Vegyes (református-katolikus) házasságban élő hívők, hogyan tudtok együttélni a hitbeli különbségeitekkel, beleértve a gyereknevelést?
Vitatkoznak! Te istened, én istenem.
Ez a felemás iga. Nagyon óv Isten, az ilyen házasságba ne menjünk bele, mert nem áldásos.
2Kor 6,14 Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?
Bocsánat! Ha te katolikus vagy és a házastársad református, akkor ő már egyből hitetlen a számodra és a sötétséget képviseli? (meg tegyük hozzá, marha sok szeretet lehet ám egy ilyen kijelentésben...)
Mert ha ilyen hozzáállással házasodsz, nem csodálom, ha vita van.
De én most olyanokra gondoltam, akik kölcsönösen tisztelik egymást... :S
Hogy tiszta legyen: olyanok válaszát várom, akik ilyen házasságban élnek és meg tudták ezt oldani!!!
Kívülállókét, bocsássatok meg, de NEM, mert egész más valamiben benne élni, mint gondolni valamit egy nem ismert helyzetről.
ez a kérdés már volt
de most ha a ref.-ok és a kat.-ok is Istenben hisznek akkor mi a gond???
Ez nem pusztán elfogadás és tisztelet, hanem közöny.
Ha ilyen kétféle hátérrel köt két ember házasságot, akkor eleve ÍGY KELL hozzáállniuk, mert különben nem működhet. Egy bizonyos határon túl nem firtatjuk a dolgokat, 'oszt jó van'. Csak az a kérdés, hogy a Bibliaírók ilyen egységről beszéltek-e?!
"hm, esetleg az nem működik, hogy felváltva lesz a gyerekek vallása, egy ilyen, egy olyan? Ez tűnik a legdemokratikusabb megoldásnak."
Ebből lesznek a skizofrének... Ebben az esetben (SEM) a gyermeket nem volna szabad megkeresztelni csecsemőkorban, majd ha felnőtt fejjel döntőképes, akkor maga döntse el!
Persze, akkor is ott van az a probléma, hogy milyen szellemben neveljék, kinek a világnézete szerint.
Úgyhogy tényleg nagyon fontos a Biblia figyelmeztetése. Aki kicsit is komolyan veszi a hitét, az hasonló világnézetűt vesz el, mert különben nagyon komoly terheket vesz a vállára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!