Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok, ti hogyan kezelit...

Katolikusok, ti hogyan kezelitek az ezen az oldalon felénk áradó ellenszenvet?

Figyelt kérdés
Nemrég regisztráltam, és megdöbbentett egynémely emberből áradó düh, az, hogy pokolban fogunk égni meg hogy nem is vagyunk keresztények? Hogyan lehet szeretni ezeket az embereket? Vagy ezt az oldalt egyszerűen el kell kerülni?Mit tanácsoltok?

2013. júl. 15. 23:17
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
43%
" Hogyan lehet szeretni ezeket az embereket? " kérdésed alapján feltételezhetem, hogy te nem vagy igazán katolikus? Inkább egy provokátort vélek felfedezni.
2013. júl. 16. 13:03
 12/33 Prókátor ***** válasza:
35%

Kedves Fogalmam sincs, ki vagy:

Te emlegetted fel az egyik korábbi kérdést, ahol egy nő arról kérdezett, hogy melyik szent reszortja a gyermekáldás, mivel ő és a férje 3 év óta próbálkoznak sikertelenül. Ott én is írtam több választ, az elsőben a valós kérdésre válaszolva, majd mikor megjelentek a protestáns hittérítők (akik az illető, segítségre szoruló nő hitét fikázták, a nőt leostobázták, stb), utána még oét kommentem volt, és mindkettőben megkérdeztem, hogy ha a halottak nem élnek a menyországban, akkor hogyan lehet, hogy Jézus melllett az elragadtatott Illés és a HALOTT Mózes jelentek meg, ahogy azt az Mt17:1-9 elmondja. És arra kérdeztem rá, hogy hogyan reagálhattak úgy az apostolok, ahogy reagáltak Mt17:7 szerint!

És, ha már annyira Bibliai versszámokat kérsz, akkor elmondhatnád, hogy hogyan értik a protestánsok Mt22:32 szerinti kijelentést is!

A gyalázkodásra, trágárságra meg csak annyit, hogy nem én mondtam, hogy én vagyok az igaz Jézuskövető, nem én neveztem az egyházadat pénzsóvárnak, hataloméhesnek, stb.

Ez a privát üzenet ment el pár perce 12:35nek, hogy teljesülhessen a kérése. Ha lesz válasz, a kérdező engedelmével azt is közzéteszem (hallgatás beleegyezés!:-) )

2013. júl. 16. 13:55
 13/33 anonim ***** válasza:
Sokféle választ kaptál. Ha nem a vallási, hanem tartalmi oldalról elemzed őket, meglepő észrevételt tehetsz. Vannak értelmes, gondolkodó emberek, akik lehet, hogy nem értenek egyet veled, de ezt is kulturáltan és tisztelettel közli, tekintet nélkül a saját vallására, vagy éppen vallástalanságára. És vannak ostoba gyűlölködők, szintén tekintet nélkül a saját vallásukra, illetve annak hiányára. Ez utóbbiak válaszait nehéz indulat nélkül olvasni, katolikusként, vagy másként. Ha nem megy, lapozd át, mert annyit érnek.
2013. júl. 16. 16:58
 14/33 Prókátor ***** válasza:
100%

Kedves Prókátor!

Igyekszem válaszolni, de mobilról nem biztos hogy úgy fog menni, ahogy szeretném.

Mt22.32: Jézus bizony az élők Istene. Azoké, akik kértek az élő vízből, akik halál után is élni akarnak. Akiknek jó a kárhozat, az számára halott. Én is hiszek a mennyben és pokolban, de a szentekben nem, mégpedig azért, mert azok a szentek, akiket a katolikus egyház annak kiáltott ki. Ki az aki ítéletet hoz? Isten. Csak ő döntheti el, hogy kinek jár a menny és kinek a pokol.

Az egyház nem Isten, hogy ő eldöntse. Az, hogy az ő által felállított tételeknek megfelelt az a sok ember, az egy dolog. De csak Isten tudja azt, hogy ki az, aki valóban megérdemli a szent nevet.

Mint írtam, én is katolikus voltam egykor. Aztán elolvastam a Bibliát és ÉN úgy döntöttem (semmilyen más egyház nem vett részt a döntésemben), hogy a szentekhez való fohász, vagy Máriához mind hazugság, ugyanis benne van a Bibliában, hogy csakis Jézus az egyetlen közbenjáró. Csak és kizárólag ő.

