Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » 31 éves vagyok, református, a...

31 éves vagyok, református, a szakdolgozatomat vallásos témában írtam. Lehetek-e még katolikus pap és hogyan?

Figyelt kérdés
2012. júl. 26. 11:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
18%
akik az igazi vallást elhagyják, megérdemlik, hogy a pokolba kerüljenek
2012. júl. 26. 12:17
 2/12 A kérdező kommentje:
akkor te biztos a pokolba kerülsz barátom
2012. júl. 26. 12:18
 3/12 A kérdező kommentje:

Távozz tőle,bármi is vagy,tisztátalan lélek,minden sátáni hatalom,minden pokoli támadó és minden gonosz légió,szekta,gyülekezet....Így átkozott sárkány és ti ördögi légiók megparancsolom,hogy hagyjátok abba az emberi lények becsapását és ne ömlesszétek rájuk az örök kárhozat mérgét.

Tünj el Sátán,ravaszság és minden csalás mestere,ellensége az emberi üdvözülésnek.Törj meg Isten mindenható keze alatt,remegj és menekülj amikor segítségűl hívom e Szent és Rettenetes nevet,amitől még a pokol is megremeg.

Az ördög csapdáiból ments meg uram őt,és add hogy békében és szabadságban szolgálhasson téged.

Kérünk téged hallgass meg minket.

2012. júl. 26. 12:20
 4/12 A kérdező kommentje:
Csak értelmes válaszokat adók írjanak, akik segíteni szeretnének. A gyűlölködő üzenetekre nem vagyok kíváncsi!!!!
2012. júl. 26. 12:29
 5/12 anonim ***** válasza:
ha elmész egy katolikus templomba és beszélsz egy pappal ő nem tud segíteni? gondolom van rá lehetőség, csak hosszadalmas és bonyolult
2012. júl. 26. 12:58
 6/12 anonim ***** válasza:
Egyébként miért váltasz?
2012. júl. 26. 14:07
 7/12 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem, nem fognak pappá avatni. Valószínűleg úgy gondolkoznak, hogy inkább legyen kevesebb papjuk, de az saját nevelés, ráadásul elég furának tűnsz. Csak a bajt hoznád rájuk.
2012. júl. 26. 14:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Szia! Lehetséges, igen. Bár nem egészen értem, a szakdolgozatoddal hogy függ össze. :)

Először katolizálnod kell. Ez egyéni vagy csoportos hittannal kezdődik. Aztán hitvallást teszel, először gyónsz, elsőáldozó leszel, megbérmálnak. Ezek a felkészüléstől függően egymás után vagy egyetlen alkalmon belül történnek.

Aztán jelentkezel a helyi megyéspüspöknél, hogy pap szeretnél lenni - ha egyházmegyés pap. Ha szerzetespap, akkor az adott rendnél. Ott aztán minden egyebet megmondanak, hogy mit hogy tégy. Szemináriumi, teológiai tanulmányok következnek, majd diakónusszentelés és papszentelés.

Természetesen mindez csak akkor következhet be, ha egyházilag szabad állapotú vagy = nem házas. Ha házas vagy, akkor szerpap lehetsz csak, azaz diakónus.

Ha szeretnél velem csevegni, írj privátban msn/skype/gmail/freemail címet. Református voltam, katolizáltam. Teológiára járok. :)

2012. júl. 26. 15:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Ja igen, a szerzetességre, papságra jelentkezés korhatára 35 év. Egyéni esetekben eltekintenek ettől, azaz idősebbekkel is szóba állnak, ha úgy látják, megéri. A katolizálás folyamata református előképzettségedtől és hitéletedtől függően néhány hónaptól akár 2-3 évig is terjed.
2012. júl. 26. 15:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Mégegy fontos: megfelelő fizikai, pszichés és lelki állapot is kell hozzá. Ha van valami súlyos, állandó betegséged, mozgáskorlátozottságod, pszichés betegséged, vagy ha próbáltál már öngyilkos lenni, nem nagyon van esélyed.
2012. júl. 26. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!