Katolikusok, ti hogyan kezelitek az ezen az oldalon felénk áradó ellenszenvet?
Kedves Prókátor!
Mivel privát már elköszöntél, ezért nem is írok én sem, viszont azt még utoljára elmondom, hogy én szeretem Istent. A Biblia pedig Isten szava, ezért semmi bűn nincs abban, hogy ahhoz igazitom az életem és a véleményem, ráadásul ahogy a szerelmes issza a szerelme szavait, úgy én is iszom Istenemét. Ráadásul ezt is tanácsolja.
Tehát én maradok a Bibliánál, te pedig a szenteknél. Én ezt tartom helyesnek, neked pedig azt tanítják, hogy ez bálvány imádat, majd hajbókolnak egy szobor előtt, kérik a közbenjárást (aminek helyességét idáig egyszer sem támasztottad alá Isten szavával). A véleményem leírtam, ha még ebből sem értetted meg, akkor az nem az én bűnöm.
Baráti üdvözlettel: Lujza
Kedves Lujza!
Nyugodtan folytathatjuk itt is az eszmecserét nyilvánosan, nekem mindegy, semmit sem szégyenlek a hitemben.
Viszont, azt nagyon nem szeretem, ha a privát véleményemet úgy állítják be, mintha az az egyház tanítása lenne! Ugyanis, vannak, akiknek az egyházuk tanít valamit, és vannak, akik átgondolják a dolgokat, és saját véleményt alkotnak! Azt, hogy te házibálvány szintjére emelted a Bibliát, az az én érzésem volt, szavaidat olvasva! És még valamit az említett embercsoportokról: az utóbbiak azok, akik nem azt mondják, hogy "én az Úr útjait járom", hanem azt mondják, hogy "segíts Úram a Te útjaidat járnom!" Az elsőben említett kategória tagjai pedig azok, akik valóban térdencsúszva járnak a szobrok előtt, és ha az Atya teljesíti a kérésüket, akkor az adott szobornak hálálkodnak. És ezek miatt az emberek miatt mondják a mocskolódásért élők, hogy ezek bálványimádók! Ne sértődj meg ezen, de az eddigi válaszaid alapján Te is ebbe a csoportba tartozol, annyi különbséggel, hogy hadakozol a szobrok ellen. Én magam is letérdeltem már aSzűzany szobra előtt, azért, hogy kérjem Istent, hogy jól tudjak gyónni! És nem az volt bennem, hogy majd a szobor segít, ebben biztos lehetsz! hanem az, hogy a Szűzanya, aki kiérdemelte hogy közel legyen Istenhez, ha megkéri az Urat, akkor az Úr segít, hogy megismerjem bűneimet!
De, hogy ismételt kérdésedre válaszoljak!
"hogy alkalmassá tegye a szenteket a szolgálat végzésére Krisztus testének felépítése céljából" Ef4:12
És mielőtt belekötnél/tek: valóban, élő emberekre, tanítókra, apostolokra, prófétákra érti az írás a mondatot! De! Ha ezek az emberek életükben szentek, akkor a túlvilágon gonoszak lesznek? Vagy hogy is van ez? Aki életében eléri, hogy szentnek nevezzék, az halála után elveszti ezt a képességét? Erre szokás azt mondani, hogy: "Na ne mán!" Innentől kezdve már csak arról szól a dolog, hogy azt mondod-e, hogy hiszel az örök életben és a lélek halhatatlanságában, vagy hiszel az örök életben, és a lélek halhatatlanságában?
Nos én válaszoltam a kérdésedre, megindokoltam Bibliai kijelentéssel azt, amit mondtam. Most Te jössz kedves Lujza! Mivel neked is lenne mit megmagyaráznod!
Tisztelettel: Prókátor
Miért lennék álszent? Nem látom értelmét. A Biblia szerint élem az életemet és ez rengeteg rossz dologtól megóv. Ha álszent lennék, semmi értelme nem lenne Istent szolgálnom, mert Isten a szívek vizsgálója és ha azt látja a szívemben vagy a cselekedeteimen, hogy nem azt teszem amit tőle tanulok, akkor az egész egy nagy önbecsapás lenne és a szolgálatom nem fogadná el.
Egyébként nem csak a katolikusokat bántják, tapasztalatom szerint itt az oldalon Jehova tanúi ellen van a legnagyobb ellenszenv, talán azért, mert sokan csak hallomásból ítélkeznek, pedig nem lenne szabad ítélkezni mások felett, mert ez nem emberek dolga...
a kérdezőnek vajon mi véleménye erről?
A kommentelők sokszor a jó istent is megsértik amikor a Jehova néven gúnyolódnak. Nem gondolnak bele hogy sokaknak ez a legszentebb magasságbeli mennyei Atya Isten neve, akiben méllyen hisznek, is életük forrásának és céljának tartják.
