Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Megválasz...

Kedves Jehova Tanúi! Megválaszolnátok? Fel állhat-e az iskoláskorú gyermek a himnusz alatt és énekelheti is azt?

Figyelt kérdés
Az iskolában ahova a lányom jár két tanú gyerekről is tudok, az egyik a lányom osztálytársa. Az évzárón mindkét gyerek felállva énekelte a himnuszt. Miután elkezdődött a himnusz ők is felálltak a többi gyerekkel és énekeltek. Szabályos ez?

2013. jún. 30. 12:48
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
71%
Na ezt tudjak csak meg a nagy tiszteletu venek.
2013. jún. 30. 13:18
 2/30 anonim ***** válasza:
46%
A saját szemedből kiszedted már a gerendát?
2013. jún. 30. 13:22
 3/30 anonim ***** válasza:
90%

Isten tényleg azt várja el egy gyerektől, hogy ne énekelje el például a nemzeti énekünket?

Szerintem a Tanú szülők gyerekeinek, már az iskolában pl. ilyen esetekben kialakul a kirekesztettség érzése. Egy-egy érzékenyebb lelkű gyereknek akár trauma is lehet egy-egy ilyen helyzet.

2013. jún. 30. 13:38
 4/30 anonim ***** válasza:
29%

Én tisztelem a magyar kultúrát.

És nem tartom ezt bálványimádásnak.

De tény és való, hogy Magyarország csak egy föld, mint a többi. Persze vannak egyéni szépségei, előnyei, hátrányai (gazdaságilag is). De a Magyarország az emberektől és a kultúrától lesz az ami.

Ettől függetlenül a külföldi is van olyan értékes és nem kell lenézni.

A másik, hogy a Himnusz szövege nekem sem annyira tetszik.

Minket mindenki csak ver...

2013. jún. 30. 13:52
 5/30 anonim ***** válasza:
68%

Kárhozottak, először szerintem tanulj meg verset értelmezni, mielőtt félműveltségeddel dicsekedve, baromságokat állítasz.

A Himnusz nem arról szól, hogy minket mindenki ver. Hanem éppen bibliai analógiára építva, arról szól, hogy Isten a bűneink miatt büntet minket, és a vers kéri Isten bocsánatát, mondván, eléggé megbűnhődtünk vétkeinkért.

2013. jún. 30. 15:35
 6/30 anonim ***** válasza:
31%

Igazad van, elolvastam lassabban a műt és már sokkal jobban tetszik. De!

Én nem hiszek a népek büntetésében. Számomra egyének vannak. És nincsenek ellenségeim sem, akik ellen küzdeni kell.

És azzal sem dicsekednék, hogy Bécset szétvertük, a törökök meg mongolok pedig vadállatok voltak (szerintünk). Lehet, hogy megérdemeljük a bűneink miatt, hogy most már nem vagyunk annyira királyok.

De nekem nem jön be annyira. Ez van. A jövőt nem is megbűnhődni.

Nekem sehogy sem az jön le, hogy bocsánatot kérnénk Istentől. Hanem a többiek azért olyan aljasok, mert Isten megbüntet minket. És jó lenne, ha vissza fogná magát.

2013. jún. 30. 15:51
 7/30 anonim ***** válasza:
23%

Esetleg még azt tudom kihozni belőle, hogy az őseink hülyék voltak és ne nekünk kelljen már szívni miattuk.

"Hányszor támadt tenfiad

Szép hazám, kebledre,

S lettél magzatod miatt

Magzatod hamvvedre!"

2013. jún. 30. 15:59
 8/30 anonim ***** válasza:
83%

"Én nem hiszek a népek büntetésében. Számomra egyének vannak. És nincsenek ellenségeim sem, akik ellen küzdeni kell."

Oké, azt hiszel, amit akarsz, a te dolgod. De a Biblia szerint Isten megbünteti a fiakat az apák vétkéért, tehát nemcsak egyének vannak, igenis létezik közösségi bűn, és egy közösséget érintő büntetés. Másrészt Jézus azt kéri, hogy szeresd az ellenségeidet, tehát ellenségeid is vannak, csak szeretned kell őket. Lehet, hogy neked nincsnek ellenségeid, de akkor nagyon magányos lehetsz.

A Himnuszhoz hasonló fohász számtalan van a zsoltárok között a Bibliában, ahol a zsidók kérik az Istent, hogy az ellenségeiket döngölje a földbe (mégcsak nem is "védő kart" kérnek legtöbbször, hanem kegyetlen bosszút). Szóval szerintem annyira azért nem kell egy kereszténynek finnyáskodnia a magyar Himnusszal kapcsolatban.

2013. jún. 30. 16:08
 9/30 anonim ***** válasza:
0%

Én nem írtam, hogy fércmű és kukába kellene dobni.:)

De a zsidóknak sem volt igazuk és ha gój is lennék, semmivel sem több vagy kevesebb mint ők.

2013. jún. 30. 16:31
 10/30 anonim ***** válasza:
Oksa, nem is erre gondoltam. Csak az a véleményem, hogy ha a Jehova tanúi tisztelettel végig tudják hallgatni az Ószövetség bizonyos igen durva részeit, sőt idézgetik is gyakran, akkor a magyar Himnuszt is hallgathatnák felállva, tisztelettel, mivel tized annyira sem brutális. Nem tetszik a kettős mérce. Azt, hogy énekeljék, meg nem várja tőlük el senki.
2013. jún. 30. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!