, Istennek legyen hála!
„S ha megfigyeljük, egy ember ne fogja megoldani mindenkinek ezeket, mert csak Jézus az aki világméretekben megfogja szüntetni ezeket a problémákat, azért mutatta be itt létekor, hogy ez a királyság az egyedüli megoldás, semmilyen egyedi emberi erő feszítés nem képes rá.”
Oké, akkor nem érdekelsz, akármilyen sanyarú helyzetben vagy, elmegyek melletted. Ez azért keresztény, mi? Erre tanított titeket Jézus, és ezért jártok tanfolyamról tanfolyamra, hogy ilyeneket tanuljatok? Hogy ne segíts valakinek, mert az az indokotok, hogy majd jön Jézus, és majd Ő segít?
Lukács Evangyélioma 10. rész 29-37 közötti részt azért elolvashatnátok, talán többet érne, mint a tanulmányaitok a tetragramma fontosságáról.
Azért a rész utolsó sorait idézném:
36. E három közül azért kit gondolsz, hogy felebarátja volt annak, a ki a rablók kezébe esett?
37. Az pedig monda: Az, a ki könyörült rajta. Monda azért néki Jézus: Eredj el, és te is a képen cselekedjél.
„Bár magam sem vagyok a kis nyugdíjammal eleresztve de ahol tudok segítek, az özvegyeken, árvákon, neveltem Intézetből gyermekeket akiket a szülei eldobtak az alkohol, vagy más egyéb okok miatt, persze sok mindent nem mondok el a "tetteimről" mert ez Rám és a Teremtőre vonatkozik.”
Mindenesetre elismerésem, és így tovább, de minek segítettél, hiszen (idézlek):
„S ha megfigyeljük, egy ember ne fogja megoldani mindenkinek ezeket”
„Jézus első helyre téve nem az árvák, özvegyek, karizmatikus tevékenységeket mondta fontosabbnak, hanem a Királyság érdekeket.”
Én meg ezt idézem:
Jak 1 27. Tiszta és szeplő nélkül való istentisztelet az Isten és az Atya előtt ez: meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban, és szeplő nélkül megtartani magát e világtól.
"Azt is mondhatnánk, hogy nagyon sok Jehova tanúja van és "ennek ellenére a szegénység, a nyomor, a kiszolgáltatottság pedig nem csökken, hanem nő.""
Látod, vagy nem olvastad el a kérdezőnek ajánlott cikket, vagy nem elég figyelmesen. Mert abból ugyanis kiderül, hogy Jehova Tanúi a Biblia alapján azt állítják, hogy semmilyen egyéni, vagy szervezeti erőfeszítés nem lehet igazán sikeres ezekben. Enyhíthetjük a bajt a segítségünkkel, de a fő okot, Sátánt nem tudjuk kiiktatni, márpedig a világ jelenlegi tragikus állapotáért nagymértékben ő a felelős.
-------
"Böjte Csaba akinek csak tud ad."
Ezt MINDEN jóérzésű embernek meg kell tennie , egyénileg és szervezetten egyaránt - vagy te nem teszed? Ha teszed, akkor miért emeled ki és favorizálod B.Cs.-t?! Mert ugyanis másoknak is meg kellene tennie ezeket - pláne így kellene lennie, ha kereszténynek tartjuk magunkat (persze kellő bölcsességet mutatva, hiszen nem biztos, hogy egy hajléktalannak elsősorban pénzre van szüksége, sőt nem is csak anyagiakra)!
-------
""Tényleg nem nevezhető kereszténynek, vagyis Krisztus-követőnek, aki nem tud befogadni egyetlen árvát sem??? Mit is jelent cselekedni Isten akaratát?! Aki ezt nem cselekszi, az nem lehet igaz hívő?""
"Szerinted az Isten akarata, hogy házról házra járjunk. Holott a parancs az volt Krisztustól, hogy NE járjatok házról házra(!)"
Megkerülted a kérdés egy téves bibliai állítással. Te tényleg elhiszed, amit írsz, ennyire félrevezetett lennél?!
-------
"Szerinted az nem igaz keresztény aki éhezőnek enni ad, árvát befogad, de nem jár házról házra???"