Istenre bíztam a gyülekezet keresést. Először a reformátusoknál próbálkoztam, de ott nem tudtam azonosulni a predesztinációval. Lehetett volna az adventista egyház is a megfelelő, de ismerek pár adventistát és ha ez a gyümölcse, akkor köszönöm, nem kérek belőle. Így Isten elterelt a baptistákhoz és ott nyugodt lettem. Csak a Szentírás a mérvadó, nincs semmiféle próféta, ahogy Ellen White az adventistáknál, se Őrtorony, se átírt Biblia, ahogy a tanúknál.

Hogy rabló e a katolikus egyház, azt nem tudom. De azt igen, hogy hazudik és ez az, amit sosem fogok másként írni.

Íme, a válasz!

Nem tudom, kinek tűnt fel, de kedves felebarátunk, Lujza megmagyarázta válaszában, hogy hogyan kell(ene) érteni(em) az "élők Istene" kifelyezést. De ennél figyelemreméltóbb az, hogy a Mt17:1-9 et már megint kihagyta! Ezt a kérdést tettem már fel párszor, és ezidáig nem jött rá válasz! Azoknak, akik nem járatosak a Bibliában ilyen szinten, mint Lujza, azok számára megjegyezném, hogy az említett rész Jézus, Tábor-hegyi elváltozásáról szól!

2013. júl. 16. 17:18
 15/33 anonim ***** válasza:

Hogy ne kelljen neki fáradnia, itt a friss válaszom:

Kedves Prókátor!

A Biblia teljesen egyértelmű,

mivel Isten szava. A többi, amiket

felhozol érvként pedig emberi

kitalálmány.

Én Isten szava után megyek, nem

pedig ember által kitalált

hagyomány után.

Az, hogy nem lehettem nagy

szám, az itt és most inkább

pozitívum. Megtért ember vagyok,

akit kizárólag Jézus érdekel. Őt

szeretem és őhozzá fordulok

minden imámban. Ha te/ti úgy

döntötök, hogy nem hozzá,

hanem meghalt emberek szobra

elé borultok, az már a ti

dolgotok.

Baráti üdvözlettel: Lujza

2013. júl. 16. 17:57
 16/33 anonim ***** válasza:

Utóirat, mert látom, hogy inkább a furkálódás megy neki, pedig leírtam, hogy mobilról a nagyon pontos válasz nehéz és nem újra megkérdezte, hanem gúnyosan megjegyez:

Máté 17

Ha elolvastad volna értelemmel a levelem és nem a tömény gúny vezet, akkor láthattad volna, hogy egyszer sem állítom, hogy nincs menny. De hol van az leírva, hogy a szenteket kell kérni közbenjárásért?

Erre viszont soha sehol nem válaszoltál. Parancsolj kérlek, figyelek. Mutasd meg nekem kérlek, hogy hol van bibliai alapja a katolikus hagyományoknak.

2013. júl. 16. 18:02
 17/33 izidorkata ***** válasza:
53%

nem csak a katolikusokat hanem a jehova tanúit is piszkálják itt rendesen. PL az olyanok mint az utolsó komentelő:

ember ha nem akarsz imádkozni a szentekhez akor ne imádkozz!!!!Szabad országban vagyunk senki se kényszerít rá hogy a katolikus hagyományokat magadra erőltesd! De te is hagyd békén azokat akik nem a te elveidet valják.

A katolikusok ezt az egyet jól csinálták: mindenfelé ellehet olvasni a szentek életét, jó filmek is vannak, meg a szentek tiszteletét is jól elmagyarázzák, bmutatják. De tényleg nem kötelező!!!!

Kedves utolsó komentelő, te hogyan szoktál imádkozni, mennyit, és milyen eredménnyel, milyen elveket követsz az imádban. Azt hiszem ezt jogosan kérdezem, mert ha másokat lekritizálsz. és tévelygésnek nebvezed a hitbeli életét, akkor mondj egy pozitív, semélyes példát ami alapján ezt teszed! Kíváncsian várom a komented amelyben beszámolsz arról hogy milyennek tartod a jó imát?

2013. júl. 16. 20:01
 18/33 Prókátor ***** válasza:
57%

Nem láttam, hogy beszélgető partnerem ugyancsak kiírta ide a közöttünk menő privát levelezés többi részét, de hogy pár dolog érthetőbb legyen, énis beillesztem a korábbi leveleket, hogy kerek egésszé álhasson össze a történet!

Kedves Lujzus!

Elhiszem neked, hogy katolikus voltál, majd saját jószántadból lettél azza ami, de megbocsáss, de egy anekdotát juttattál az eszembe, amit apám szokott mesélni.

