Katolikusok, ti hogyan kezelitek az ezen az oldalon felénk áradó ellenszenvet?
Iróniával, és teológiai tudással lehet ezen az oldalon élni. Valamint sok Isten iránti alázattal és elfogadással!
A protestánsok mindig is lefognak hurrogni, és lefognak pontozni. Viszont ezekből rengeteget tanulhatsz arról, hogy milyen NE legyél! Ha van benned igazi felebaráti szeretet, és bátorság, akkor itt maradsz, és elviseled egyesek "szeretetteljes" modortalanságát és elvakultságát, azokért, akik valóban segítségre és válaszra szorulnak! Mert sajnos, láttam már olyant is, hogy protestánsok "segítség" címszó alatt akkora ostobaságokat hordtak össze, hogy csodálkoztam, hogy még nem szakadt le az ég! De sajna nem volt olyan ember, aki valódi segítséget adhatott volna.
Teológiai tudás? :)
Kérdező: nemrég volt olyan kérdés, amit egy katolikus testvéred tett fel, hogy melyik szenthez kell imádkozni, hogy legyen neki babája?
Itt a teológiai tudást emlegető hittestvéred is írta a szóba jöhető neveket, miközben Isten világosan kijelentette, hogy:
csak őhozzá szabad imádkozni.
nincs más közbenjáró, csakis Jézus.
a bálványimádás azt jelenti, hogy valaki imádkozik egy szoborhoz, miközben ez tiltott.
Tehát milyen teológiai tudás van itt? A Biblia egyedül Isten szava, nem a hagyományok, amit emberek találtak ki.
Én katolikus voltam, de aztán elolvastam a Bibliát és menekültem az ördög egyházából.
Nem hiszem, hogy az összes katolikus a pokolban végzi, mert van akinek valóban tiszta a szíve és tényleg Jézusnak akar megfelelni, de hazudik neki a pap. Azok fognak ott égni, akik ismerik az írást, ismerik Isten szavát és mégis ezekkel a hazugságokkal tömik a hívők fejét. Ez megbocsáthatatlan.
Köszönet ma:7:37-nek, amiért bemutatta a kérdezőnek, hogy mire számíthat! Hiszen a kérdés legelején ott volt világosan, egyértelműen, félreérthetelenül, hogy a kérdés a katolikusoknak szól; vagyis mi másért írt itt a témához abszolút nem kapcsolódó választ egy protestáns, ha csak veszekedés, gyűlöletének kisugárzása, erőszakos hittérítés miatt?
További szép példa az a kérdés, amit felhoztál! Ott pl az én nicknevemet is láthatod válaszadóként. És ott feltettem egy kérdést, 2x is! amire a mai napig nem érkezett válasz! Ott is a protestánsok tudták mondani a maguk szövegét, de egy egyszerű kérdést figyelmen kívül hagytak!
Kedves kérdező! Láthatod (és gondolom már látatad korábban is), hohy hogyan működnek itt a dolgok; hiszen erre vonatkozott a kérdésed. Néha én is dühöngök az ilyen eseteken, de tehetek valamit? Nem. Tennem kellene ellene valamit? Tehetnék, de értelmetlen lenne. A lekitükörben is benne van, hogy bűn, ha nem figyelmezteded embertársadat az eltévejedésére … de csak akkor, ha annak lenne foganatja! És mint a mellékelt példa mutatja, nem lenne foganatja, tehát megtettem amit tehettem, sőt még többet is (hiszen egy elvakult hittérítővel van dolgom, mégis rávilágítottam a hibájára). Egyszerűen, nem kell az ilyeneket figyelembe venni, és nem ebben a kategóriában kell a 100%-osan jó válaszokra vadászni (mint látható az előző válaszom is 0%!)!
egy példa, arról hogy mennyire homályos az hogy mi a katolikus gyülekezet álláspontja, és a nem is igazán érdekli őket hogy fölvilágosítják az embert:
tennap előtt fő tettem egy kérdést ami szerintem elég sok embert érdekelhet, egy braszil csodagyógyítóról érdeklődtem, aki látszólag nagyon katolikus, de valahogy mégis furcsa, így szólt a kérdésem:
Joao de Deus katolikus vallású?
egy választ se kaptam. Szóval le se szarják az embert, pedig ők a legnagyobb gyülekezet.
Láttam a kérdésed utolsó de nem válaszoltam, mert azt hittem, hogy valami rapperről van szó! :-)
Semmit nem mondott a név, az nem igazán érdekelt, hogy ki a fene az, és utánnanézzek; és mivel fogalmam sem volt a kérdésed tárgyáról, így inkább befogtam a pofám.
De mintha az előbb is ezt mondtam volna! Hisz egyes protestánsok direkt beszélnek bele, a direkt katolikusoknak szánt kérdésekbe. Neked is köszi, hogy példát szolgáltattál a kérdező számára! :-)
Privát is el lehet ám érni, ha szeretnéd letisztázni azt, ami neked nem tetszik.
Ritkán vagyok az oldalon, nem nézek vissza minden kérdéshez, amihez hozzászólok, így ha gondod van VELEM Prókátor, akkor írj privát levelet, amiben megvéded az álláspontod, természetesen bibliai igékkell alátámasztva, ahogy egy keresztényhez illik, ne pedig több hetes, hónapos kérdéseknél dugd el a véleményed, majd ezzel takarózol, hogy te megkérdezted.
Várom a leveled, amiben pontosan alátámasztod Isten szavával a 7-es hozzászólásom cáfolatát.
És nem hittérítő vagyok, hanem egy megtért keresztény, akinek fontos Isten szava és úgy is akar élni, de nem fogok a béke kedvéért hazudni róla. Trágár szavakat nem használtam, az igazság pedig sokszor fáj, de ezt ne nekünk rójátok fel, hanem annak az egyháznak, akiknek a hazugságában éltek Biblia ellenesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!