Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Csak nekem tűnik úgy, hogy a...

Csak nekem tűnik úgy, hogy a Jehova tanúinál valami nagyon nincs rendben?

Figyelt kérdés

Ezt ma olvastam egy Jehovás újságban:

"Elképzelhető, hogy a Jehova szervezetétől jövő, életmentő útmutatás emberi szemszögből ésszerűtlennek tűnik majd. Ennek ellenére mindannyiunknak készségesen engedelmeskednünk kell, bármi legyen is az útmutatás."

Ez azt jelenti, hogy ti tényleg feltétel nélkül engedelmeskedtek mindennek, amit a vallásotokban kitalálnak? Mert ha igen, akkor nekem nagyon rossz előérzetem van...

2013. okt. 7. 19:56
1 2 3 4 5 6
 31/58 anonim ***** válasza:

Mint lehetséges időpont a világ végére... haha. minden időpont lehetséges rá...

Ja, nem mondták ki... mert semmi kenetük nem is volt, blöff, hatalommánia... világvégét várta mégis mindegyik szerencsétlen tagotok.

2013. okt. 10. 06:20
 32/58 anonim ***** válasza:
0%

Ezt jól mondtad.

Az atyához senki nem mehet, Jézus közben járása nélkül, vagy is itt maga Jézus is elismeri, hogy Ő alacsonyabb hatalmú, hiszen ha egyen rangú lenne, akkor miért nem magáról beszél, hogy senki nem jöhet hozzám.

S az hogy Ő az élet, az azt jelenti, hogy a halál amit halt az teszi lehetővé az életet,

az Út, hogy hitet kell gyakorolni Jézus ezen váltsághalálában, hogy ez az egyedüli út az élethez, és Istenhez ha imádkozunk, mert nem Jézushoz imádkozunk hanem Jehovához, persze Jézuson keresztül.

Mert ha Jézus egyen hatalomban lenne az atyjával akár Jézushoz is imádkozhatnánk, de Pál apostol ihletés alatt azt írta, hogy Jézus közvetítő mi emberek és az atyja között, Tehát az Atyához imádkozunk nem Jézushoz.

egyébként sorban megdőlnek a háromságot tanító állítások, amit maga Isten szava dönt meg nem mi emberek.

Katy Weaver

2013. okt. 10. 20:15
 33/58 anonim ***** válasza:
100%

Péter pedig monda nékik: Térjetek meg és keresztelkedjetek meg mindnyájan a Jézus Krisztusnak NEVÉBEN a bűnöknek bocsánatjára; és veszitek a Szent Lélek ajándékát.(Csel.2:38)

Péter pedig monda: Ezüstöm és aranyam nincsen nékem; hanem a mim van, azt adom néked: a názáreti Jézus Krisztus NEVÉBEN, kelj fel és járj!(Csel.3:6)

De miután hittek Filepnek, a ki az Isten országára és a Jézus Krisztus NEVÉRE tartozó örvendetes dolgokat hirdeti vala, megkeresztelkedének mind férfiak, mind asszonyok.(Csel.8:12)

Oly emberekkel, kik életüket tették koczkára a mi URUNK Jézus Krisztus NEVÉÉRT.(Csel.15:26)

Ezt pedig több napon át mívelte. Pál azonban megbosszankodván, és hátrafordulván, mondá a léleknek: Parancsolom néked a Jézus Krisztus nevében, hogy menj ki belőle. És kiméne abban az órában.(Csel.16:18)

Azok pedig mondának: HIGYJ az Úr Jézus Krisztusban, és idvezülsz mind te, mind a te házadnépe!(Csel.16:31)

A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette ÖRÖKKÉ ÁLLANDÓ ISTEN. Ámen.(Róm.9:5)

Ti és az én lelkem a mi Urunk Jézus Krisztusnak NEVÉBEN egybegyűlvén, a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmával(1Kor.5:4)

Azért ha valaki Krisztusban van, ÚJ TEREMTÉS [az;] a régiek elmúltak, ímé, újjá lett.(2Kor.5:17)

Látod itt valahol a jehova nevet?

Ébredj fel!

2013. okt. 11. 01:45
 34/58 anonim ***** válasza:
0%

A Teljes Bibliát nézve, Jézus mindent az Atyja dicsőségére tett, nem a magáéra.

Jézusnak semmi hatalma vagy képessége nem lenne ha Jehova nem ad neki ezekből a lehetőségekből, mint ahogy az apostolok sem.

Persze ez nem azt jelenti, hogy Jézust semmibe kell venni

Katy Weaver

2013. okt. 11. 09:17
 35/58 anonim ***** válasza:

Azért majd ha a kérdésben szereplő utasítás megjelenik, írja már ide valaki, mi is az.

Kíváncsi vagyok, ha nagy eszementség lesz, akkor felébred-e a sok elvakult marionettjóska. Vagy legalább páran...

szegények, pokolban biztos külön szekciójuk van...

Ja, ismeritek?

egy katolikus, egy Jehovista, meg egy karizmatikus ül a pokolban.

Katolikus azt mondja:

-Jajj, ez csak a tisztító tűz, nem leszek itt sokáig...

