Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak nekem tűnik úgy, hogy a...

Csak nekem tűnik úgy, hogy a Jehova tanúinál valami nagyon nincs rendben?

Figyelt kérdés

Ezt ma olvastam egy Jehovás újságban:

"Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."

Ez azt jelenti, hogy ti tényleg feltétel nélkül engedelmeskedtek mindennek, amit a vallásotokban kitalálnak? Mert ha igen, akkor nekem nagyon rossz előérzetem van...

2013. okt. 7. 19:56
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
100%
Hát, a napi 5 kérdés róluk garantált.
2013. okt. 7. 23:30
 12/58 anonim ***** válasza:
53%

Igen kedves kérdező ezen ne csodálkozz, mindent be fognak tartani amit a szervezet kér tőlük.

Már el is kezdték és egyre rosszabb lesz hidd el.

Csak egy példát mondok és azon gondolkodjál el,hogy mit várhatsz az őrtorony szervezetétől és ez nem vicc.

"A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van a föld skorpióinak."(Jel.9:3)

"És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát, hanem csak azokat az embereket, a kiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte. És adaték azoknak, hogy meg ne öljék őket, hanem hogy kínoztassanak öt hónapig; és azoknak kínzása olyan, mint a skorpió kínzása, mikor megmarja az embert. Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük. A sáskáknak formája pedig hasonló vala a viadalhoz felkészített lovakhoz; és a fejökön mintegy aranyhoz hasonló koronák valának, és az orczáik olyanok valának, mint az emberek orczái. És olyan hajuk vala, mint az asszonyok haja; és fogaik olyanok valának, mint az oroszlánoknak. És olyan mellvértjeik valának, mint a vas mellvértek; és az ő szárnyaik zúgása olyan vala, mint a viadalra száguldó sok lovas szekerek zúgása. És skorpiókhoz hasonló farkuk vala és fulánkjuk; és a farkukban vala a hatalmuk, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig. Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve."(Jel.9:11)

És ezt ők maguk sem tagadják.

Már csak a vezényszóra várnak.

És ez nem vicc...

2013. okt. 7. 23:50
 13/58 anonim ***** válasza:
100%
A JT követők a kereszténység szélsőséges fundamentalistái. Képtelenek úgy értelmezni a Bibliát, ahogy kellene, és gondolkodni sem hajlandóak. Elvakultak, és lazán kimerítik a szekta fogalmát.
2013. okt. 8. 09:46
 14/58 anonim ***** válasza:
100%

Akinek egészséges az értelme, szelleme, vagy csak az emberi érzései is, vagy ezekből csak az egyik is, már rég irtózótt az ilyen mozgalomtól...

Én még meg sem tértem, csak el kezdtem érdeklődni Isten felé, már akkor émelyegtem az őrtornyuk,meg az ébredjetek, vagy mi volt a másik újságjuk, jónáhány cikkén. Borzasztó érzések voltak, nem véletlenül, pár után le is álltam, tudtam, ez valahol nagyon defektes teológia. Ma már tudom is a hibáit pontosabban 22 év kereszténység után.

2013. okt. 8. 12:28
 15/58 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 12-es válaszló.

hogy fogalmad sincs mit beszélsz itt össze vissza, az tény.

Amit beírtál a jelenések könyvéből közel sem azt jelenti amit te ide az ellenséges érzület kialakítása céljából írtál.

Ugyan is mint írtam volt, a keresztények fizikailag soha senki ellen nem vívhatnak harcot.

Ha megértenéd mit írt az egyik idézetben az apostol:

(2Korintusz 10:4, 5) 4 Hadviselésünk fegyverei ugyanis nem testiek, hanem az Isten által hatalmasak erődítések lerontására. 5 Mert okoskodásokat rontunk le, és minden magaslatot, amelyet az Isten ismerete ellen emeltek, . . .

