31 éves vagyok, református, a szakdolgozatomat vallásos témában írtam. Lehetek-e még katolikus pap és hogyan?
Távozz tőle,bármi is vagy,tisztátalan lélek,minden sátáni hatalom,minden pokoli támadó és minden gonosz légió,szekta,gyülekezet....Így átkozott sárkány és ti ördögi légiók megparancsolom,hogy hagyjátok abba az emberi lények becsapását és ne ömlesszétek rájuk az örök kárhozat mérgét.
Tünj el Sátán,ravaszság és minden csalás mestere,ellensége az emberi üdvözülésnek.Törj meg Isten mindenható keze alatt,remegj és menekülj amikor segítségűl hívom e Szent és Rettenetes nevet,amitől még a pokol is megremeg.
Az ördög csapdáiból ments meg uram őt,és add hogy békében és szabadságban szolgálhasson téged.
Kérünk téged hallgass meg minket.
Szia! Lehetséges, igen. Bár nem egészen értem, a szakdolgozatoddal hogy függ össze. :)
Először katolizálnod kell. Ez egyéni vagy csoportos hittannal kezdődik. Aztán hitvallást teszel, először gyónsz, elsőáldozó leszel, megbérmálnak. Ezek a felkészüléstől függően egymás után vagy egyetlen alkalmon belül történnek.
Aztán jelentkezel a helyi megyéspüspöknél, hogy pap szeretnél lenni - ha egyházmegyés pap. Ha szerzetespap, akkor az adott rendnél. Ott aztán minden egyebet megmondanak, hogy mit hogy tégy. Szemináriumi, teológiai tanulmányok következnek, majd diakónusszentelés és papszentelés.
Természetesen mindez csak akkor következhet be, ha egyházilag szabad állapotú vagy = nem házas. Ha házas vagy, akkor szerpap lehetsz csak, azaz diakónus.
Ha szeretnél velem csevegni, írj privátban msn/skype/gmail/freemail címet. Református voltam, katolizáltam. Teológiára járok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!