Bántó lehet az ahogy sokan képtelenek megérteni hogy micsoda gazdagság a szentek leki segítségével fordulni a teremtőhöz, de az is bántó hogy valkitől elvitatják hogy hisz Jehovába, aki az eget, és a földet alkotta, és hisz Jézusba, aki megváltotta az emberiséget. Mert a J.Tanúi ebbe hisznek.
Érdekes hogy vallási alapon itélték el Jézust, és ma is sok Jézusban hívő Tanút, és Katolikust támadnak. Dehát a nyolc boldogságot figyelembe véve ez nem is a legroszabb dolog, sőt boldognak mondja azt akit az ő nevéért üldöznek.
Köszönöm a válaszokat. Én sok mindent el tudok fogadni, és nekem olyan sebeim vannak, hogy nem szeretem, ha valaki elmondja, mit és hogyan csináljak. (pláne, ha nem érti azt, amit csinálok). Sajnos problémám van ezekkel az emberekkel, nem tudom szeretni őket. Ez az én hibám, elhiszem, hogy ők jót akarnak, megosztani az ő tudásukat velem, de nem veszik észre, hogy eközben fájdalmat okoznak, és az az istenkép, amit ők közvetítenek, egyáltalán nem az, amilyennek én látom Őt.
Sajnálom mindazokat, akiknek itt a hitét, vallását támadják, nem erről kellene szóljon Isten és az emberek szeretete.
Πρὸς Διόγνητον Ἐπιστολή válasza:
ami a testben a lélek, azok a keresztények a világban. Amint a lélek a testben lakik, de ő maga nem testi, ugyanúgy a keresztények is e világban laknak, de nem ebből a világból valók... Ahogy a lélek a látható testen belül van, de ő maga láthatatlan, a keresztények is láthatóak a világban, bár vallásuk láthatatlan... Bár a lélek sem ártott a testnek, a test mégis gyűlöli a lelket és harcol ellene, mert az nem engedi őt a gyönyörökhöz; hasonlóképpen, bár a keresztények nem ártottak a világnak, a világ mégis gyűlöli őket, mert nem engedik őt a féktelen élvezeteknek hódolni...
A lélek szereti a testet és annak részeit, még ha az gyűlöli is a lelket, s ugyanígy a keresztények is szeretik azokat, akik gyűlölik őket.
Ahogy a test magába zárja a lelket, mégis a lélek tartja fenn a testet, a keresztények számára is börtön a világ, mégis ők tarják össze a világot.
A keresztényeket nem különbözteti meg a többi embertől sem táj, sem nyelv, sem a külső életmód. Nem laknak ugyanis saját városaikban, nem beszélnek külön, szokatlan nyelvet, nem is élnek másoktól jellegzetesen különböző módon […] Házasságot kötnek, mint mások; gyermekeket nemzenek, de magzatelhajtást nem végeznek. Közös az asztaluk, de nem az ágyuk. […] A fennálló törvényeknek engedelmeskednek, de életmódjuk felülmúlja a törvényeket.”
Köszönöm a válaszokat. Én sok mindent el tudok fogadni, és nekem olyan sebeim vannak, hogy nem szeretem, ha valaki elmondja, mit és hogyan csináljak. (pláne, ha nem érti azt, amit csinálok). Sajnos problémám van ezekkel az emberekkel, nem tudom szeretni őket. Ez az én hibám, elhiszem, hogy ők jót akarnak, megosztani az ő tudásukat velem, de nem veszik észre, hogy eközben fájdalmat okoznak, és az az istenkép, amit ők közvetítenek, egyáltalán nem az, amilyennek én látom Őt.
Sajnálom mindazokat, akiknek itt a hitét, vallását támadják, nem erről kellene szóljon Isten és az emberek szeretete.
a kérdezőenek!
...talán, ha te tudod, milyennek kellene lennie az ember szeretetének (elfogadásának) akkor gyakorolnod kellene maghadnak is (elfogadással)...és ha te másmilyen istenképet imdász, akkor azt oszd meg, ha az annyival jobb, mint szerinted másoké...
...abból, amit, és ahogyan írtál, te semmivel nem vagy jobb és különb, mint az általad kifogásoltak, ezért először önmagadnál kell kezdeni a rendrakást...ez nem tanács, csupán elgondolkodásra invitáló...:)
...a te sebeid (kereszted) semmivel nem súlyosabbak másokéinál, mert Isten mindenkinek önmagához méri a kersztjének nagyságát...:)
...hiába is sajnálkozol a szerinted itt megtámadott nézeteken, te magad is éppen azt teszed, amikor a támadókat támadod...és magad jól érezhetően föléjük helyezed, meret azt gondolod, te jobb vagy náluk...és most lehet mocskolni engem, mert a véleményem őszintén leírtam (amit éreztem )
...ja és még egy utolsó...miért kérsz tanácsot?...és ha szerinted nem lehet szeretni (elfogadni- számodra elfogadhatatlan) az emberek dühét, téveseszméit, akkor miért is várod, hogy a tied elfogdja bárki is (hisz te is tévedésben lehetsz mások szerint,aki éppoly biztosak a saját igazukban, mint ahogxyan te a tiedben!...
!...??????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!