A keresztények nem fognak fizikai harcot vívni, szellemit igen ,

ez azt jelenti, hogy a biblia Tanítása és értelmezése nem egyezik,Tehát szellemileg harcoltak az apostolok is az igaz tanítás mellett, de nem nyolclövetűvel hanem a szent írással, mivel az az Isten "kardja."

egyébként hogy lásd a beírt idézetednek nem ez a jelentése:

„És megnyitotta a mélység vermét, és a veremből füst szállt fel, mint egy nagy kemence füstje, és a verem füstjétől elsötétült a nap, és a levegő is. És a füstből sáskák jöttek ki a földre, és hatalmat adtak nekik, ugyanolyan hatalmat, mint amilyen a föld skorpióinak van” (Jelenések 9:2, 3). Bibliai értelemben „a mélység” a tétlenség helye, sőt a halálé. (Vesd össze: Róma 10:7; Jelenések 17:8; 20:1, 3.) Jézus testvéreinek kicsiny csoportja rövid ideig a viszonylagos tétlenség ’mélységében’ volt az első világháború végén (1918–19). De amikor 1919-ben Jehova kitöltötte szellemét a megbánást tanúsító szolgáira, kirajzottak, hogy eleget tegyenek az előttük álló, kihívást jelentő feladatnak.

8 Ahogy János megfigyeli, a sáskák szabadon engedését nagy füst kíséri, olyan, mint „egy nagy kemence füstje”. Ez történt 1919-ben. A kereszténység és általában a világ számára a helyzet egyre sötétebb lett. (Vesd össze: Jóel 2:30, 31.) A sáskák, vagyis a János osztály szabadon engedése valójában vereség volt a kereszténység papságának, amely kitervelte, hogy végérvényesen leállítja a Királyság-munkát, és amely elutasította Isten Királyságát. Füstszerű fátyol kezdett kiterjedni a hitehagyott kereszténységre, amikor a sáskahad elkezdte gyakorolni az Istentől kapott hatalmat az erőteljes ítéletüzenetek hirdetésével. A kereszténység ’napja’ – felvilágosultságának látszata – elsötétedett, és „a levegő” sűrűvé vált az isteni ítélet hirdetése révén, mivel napvilágra került, hogy e világ ura, vagyis „a levegő hatalmának uralkodója” a kereszténység istene (Efézus 2:2; János 12:31; 1János 5:19).

Semmilyen fizikai harcról szó sincs. nem kell itt ellenségeskedést szítani, és olyasmivel vádaskodni ami nem igaz.

Katy Weaver

2013. okt. 8. 15:21
 16/58 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kati!

Ugye nem haragszol ha Katinak nevezlek?

Nos csak azt szeretném megkérdezni tőled,hogy ha ennyire ártatlannak és ha ennyire felbőszített téged azt amit írtam, akkor miért nem folytatod az ige magyarázatát a végéig?

Ha nem haragszol meg akkor megteszem én helyedbe.

"Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy csillag esett le az égről a földre, és adaték annak a mélység kútjának kulcsa. Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemenczének füstje; A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; És skorpiókhoz hasonló farkuk vala és fulánkjuk; és a farkukban vala a hatalmuk, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig."(Jel 9:1-5)

A Biblia itt világosan kijelenti,hogy a sáskák igazi küldetése az,hogy gyötörjék az embereket,nem,hogy szolgálják őket!

" Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon'"(Jel 9:11)

Ki ez az Abaddon aki vezeti a sáskákat?

[Mint] a sír és a pokol (héberben: abaddon) meg nem elégednek, [úgy] az embernek szemei meg nem elégednek.

(Péld 27:20)

A pokol és halál [héb: abaddon] azt mondják: [Csak] hírét hallottuk füleinkkel!

(Jób 28:22)

Kihez vezetnek tehát a fentiek?

Arra a következtetésre,hogy az alvilág az Abaddon(Vesztő,pusztító),és a sáskák a Jehova tanúi.

Ha megkérdezel egy Jehova tanúját,hogy ki az az Abaddon azt fogja mondani,hogy az ítélkező Jézus Krisztus!!

Vagyis Jézus Krisztus,Isten Fia,egyszer Mihály arkangyal,de ugyanakkor a feneketlen mélység angyala is Abaddon a pusztító.

