Szerintetek egy "ateista" "templomban" miről beszélne a szellemi vezető a kíváncsi betérőknek?
Tisztelt Embertársai!Engem elsősorban az vezérel,hogy megtudjam,a nyilvánvaló és bizonyított tények ellenére,mi tartja a hívőben a "lelket"?Már kérdeztem sokféleképpen,de mindig csak linkeket szórnak,meg Biblia idézeteket. Én az Embert kérdezem tisztelettel,nem egy postást. Nem a Bibliát kell megszólaltatni,hanem az embernek önnön magát,hogy ő,hogy viszonyul saját elmúlásához,egyetlenségéhez,egyediségéhez. Az a baj,hogy sokan nem mernek egyedivé válni és önmagukhoz eljutni,mert az keserves és nehéz út. Sokan nem mernek szembenézni azzal az emberrel,aki esetleg az
önmegismerés,önfejlesztés,önmaga kibontakoztatása...
...az Út végén várja. Nem akarnak szembesülni saját gyegeségeikkel,hajlamaikkal,lustaságukkal-nemcsak vallásosak persze-,....inkább beolvadnak egy szemléletbe ami pont ott megbocsátó,ahol erősnek kellene lenni,de az ember a könnyebb utat választja. Inkább hiszi az ő nagyszerűségét,egyediségét,különlegességét,hiszen a hit tanai ezt elhitetik vele. Mint amikor egy csúnya embernek a környezetében mindenki azt hazudja,hogy szép,a végén hajlamos lesz elhinni. Persze nincsenek ateista templomok,vagy szevezeti vezetők,hiszen az Istenképiség elutasítása nem vallási rendszer...de okai mindenkinél más,míg a vallásos hit alapja
sokaknál ugyanaz.Persze nem okoskodni akarok esetleg tőlem okosabb emberektársaim előtt,de én tudom,miért nem vagyok vallásos,ám mivel a világ tényei másoknak is ugyanúgy jelenik meg,akkor sokszor nem értem,mi a probléma. Vagyis igen. A Biblia szempontjából ez nem lehet így,ezután jönnek emberek és előadásokon szóban mindent megcáfolnak,de csak szóban,alátámasztva a "megfelelő" Biblia idézetekkel.Na de elég,nem "szajkózni"akarok,hanem mindig a véleményetelre vagyok kíváncsi,hogy ugyanazt a dolgot,esemény Te,vagy én miért látjuk másként?
1.)"bizonyított tények ellenére,"
- milyen bizonyított tények ellenére? semmit sem bizonyít semmi a végső kérdésekből. Azoknak lényege ugyanis KÉRDÉS.
(ja, nem Lukácson, Marxon, Leninen kell nevelkedni.. mert semmit sem fogsz érteni)
"Az ember lényegét tekintve kérdés." - mondja Vajda Mihály (nem a Bibliából idézek, jó? ha nem, akkor is idézek.Pont.)
2.)"mi tartja a hívőben a "lelket"?"
Pontosan ugyanaz, ami a nemhívőben, és a más érző lényekben: A Teremtő Atyaúristen, az Ő szent akaratából.
Köhöghet a bolha, akkor is.
3.)"Nem akarnak szembesülni saját gyengeségeikkel,hajlamaikkal,lustaságukkal-nemcsak vallásosak persze-,..."
- nos ez inkább a szegény nemhívőkre vonatkozik.
Emberi gyarlóság.
Rég nevettem ilyen jót :D
és tényleg köhög a bolha :DDDD
"És ha az ateisták nem akarnak téríteni, akkor vajon mit keres annyi ateista a vallás kategóriában?"
Hát, mivel a vallásosok mindenhol mindenbe belepofznak, így az ateistákna k is joguk van a vitára.
"Nem, az ateista definíció szerint az, aki lepontozza mindenki válaszát, aki nem ateista, függetlenül a válasz tartalmától"
Arra nem is gondolsz, hogy az ateista TUDJA, hogy a sok valláskárosult maszlag ostobaság, ezért szavazza le? És milyen tartalomról beszélsz? A Láthatatlan Rózsaszín Unikornishoz intézett imák fajtáiról van szó, vagy esetleg a Repülő Spagettiszörny azon dogmájáról, miszerint a bolygók húsgolyó alakúak, és ez bizonyítja a Spagettiszörny létét?
"A Teremtő Atyaúristen, az Ő szent akaratából.
Köhöghet a bolha, akkor is."
Allah, Jahve, vagy Isten? Melyik termető atyakúristen? Micimackó esetleg? Ti komolyan nem érzitek, milyen röhelyes baromságokat hisztek?
"- nos ez inkább a szegény nemhívőkre vonatkozik."
Bizonyára nekünk - nem hívőknek - van szükségünk több ezer éves utasításokra, amik szerint élhetünk. Bizonyára mi találtunk ki nem létező dolgokat: lélek, menny, pokol. Így valahogy örökké élhetünk, és felsőbbrendűnek hihetjük magunkat mindenkinél... Okos valláskárosult vagy.
"Arra nem is gondolsz, hogy az ateista TUDJA, hogy a sok valláskárosult maszlag ostobaság, ezért szavazza le? És milyen tartalomról beszélsz?"
