Miért megy ennyire ebbem a témában az ellenségeskedés?
Pl. a pontozás nem sokat jelent, de ebből is látszik, hogy sokakat csak pofára osztályoznak, és nem is az embert látják benne, hanem azt a vallást/felekezetet/irányzatot, amit képvisel.
Pl. Lehúzzák Katy Weaver, Zitust, többi tanút, advdentistát, hitgyülist, stb mert róluk tudják hogy hová tartoznak, pedig sokszor jól és korrekten válaszolnak.
Engem még szerintem nem annyira, de akkor is miért kell ezt csinálni?
Meg néha olyan hangnemet használnak itt a magukat kereszténynek valló emberek...
Kedves 30.-as hozzászóló:
Nagyon jó hogy felmerült benned a kérdés.
Azonban nem említettem hogy szó szerinti 24 órás napokban hiszek.
A bibliában benne van az is, hogy Istennek 1 nap az nálunk lehet akár 1000 év is.
(2péter 3:8)
Viszont a teremtés leírásában a napok, 1-1 szakaszra utalnak. Tehát tudatának mindennek, 1 nap több ezer év is lehetett.
Kedves JimmyJordan!
A bibliai teremtéstörténettel az is a baj, hogy rettentően bugyuta. És nem csak a tudományos elméletekhez képest, hanem a többi teremtésmítoszhoz képest is (Érdekes, hogy az ókori görög teremtésmítosz szerint a világ a semmiből ['Chaos'] keletkezett az isteneiktől függetlenül). Igazából a Biblia szerint volt Isten, lebegett a semmiben, aztán gondolt egyet és sorra megteremtette a dolgokat. Ennél egyszerűbb és bugyutább nincs.
"Viszont a teremtés leírásában a napok, 1-1 szakaszra utalnak. Tehát tudatának mindennek, 1 nap több ezer év is lehetett."
Érdekes lehetett, hogy akkoriban a növények több ezer évig kibírták napfény és rovarok nélkül. :)
"Érdekes lehetett, hogy akkoriban a növények több ezer évig kibírták napfény és rovarok nélkül."
Emlékeztetlek hogy az első napon már volt napfény, mire meglett a szárazföld, pára/harmat is volt a növényeknek ami táplálta őket.
A rovarokat nem értem mire érted, gondolom van olyan rovar, ami szükségeltetik egy növényhez, hogy fent maradjon, azonban kezdetben, minden tökéletes volt.
Így a növényzet is tökéletes volt, és nem volt az hogy az egyik elszív mindent a másiktól. Mindenkinek volt bőven.
Ahogy említed, hogy mítoszok állítják.
A mítosz a görög müthosz: monda, mese, történet jelentésű szóból ered. A mítoszok leginkább az emberformájúnak (antropomorf) elképzelt istenekről és természetfeletti képességekkel rendelkező, többnyire isteni származású hősökről szólnak.
"Igazából a Biblia szerint volt Isten, lebegett a semmiben, aztán gondolt egyet és sorra megteremtette a dolgokat. Ennél egyszerűbb és bugyutább nincs."
Tegyük fel hogy ősrobbanás volt.
A semmiben mi robbant fel?
Hallottam fél füllel olyasmit, hogy atomok rohangásztak és egymásba ütköztek, így felrobbant és a többi atomból pedig azóta is fejlődik az univerzum.
Ha ez valóban így volt, akkor honnan voltak az atomok?
Lehet hogy talán Isten rakta oda?
"Ha kezdetben nem volt semmi, akkor ki teremtette istent? Hogy jött ő létre? Ez paradoxon."
A bibliában jártasak tudják, hogy Istennek nincs kezdete.
Ez egy olyan dolog amit senki sem képes felfogni.
"Ez pont ki is jön, ha JimmyJordan érvelését vesszük alapül. 1 nap kb. 1000 év, 6 nap teremtés = 6000 év. Csak hát ugye már eleve a Föld több mint 4 milliárd éves."
Válaszom korábbról:
"Viszont a teremtés leírásában a napok, 1-1 szakaszra utalnak. Tehát tudatának mindennek, 1 nap több ezer év is lehetett."
Látod? Azt írtam hogy a teremtési szakaszok TÖBB EZER év.
Valószínűleg nem pontosan ezer évig tartott minden szakasz. Nem vagyok benne biztos, de szerintem megteremteni azt a sok állatot 1000 év alatt lehetséges.
De bizony ezt meg is kellett tervezni. Istennek pedig mint említettem, 1 nap nálunk ezer év.
Egy mérnök nálunk hány nap alatt rak össze egy tervrajzot?
Nem a legjobb szemléltetés, de hirtelen ez jutott eszembe, amivel könnyebb megérteni.
"A bibliában jártasak tudják, hogy Istennek nincs kezdete. Ez egy olyan dolog amit senki sem képes felfogni."
Valóban. Éppen ezért nem vizsgálható tudományos módszerekkel. Ahogy a húsvéti nyuszi létezése sem vizsgálható. Akkor most létezik a húsvéti nyuszi vagy nem? Adjunk hitelt neki, vagy sem? Az utóbbi a logikusabb. Ráadásul rendelkezünk egy tudományos magyarázattal is a világ keletkezésére. Ősrobbanásnak nevezzük, ami nagyjából 14 milliárd évvel ezelőtt történt meg. Akkor most melyik hitelesebb? Egy tudományosan elfogadott és megértett folyamat, vagy egy megnemértett, tudománytalan magyarázat?
"Látod? Azt írtam hogy a teremtési szakaszok TÖBB EZER év. Valószínűleg nem pontosan ezer évig tartott minden szakasz. Nem vagyok benne biztos, de szerintem megteremteni azt a sok állatot 1000 év alatt lehetséges."
Rendben. Legyünk nagyvonalúak és mondjuk azt, hogy minden szakasz 10ezer évig tartott (ez a maximális szám, amit a "többezer" jelenthet). Akkor az összesen 60ezer év. Vegyük számításba azt is amikor isten megpihent. Szóval legyen 70ezer év. Na de akkor mivan a maradék 399994000 évvel? Ez sehogy sem jön ki. És ez csak a Föld keletkezésének az ideje. Adjuk hozzá még azt a 10milliárdot és megkapjuk az univerzum korát. Az nagyon sok idő. 14milliárd év alatt mit csinált isten? Benne van a Bibliában hogy 14 milliárd év alatt tervezte meg az Isten az univerzumot? Tudtommal szó sem esik az univerzumról benne. Galaxusokról, gázfelhűkről, csillagokról, stb.. Ami logikus, hiszen akkoriban még nem rendelkeztek a Biblia író megfelelő csillagászati tudással. Nagyon kilóg a lóláb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!