Szóval Kati,azt mondjátok magatokról,hogy ti vagytok a sáskák? Vagyis Sátán halálhozó hadserege!

És itt van valami amit te is ellenőrizhetsz:

Király van felettük, a mélység angyala. Héberül a neve Abaddon ["Pusztulás"], görögül pedig a neve Apollyon [Pusztító] (Jelenések 9:11). Jézus mint "a mélység angyala" és mint "Pusztító" valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre!

A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel!

Watchtower Bible and Tract Society, Brooklyn, N.Y., USA, 1989;

148. oldal 2. bekezdés

Én mint hívő ember nem tudok elképzelni nagyobb Istenkáromlást ennél!

Ott van Jézus képe ahogyan megtámadja a keresztényeket

'Bűz', 'férgek', 'mélység', 'gonosz', 'tolvaj', 'mélység', 'kár', 'Abaddon', 'pusztító', 'sáskák', 'pestis', 'bánat', 'kín', 'halál' - mindezek a szavak Jehova Tanúi véleménye szerint nem másra utalnak, mint Isten választott népére.

Tehát amikor azt írtam,hogy ez nem vicc akkor komolyan gondoltam mert szemben állva az egész keresztény világgal, a magukat Istenfélőnek mutató Jehova Tanúi nyiltan kijelentik démoni kapcsolatukat. Mind a mai napig egyetlen más vallásos csoport sem utalt szellemi küldetésére mint 'halálos pestisre', 'a keresztény vezetők szellemi gyötrelmére', miként Jehova Tanúi kijelentik kiadványukban.

Ezekután nem könnyen feltételezhető, hogy Jehova Tanúi veztetői talán szeretnék egy napon elrendelni a keresztény világ vezetőinek megölését, fájdalmat okozva az embereknek, 'Isten ellenségeinek'?

Ha tehát találkozol Jehova tanújával emlékezz rá, hogy nem mind arany, ami fénylik - és ez a cikk egy újabb bizonyítékot szolgáltatott erre.

Forrás: Jehovah s Witnesses: Locusts From the Abyss; Vladimir Rumyantsev, St. Petersburg, Russia; (c) Vladimir Rumyantsev, 2002

Kedves Kati kérlek nézz utána ha nem hiszel nekem.

2013. okt. 8. 19:26
 17/58 anonim ***** válasza:
0%

A 16. hsz.-nek

Ezek a minket bocskolni szándékozó álérvek sokszor meg lettek cáfolva a GYK-n is, itt egy példa: http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

Jó olvasást! :)

2013. okt. 8. 20:13
 18/58 anonim ***** válasza:
100%

Jjja kedves István... :)

Legyen úgy ahogy te mondod.

Mesterei vagytok a kimagyarázásnak,de azt hiszem ezt nem kell mondanom,hisz a Biblia helyett azt tanítják nektek.

Jó tanulást! :)

2013. okt. 8. 20:42
 19/58 anonim ***** válasza:
0%

Már miért lenne kimagyarázás?

Ne hogy azt mond már, hogy Sátánnak hatalma van a halál felett?

A Halálból két személy tud vissza hozni, első sorban Jehova aki teremtette az életet, és Jézus aki kapott az atyjától hatalmat, képességet erre, nem magától van.

S bár ez fájdalmasan, vagy csúnyán hangzik, Jézus részt fog venni az ítélkezésben mint Bíró, és mint végre hajtó is.

S ez nem kimagyarázás, hanem a jelenések könyve utal többször Jézusra mint Jehova ítélet végre hajtójára

Persze ez jelenleg azért fájdalmas, vagy hangzik csúnyának, mert Jézust úgy mutatták be egyes tanítások, mint csak megbocsátó személyt, de ezzel magukat csapják be, mert a megbocsátással nem lehet vissza élni, és sokan erre apellálva nyugodtak a szívükben a helytelen tetteik ellenére.

Jehova soha nem tűrte a hamisságot, és ezután sem fogja tűrni, nem véletlen hajtotta ki a kufárokat Jézus a Templomból, akik bemocskolták az imádat házát.