Szóval, a falunkban volt egy ember, aki katolikus volt. Összeveszett a plébánossal, és odáig fajult a dolog, hogy az illető úgy gondolta, hogy áttér reformátusra. Na erre a döntésre mondta a plébános, hogy "ne sírjatok pápisták, ne örüljetek kálomisták!" Azért mondtam el ezt, mert lehet, hogy katolikus voltál, de nem hinném, hogy annak valami "nagy szám" lehettél. Ezt ne vedd sértésnek, de azt tutira veszem, hogy soha, egyszer sem vettél részt pl Mindenszentek litániáján! Ezt biztosan merem állítani, különben tudnád, hogy az egyház soha nem mondta, hogy cssk azok a szentek, akikről ők azt állítják, hanem minden olyan már meghalt, volt hívő szent, aki életével odajutott az Élő Isten színe elé! Akiket szentként tisztel az egyház, azok annyival többek, hogy róluk tud az egyház! De ettől függetlenül, ugyanúgy tisztelik az összes, névtelen szentet is!

Az említett litániának van olyan leírása is (imakönyve válogatja), ahol szét vannak írva a szentek csoportokra, pl próféták, apostolok, vértanúk stb. De minden csoport utolsó mondata, hogy pl "mindnyájan szent pátriárkák és próféták - könyörögjetek érettünk", "mindnyájan az Úr tanítványai - k.é.", "mindnyájan szent vértanúk - k.é." stb; az utolsó csoport, a Világiak (pl. királyok, stb) végén pedig az utolsó mondat "Istennek minden szentjei - k.é."

Egyszóval, annak terjesztése, hogy csak azok lehetnek szentek, hogy csak azok a szentek, akikről az egyház azt "mondja": ez nem más, mint alptalan rágalom, kevésbé finoman fogalmazva: hazugság!

Utólagos engedelmeddel (hogy ne kelljen visszatérned a korábban megválaszolt kérdéseidhez) eddigi levelezésünket megtalálod ugyanannál a kérdésnél! Ezt a levelet nem szándékoztam kitenni, de kérésedre szívesen megteszem!

2013. júl. 16. 21:13
 19/33 Prókátor ***** válasza:

És a (részemről) utolsó levél!

Kedves Lujza!

Ez az utolsó üzenetem ebben a témában. Ebben szeretnékk bocsánatot kérni. Mindenek előtt azért, mert félreismertelek, és emiatt zavartalak. Másodsorban azért, amit ezután mondok, mivel ezeka szavaim esetleg sértően hathatnak rád. Bár hidd el, nem a rossz szándék vezet!

Ugyan azt, hogy "nem voltál katolikusnak nagy szám", azt poénnak, nem pedig dícséretnek szántam. De ezek után azt mondom, hogy neked mindegy hogy melyik felekzethez tartozol, ugyanis mindenütt ugyanazenne a vége: képes vagy szajkózni azt, amit mások elmondanak. Pontosan az ilyen emberek járatják le a vallásokat, akiknek mindegy, hogy katolikus, református, muszlim vagy akármi más: gondolkodás nélkül fogadnak el mindent!

Nem akarsz bálványokat imádni. Ezt nagyon,helyesen teszed! Hiszen erre már az ó-szövetségben is megkaptuk a parancsot, és ezt a parancsot Jézus csak megerősítette. És nnagyon szépen hangoztatod is, hogy te nem akarsz bálványokat imádni, előttük leborulni, ezért fujj katolikusok … csak az a baj, hogy elmentél a lényeg mellett! Ugyanis valóban nem borulsz le festmények és szobrok előtt … csak a Biblia előtt! Nem tudom honnan vetted azt, hogy a katklikusok egyenértékűnek vennék bármelyik szentet Jézussal vagy az Atyával. Viszont! Ha kissé jobban a lelkedbe néznél, észre kellene venned, hogy a Bibliát, te Istennel helyezted egy szintre! Márpedig, ezt más szóval úgy nevezik, hogy: bálványimádás! És ugyan a Biblia Isteni eredetű, de hol van az benne, hogy hatalmasabb lenne Istennél? Te mégis erre a szintre soroltad!

Nem akarlak kioktatni, ezért csak megkérlek, hogy gondolkozz el pár dolgon, és kérd Istent, hogy elnyerhesd a Bölcsesség ajándékát. Majd azzal a bölcsességgel tanulmányozd át ne csak a Bibliát (persze azt is), de Jézus tanítását is!

Tisztelettel: Prókátor

u.i.: Én is mobilról írogatok!

2013. júl. 16. 21:16
 20/33 anonim ***** válasza:
15%
Üsd már be a gugliba, hogy katolikus egyház hollandia, írország, ausztria, satöbbi, +botrányok, és rájössz, mi a baj azzal, aki odatartozik, de becsukja ezek előtt a szemét.
2013. júl. 17. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!