Írtam már, hogy az emberek segítése ott ahol vagy, KERESZTÉNYI KÖTELESSÉG! A prédikálás pedig szintén. (Máté 24:14)
-------
""A kérdező és itt néhányan ÉRZELMI alapra helyeztétek a kérdést és ítélkeztek, ezzel messze eltávolodva az objektív bibliai igazságtól, és a valóságtól!""
Te vagy az aki ítélkezik, hiszen bíráltad, hogy mire tanítja az embereket, katolikus hitre melyet te (ti) elítéltek."
Jehova Tanúi éppen úgy ítélik meg a hamis vallásos tanításokat, mint az első sz.-i tanítványok tették. Ők ott pontosan tudták, hogy mit és miért utasították el a hamis tanokat. Ma is ilyen tisztán lehet tudni ezt. Miért? Mert a Biblia alapján pontosan azonosítani lehet az igazságot. Ha nem így lenne, a Szentírás nem sok értékkel bírna, mint az isteni igazság forrása.
--------
Szeretetre és önzetlenségre tanít ez az ember? Jézus talán nem?! Jézusnak, mint VALÓDI és értékes példaképnek az a nagy előnye MINDEN ilyen emberrel szemben, hogy Ő a szellemi tanítását is az isteni igazságra alapozta!!! Márpedig tény, hogy B.Cs. a Biblia igazságai fényében istengyalázó tanításokat tanít egy olyan egyház tagjaként, melyhez egy igaz keresztény nem tartozhat, mivel az ilyenekről azt mondja a Biblia, hogy "menjetek ki belőle én népem..."
--------
"Csaba testvér gyümölcsein látszik, hogy szeretetből cselekszik, és aki szereti Krisztust az betartja az Ő parancsait, vagyis igazságosan cselekszik és fordul mindenkihez."
Ahogy mondtam, minden igaz kereszténynek így kellene tennie. Sőt, ez az alap, nem pedig a teljes ház! Isten akaratának cselekvése nem merül ki abban, hogy segítek az embereknek, mert ennek a "segítségnek" teljesen összhangban kell lennie Isten akaratával. Márpedig az előző hozzászólásaimban idézett jézusi figyelmeztetés az írástudóknak pontosan arról beszél, hogy úgymond "segíthetünk" mi a magunk módján az embereknek, de ha ezt a segítséget nem teljesen összhangban végezzük Isten akaratával, hiába a munkánk, mivel "kétszerte" jobban ítéljük pusztulásra azokat, akiken segítettünk, ha nem a bibliai igazságot, hanem EMBEREK FILOZÓFIÁIT tanítjuk meg nekik.
--------
"Megint csak ítélsz! Mi köze van Böjte Csabának ezekhez a "csatákhoz"?"
Ha ragaszkodik ahhoz a szervezethez, akkor osztozik szellemiségében és a tetteiben - de ebben az esetben osztozik annak büntetésében is, mivel nem fogadta meg azt az isteni intelmet, hogy meneküljön ki az ilyenek közül. És ez nem általánosítás, ez józan logika.
-------
"Ismerek olyan tanút aki hajadon létére szült a családja (tanúk) nem közösítették ki..."
Tudod, a kiközösítés nem a könyörtelenségen, a megbocsátás hiányán alapul, amennyiben az illető megbánta, amit tett, vagy te ezt várnád a bibliai ismereteid alapján?
-------
"" Böjte Cs. vajon mire is tanítja azokat a szerencsétleneket, akiket felkarol? Kizárólag a bibliai igazságokat tanítja meg nekik, vagy a katolikus eszméket is, melyek hosszú távú rossz gyümölcseit jól ismeri a világ?!!!"
Megint ítélsz és általánosítasz."