Ma sokan azt gondolják, hogy elég hinni Jézusban, s néha elmenni egy egy misére, aztán Jó éjszakát.

Az életükben meg homlok egyenest mást tesznek meg engedélyeket adnak az erkölcstelenségnek és Isten nevében két paráznát össze adnak az "Isten házában" Isten nevében amikor nem tartották meg a szüzességüket.Nem beszélve a Többi dolgokról...

És a Tetteikkel mélyen benne vannak a világ dolgaiban is a felekezeti vezetőkkel együtt,

Lepaktáltak a politikusokkal, mint a Jelenések könyvében írt nagy vadállattal.

azt pedig tudni kell mindenkinek, hogy E VILÁG ISTENE 3 dolgot tartva manipulálja az embereket Isten ellen:

1 Politika 2 Korrupt kereskedelem 3 a világhoz tartozó vallások összessége és itt nem csak a kereszténységről van szó.

Hamisan félre tanítják az embereket Istennel kapcsolatban és a vallások miatt vannak a legtöbb háborúk ellenségeskedések.

Nem véletlen lesz csúfos kudarc, amikor a Jelenések könyve szerint maga Isten adja a Politikai vezetők szívébe, hogy a vallásokat megszüntetik, kifosztják a vagyonukból.

A vallásoknak a most még Politikai szeretőik fognak véget vetni Isten akaratából, ami most még hihetetlen, mert nagyon jóban vannak egymással.

Jelenések Könyve 18. fejezet.

Irgalmas Istenünket és a megváltónk Jézust nem lehet hülyének nézni, a megbocsátásra apellálva, miközben hamis biblia ellenes tanításokkal fertőzték meg az embereket évezredek óta.Szégyent hozva evvel a Teremtőre, akinek még a gondolatában sem volt a tisztítótűz, meg az efféle aljas hazugságok.

A Teremtő mindig gyűlölte a hamis imádatot kevernek az igaz tanítás közé, ezért a régebbi népét is megbüntette.

Most sem lesz más kép. S Jézus is haragszik akit Féltőn ragaszkodik a Tiszta imádathoz, amit az atyjának kell bemutatni.

De Majd úgy is meg látjátok.

egy Tanú

2013. okt. 8. 22:17
 20/58 anonim ***** válasza:
100%

Kedves egy Tanú!

Nincs se kedvem és se akarásom,hogy veled vagy akár egyetlen tanúval is vitába szállni mert értelmetlen!

De enged meg,hogy említsek meg neked röviden egyetlen igeszakaszt,ami így szól: " Én vagyok az út, az igazság és az élet..."(Ján.14:6) Mit mond neked ez az ige, főleg az a része ami az életet érinti?

Segítek ha nem haragszol meg. Isten amikor megteremtette a növényeket az állatokat és az embert,nem csak testet adott nekik hanem életet is. Persze az ember elbaltázta és emiatt meg kellett ismernie a halált.

De mivel a Teremtőnk szereti a teremtményeit adott még egy esélyt nekik,és ezúttal is Ő maga jött el,hogy ezt megtegye.

És el is mondta,hogy Ő az út az igazság és az ÉLET.

Na most te komolyan azt hiszed,hogy szüksége lenne Istennek egy sáska hadra azért,hogy gyötörje és elpusztítsa teremtményeit?

Azt mondod,hogy nincs pokol mert nem tudnád elképzelni Istent olyannak,hogy gyötörje az embert,itt meg azt mondjátok,hogy de igen mert Isten igazságos és majd megmutatja Ő azoknak a hitetleneknek akik nincsenek az ő szervezetében.

Ugyan már! Most akkor mi legyen?

Istenkáromlók vagytok Jehova tanúi,csak kár,hogy sokan bedőlnek nektek.

De köszönöm! Én nem kérek a te istenedből!

Megelégszem Jézus Krisztussal! :)

Neked is azt kéne tenned!

Jó Éjt!

2013. okt. 8. 23:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!