Szerintetek egy "ateista" "templomban" miről beszélne a szellemi vezető a kíváncsi betérőknek?
"néhányan a közeli kocsmában voltak kénytelenek folytatni az eszmecserét az isten nélküli világról"
LOL :D
És ím, bebizonyosodott, hogy az ateizmus is vallás, hisz templomra van szüksége hogy híveit tanítsa.
VAGY a kérdező megint nincs tisztában az alapfogalmakkal.
1, az ateizmus nem vallás, hanem a hit teljes hiánya; ésvágyétettek a tudás megszerzésére. Aki szerint vallás, az ostobább a földnél.
2, ha már midenkét templomokat keresünk, akkor: általános iskolák, középskolák, egyetemek, könyvtárak és múzeumok. Ezek az ateista "templomok", és tudjátok m a legjobb? Nem csak eg könyvünk van, hanem milliónyi.
*ésvágyétettek
azaz: és vágy, s tettek
Annak nincs esze,aki nem látja,hogy a templom szó idézőjelbe van tève. Persze az ateista is. És miről beszélgetnének? Vallásról biztos nem. Vannak ettő jobb témák is. Szerintem ilyenekről:Tisztelettel való beszélgetés más emberek nagy tetteiről,jellemes viselkedések elemzése,a világ új tényeinek ismeretterjesztése,nézetek a fejlődések irányairól a különböző
tudományokban,...de semmiképp nem töltenék az időt a különböző vallások igazolhatatlan állításaival,ideológiai ostobaságaival,fals etikai kívánalmaival...ehelyett Szókratész,Platón,Arisztotelész olvasása,akiknek a tanításait megpróbálták mások,- a keresztények-"keresztényi"ruhába öltöztetni,pl. szt. Tamás,szt.Ágoston...
Kedves Lol!
A kocsma régi intézmény és minden időben virágzott.
A katolikus Róma évszázadai alatt éppúgy, mint Genfben, ami fellegvára volt a reformációnak.
Ha hozzám ellátogatnál, elég sok üveg piát láthatnál a lakásomban, ami téves következtetésre adhat okot. A legtöbb üveg bontatlan, húsz éves whisky áll az évtizede vigyorgó gin mellett a konyak társaságában. Ajándékba kaptam őket.
Néha kedves vendéget megkínálok vele, bár az ismerőseim sem piálnak.
Vörösbort főzéshez nyitok ki, az mindig van a hűtőben, de megpimpósodik időnként.
Kocsmákba nem járok, de a ha bemennék, előfordulhatna, hogy látnék vendéget, aki "hányja" a keresztet magára és a társaira. Meg egyebet is.
A vitrinben meg felmenőm vaskeresztje volt tisztelve, igaz, még az első világégésből.
A másodikban több családtag otthagyta a fogát, de csak bakák voltak, még egy érdeméremre sem voltak méltatva.
Kedves Katy!
Gratulálok az orosz nyelvtudásodhoz, sajnos én nem tudok oroszul, a szláv nyelvekből csak lengyelül értek valamennyire.
Amennyiben azt gondoljátok, az ateisták bűnöző részeges kommunisták, akkor sajnos teljes elvakultságban szenvedtek.
Ebben is.
Kedves tzolko,
Tetszik nem tetszik akkoriban kötelező volt oroszul tanulni, és mivel jó a nyelv érzékem hamar tanultam és jól, így ötös voltam ebből a tárgyból is.
Bár hasznát nm igazán veszem, de viccelődni néha jó vele, persze nem gúnyból, mert a nyelv nem tehet semmiről.:)
The English language my knowledge similar, is yet what to study :)
Katy Weaver
Én voltam igazi templomban kíváncsi betérőként. A szellemi vezető nem került elő. Egy helyütt igen, de nem állt szóba velem. Egy helyütt igen, ördögtől valónak nevezett, mert kérdezni merészeltem (ez utóbbi a Vatikánban történt).
Ateista templom annyit tesz, mint folyékony légnemű. A kérdés abból indul ki, hogy ha a nem ateista folyamatosan téríteni akar, nyilván az ateista is. Nem. Az ateista mindössze abban különbözik a teistától, hogy nem hisz isten létezésében. Minden másban lehet vele azonos. És még abban talán, hogy nincs neki "szellemi vezetője". Önálló gondolkodású, nincs ilyenre szüksége. Ha pedig valamire kíváncsi, kérdez. Nem aszerint, hogy az illető ateista-e vagy sem, hanem aszerint, ért-e hozzá, vagy sem.
Nem, az ateista definíció szerint az, aki lepontozza mindenki válaszát, aki nem ateista, függetlenül a válasz tartalmától (természetesen a tolerancia és a megértés jegyében). Ez a gyakorlati definíció sokkal alkalmasabb az ateisták meghatározására, mint a te merőben elméleti meghatározásod.
És ha az ateisták nem akarnak téríteni, akkor vajon mit keres annyi ateista a vallás kategóriában? Ha nem akarnak senkit meggyőzni semmiről, vajon miért töltik itt a fél napjukat? Már csak ezt a rejtélyt kell megoldanunk. Szóval akkor, az ezen oldalon megjelenő ateisták vagy nem is ateisták valójában, vagy az ateizmusnak is van térítő ága, ahogy vannak térítő és vannak nem térítő keresztény felekezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!