Vigyázz, nehogy agyérgörcsöt kapj a nagy erőlködéstől, igazán kár lenne érted. Amúgy talán ekkorát mégse kéne hazudni. Ennél a fiktív kérdésnél senki nem írt vallásos maszlagot, mégis le van pontozva minden vallásos és felpontozva minden ateista. De szép, hogy a saját kicsinyességeteket erényként kívánod feltüntetni. Úgy látszik a nyájszellem nem csak a pontozásnál működik. Méghogy ti nem vagytok vallásosak...
Félreértés ne essék, vannak egyszerű ateisták, akik csak egyszerűen nem hisznek Istenben, de te 54%-os, meg a kérdező bizony vallásos ateisták vagytok. A fundamentalista vallási szekták minden fegyverével felfegyverkezve (agresszió, nyájszellem, előítéletek, térítő szándék).
"Allah, Jahve, vagy Isten? "
- megmondom , #26-os, bár rohadt izléstelen vagy, nem érdemled a szót, valószínű, akinek beállt egy posványba a tudatállapota, meg sem érti.
A többieknek mondom inkább. Áramló, éber tudatállapotot kíván a megértése.
Brahman, Buddha-tudat, Tao (mint rendező elv)Isten, Allah,
a Teremtő Atyaúristen.
(minthogy Józsi, Miklós, Péter,László, Mari- mind ember. Ja, hogy van, aki Marit nem tekinti embernek? vagy teszem fel,az alkoholista Józsit? Az magánügy, mind ember egy magasabb szempontból)
Az öt világvallásban máshogy nevezik az Örökkévalót (omnipotentia, omniscientia, et aeternitate) - de lényegileg ugyanarról beszél mind. Sőt, ugyanarról, akit az ateisták olyan nagy hévvel támadnak, aláznak, gyötörnek. Pontosan UGYANAZ: AZ.
Az ateistáknak is, csak ők gyűlölik, és vergődnek, hogy mindenki elhiggye,ők nagyobbak, bátrabbak, valóságos héroszok. Nagyobbak.
A kozmosz rendező elvénél, az Út-nál, Istennél.
Ti azért keresitek az érveket, mert nem hisztek, a hívők azért, mert hisznek, de EGY ÉS UGYANAZ, akit keresünk. Ugyanarról beszélünk.
Ebből is látszik: a van és nincs felettiről van szó.
(Annyira szabad, van,vagy akár "nem van". Nincs aki/ami korlátozza)
Viszontlátásra.
"Amúgy talán ekkorát mégse kéne hazudni."
Akkor minek írsz ide?
"Félreértés ne essék, vannak egyszerű ateisták, akik csak egyszerűen nem hisznek Istenben, de te 54%-os, meg a kérdező bizony vallásos ateisták vagytok. A fundamentalista vallási szekták minden fegyverével felfegyverkezve (agresszió, nyájszellem, előítéletek, térítő szándék)."
A felsorolt tulajdonságok a vallásosok sajátjai :) Én egy csapp dühöt nem éreztem, amíg írtam, de tudod írásban csak így lehet hangsúlyozni. Vallásos csak hívő lehet, nem hívő nem lehet. Ennyi. Tudom, hogy neked már ez a logika is sok, de próbálkozz megküzdeni vele.
" megmondom , #26-os, bár rohadt izléstelen vagy, nem érdemled a szót, valószínű, akinek beállt egy posványba a tudatállapota, meg sem érti."
Ez már megintcsak a végtelen keresztényi szeretet és megértés?
"Az öt világvallásban máshogy nevezik az Örökkévalót (omnipotentia, omniscientia, et aeternitate) - de lényegileg ugyanarról beszél mind. Sőt, ugyanarról, akit az ateisták olyan nagy hévvel támadnak, aláznak, gyötörnek."
1, és mi van a többi vallással, főel az ókori vallásokkal? Zeusz és Jupiter is megegyezik Istennel? A többiek meg igazából csak angyalok, vagy mi? És nem létező dolgokat nem tudunk támadni, alázni, gyötörni... Érdekes, hogy szerinted szegény MINDENHATÓNAK mennyi kínt okozunk, mi, pár kis hangya.
"Az ateistáknak is, csak ők gyűlölik, és vergődnek, hogy mindenki elhiggye,ők nagyobbak, bátrabbak, valóságos héroszok."
Ezt a vallásosok gondolják magukról. Mivel ti hisztek Micimackóban, ti vagytok a hősök és örök jólétbe, a Mennybe kerültök, mi meg a Pokol kénköves bugyraiban szenvedünk majd. Nem létező dolgot nem lehet gyűlölni.
Te aztán nagyon mélyen vagy a szellemi alföldön. Én józan érvekkel alátámasztottam miért hazudsz, és miért vagy vallásos. Te meg erre csak annyit válaszoltál, hogy én hazudok, és te nem lehetsz vallásos, érvek nélkül. Ennyit az ész érvekről és a logikáról. Mantraként ismételed az előítéleteidet, egyetlen érv nélkül, nem érvelsz, hanem kinyilatkoztatsz (egy újabb bizonyíték a vallásosságodra). Szerintem messzire kerülj el engem, inkább a hozzád hasonló szellemi nívóval rendelkező egyedekkel vitatkozz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!