Jehovista:

-Nincs is pokol, ez biztos csak egy rossz álom, és majd felébredek (soha)

Karizmatikus:

-Én meg hittel megvallom, nem is vagyok itt!

2013. okt. 11. 11:53
 36/58 anonim ***** válasza:
0%

Kedves 33. hozzászóló!

" Látod itt valahol a jehova nevet? Ébredj fel!"

Pedig Jézus használta Isten nevét, és meg is ismertette

másokkal. Amikor Jézus a názáreti zsinagógában felállt, átvette Ézsaiás könyvét, és felolvasta belőle a 61:1, 2 -t, amelyben megtalálható a tetragramma, tehát kiejtette az isteni nevet. Ez összhangban volt Jézusnak azzal az elhatározásával, hogy megismertesse Atyjának, Jehovának a nevét, amint ez a hozzá intézett imájából is kitűnik: „Nyilvánvalóvá tettem a nevedet azoknak az embereknek, akiket nekem adtál a világból...megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni” (Jn 17:6, 26 ). Jézus egyértelműen kijelentette: „Én az Atyám nevében jöttem”. Azt is kihangsúlyozta, hogy amit tesz, azt 'az Atyja nevében’ teszi. Sőt, Jézus neve is azt jelenti, hogy ’Jehova a megmentés’ (János 5:43; 10:25 ).

2013. okt. 12. 00:16
 37/58 anonim ***** válasza:
52%

Kedves István!

"Ezért ád jelt néktek az Úr maga: Ímé, a szűz fogan méhében, és szül fiat, s nevezi azt Immánuelnek"(Ézsa.7:14)

"Ímé a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, a mi azt jelenti: VELÜNK AZ ISTEN."(Mát.1:23)

2013. okt. 13. 12:18
 38/58 anonim ***** válasza:

"De mindaz, aki JHWH NEVÉT SEGÍTSÉGÜL HÍVJA, MEGMENEKÜL" (Jóel 2:32)

Jézus igazi tanítványai ezt mégis így értették:

"Az Isten gyülekezetének, amely Korinthusban van, a Krisztus Jézusban megszentelteknek, elhívott szenteknek, mindazokkal egybe, akik A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS NEVÉT SEGÍTSÉGÜL HÍVJÁK bármely helyen, a magokén és a miénken" 1 Kor 1:2

"Vala pedig egy tanítvány Damaskusban, névszerint Ananiás, és monda annak az ÚR látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram! Az ÚR pedig monda néki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utcába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert ímé imádkozik. És látá Saulus látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá és kezét reá veté, hogy lásson. Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a te szenteidet Jeruzsálemben: És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik

A TE [később kiderül, hogy Jézusról van szó!] NEVEDET SEGÍTSÉGÜL HÍVJÁK.

Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt. Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki AZ ÉN NEVEMÉRT szenvedni. Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia,

AZ ÚR KÜLDÖTT ENGEM, JÉZUS,

aki megjelent néked az úton..." Csel 9:10-17

Ján 5:39: "Tudakozzátok az írásokat, mert azt hiszitek, hogy azokban van a ti örök életetek..."

Azt mondom, hogy ti az Őrtorony tanulmányozás helyett bárcsak ezt tennétek, mert akkor rájönnétek, hogy:

"ezek azok, amelyek bizonyságot tesznek RÓLAM...

És NEM AKARTOK HOZZÁM jőni, hogy életetek legyen!"

Arra akartam utalni, hogy Joel próféciája szerint JHWH nevét kell segítségül hívni az üdvösséghez, Jézus tanítványai mégis Jézus nevét hívták segítségül. Ebből pedig az következik, hogy JHWH nevét segítségül hívni ugyanaz, mint Jézus nevét segítségül hívni.

2013. okt. 13. 16:56
 39/58 anonim ***** válasza:
Azt nem értem, milyen jogon emelnek bizonyos igeszakaszokat a jehovások a többi fölé és kiáltják ki abszolút igazságként?Kik ők hozzá?
2013. okt. 13. 17:47
 40/58 anonim ***** válasza:

1kor.1,2:"... elhívott szentek..akik a mi urunk,Jézus Krisztus nevét segítségül hívják

Csel.15,26:"... életüket tették kockára a mi urunk J.K. nevéért

Csel:4,12„És nincs senki másban üdvösség; mert nem is adatott embereke között az ég alatt más név, mely által kellene nékünk megtartatnunk”

Annyira ismert volt,hogy az apostolok Jézus nevét hívták imájukban,hogy még a lézengő zsidók is eltanulták: Elkezdték némely lézengő zsidó ördögűzők közül az ÚR Jézus nevét hívni"csel.19,13

Efézusban az első megtérési hullámról is így ír az Ige(csel.19,17)és MAGASZTALTATIK az Úr Jézus neve

"megszentelődtetek és megigazultatok az Úr Jézus nevében

István is JÉZUSHOZ IMÁDKOZOTT és az ő nevét hívta:Csel 7,59

akik a te nevedet segítségül hívták... csel9,14

"Mindent amit csak tesztek szóval és cselekedettel,mindent az Úr Jézus nevében cselekedjetek "

Én az apostolokat akarom követni inkább az Őrtorony magyarázatok helyett.

2013. okt. 13. 17:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!