Tévedsz! Egyszerűen az ok-okozat alapvető és könyörtelen törvényéről, igazságáról beszéltem, mely alól senki sem tud kibújni. Gondolom azt te sem tagadod, hogy egy adott egyház tanításai nagyban meghatározzák a hívei cselekedeteit. És pontosan ezért mondta Jézus a jó és rossz gyümölcsös példázatát. Mitől függenek a jó vagy rossz gyümölcsök, ha nem az adott csoport tanaitól?!!! Meg tudja minden őszinte ember nézni az eredményt a gyakorlatban, vagyis hogy mely vallások teremnek jó, és melyek rossz gyümölcsöt. Ha ez nem lenne igaz, akkor Jézus hiába mondta volna el ezt a szemléltetését. :-)
-------
"A tis gyümölcseiteket hol lehet megismerni? Mert azokat nem látni!"
Tényleg? A jó gyümölcsök nem feltűnők? Egy példa a közelmúltból: Ruanda 1994. 80%-ban katolikus ország, de mégis néhány hét alatt 6-800.000 embert mészároltak le - NEM Jehova Tanúi!
--------
"A hazugságról pedig annyit, hogy a tanúknak nagyon sok hamis tanítása van, mely nem az igaz evangéliumot hirdeti!"
Na persze! Nyilván ezért vannak jó gyümölcseik, igaz? Vagy nem az a krisztusi "jó gyümölcs", ha a hívek annyira képesek VILÁGSZINTEN szeretni egymást, hogy faji, vallási, politikai ellentétek sem tudják megbontani egységüket??? Vagy azok a "jó gyümölcsök", ha mindezen tényezők sokszor a végletekig menő megosztottságot tudnak okozni??? Most melyik? Mert ha ez utóbbi, akkor a magát kereszténynek vallók főárama a nyerő (katolikus, református, stb.).
--------
"Hogyan süllyedhet a magát kereszténynek valló emberi gonoszság ilyen mélységekbe, hogy azokba belerúgni, ítélni, akik embereknek segítenek..."
Nem, Jehova Tanúinak nem szokásuk rugdosni. Nem keverted te össze véletlen a szereplőket? Csak nekünk nem Böjte Cs. a példaképünk, hanem Jézus Krisztus! És ennek bibliai okai vannak.
"Aha, akkor azok az árva, családtalan, éhes gyerekek nem eléggé foglalatoskodtak Isten királyságával? Tehát az ő bajuk?"
Kedves 17-es! Mikor leszel "árva" igazán? Ha Isten elhagy. :-) Ugye tudod, hogy Jézus kiket nevezett VALÓDI nővéreinek és fivéreinek? Nem feltétlenül a vér szerinti testvéreit.
-------
"„S ha megfigyeljük, egy ember ne fogja megoldani mindenkinek ezeket, mert csak Jézus az aki világméretekben megfogja szüntetni ezeket a problémákat, azért mutatta be itt létekor, hogy ez a királyság az egyedüli megoldás, semmilyen egyedi emberi erő feszítés nem képes rá.”
Oké, akkor nem érdekelsz, akármilyen sanyarú helyzetben vagy, elmegyek melletted."
Abszolút nem ezt mondta a testvérnő, és én sem, de nem ezt mondják az idézett irodalmaink se. Sajnálom, ha neked ennyi jött le. Te kiforgatod az igazságot.
Idézted Jakabot. Mit is mondott ő? "Legyetek a szó cselekvői, ne csak hallgatói". Valamint még ezt is mondta: "Mert aki az egész Törvényt megtartja, de egyetlen pontban hibás lépést tesz, az megsértője lett valamennyinek. 11 Aki ugyanis ezt mondta: „Ne kövess el házasságtörést”, ezt is mondta: „Ne gyilkolj.” Ha tehát házasságtörést nem követsz ugyan el, ámde gyilkolsz, akkor törvényszegő lettél."
Tehát cselekednünk kell Isten akaratát, mert Jézus szerint csak az örökölheti Isten Királyságát, aki cselekszi. Ámde nem válogathatjuk ki, hogy a törvényekből mit fontos megtartani, mit nem, mindent meg kell tartani.
A kiírt kérdés beszél egy emberről, aki ebből a keresztényi munkából gyakorol egy részt. Egy olyan részt, melyet a kérdés kiírótól kezdve mindannyiunknak tennie kell, ha keresztények vagyunk! Mitől különleges az, amit a Biblia alapvetőnek tart MINDEN keresztény tanítványnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!