Kedves Jehova Tanúi! Meghallgattátok már az alábbi rádió-interjút? Mi a véleményetek róla?
Június 1-jén, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kúsz Jenővel, aki évtizedekig tagja volt a Jehova Tanúi Egyháznak, ahol felelős pozícióban szolgált. Vendégem elmondja tagsága-, és a közösségtől történő elszakadása történetét.
A [link] címen, a „Műsor archívum"-ban minden, a Civil Rádióban elhangzott műsor két hétig meghallgatható, letölthető. 14:00 - 14:30 ill. 14:30 - 15:00
3-snak: pont a volt vén mondja, hogy 1. nem csatlakozik semmilyen valláshoz, 2. és a saját családjából is Jehova Tanúihoz készül csatlakozni, érdekes, hogy Sátán őket nem tudja becsapni, pedig elsőkézből próbálja győzködni őket. 3. A szent szellem vajon a világban működik - NEM 1Ján 5:19 - És mi lesz az örök élettel?, vajon, amit ő nem tud elfogadni: pl. 'nemzedék értelmezésének változása', vajon megértette teljesen? a Bibliában is vannak ehhez hasonló feljegyezve, akkor mondjuk, hogy a Biblia hamis és vessük el és legyünk ateisták hogy nincs Isten sem (Zsolt 14:1), és akkor 'ne kérdezzük meg hogy „hol van Jehova” (Jer 2:6)? 4. szabad érzi magát: ez olyan, mint a ventillátor, mikor csatlakoztatva van az áramhoz forog, de kihúzzák a csatlakoztatót egy ideig működik még, de szép lassan leáll, mivel nincs utánpótlás, mert a világban nincs ilyen energia, hisz tele van ellentmondással, és pont ODA MENT VISSZA. - még lehetne folytatni....
9-esnek: Kérdése bárkinek lehet, sőt kell is, hogy legyen, mert ez mutatja, hogy érdekli a dolog, viszont meghallgatja e úgy, hogy elmélkedik a válaszon. Ezeket válaszokat Bibliára alapozva adják és igen a szent szellem nevezi ki a véneket, de a véneknek is szabad akaratuk van és így tévedhetnek is mivel ők is tökéletlenek, de ha nem hallgat az 'ILLETŐ kérdező' a Bibliából felolvasottakra, kénytelenek sajnos a szent szellem által (és itt nincs tévedés már) kiközösíteni a gyülekezet tisztasága miatt (2János 10 Ha valaki elmegy hozzátok, és NEM EZT A TANÍTÁST VISZI, soha ne fogadjátok az otthonotokba, s ne is köszönjetek neki soha. 11 Mert aki köszön neki, az részes annak gonosz cselekedeteiben.)
hagyd kedves 11-es.
E világ Istene megvakította az elméjét.
Nekem már az is gusztustalan volt, hogy azért lesz a lányából Jehova Tanúja, mert ott egy testvér fiú udvarol neki.
Na ilyet nem tanítottak még senkinek, hogy azért legyen valaki
tanú, mert ott van egy fiú, vagy egy lány...., és ha valaki csak azért lesz az, akkor a Fiú is jobban tenné ha meggondolná milyen lányt vesz el.
Miért nem a világból választ magának az ilyen.
azért mert valószínű, hogy a lánya sem akar más lenni, és ezzel az egész családját lejáratta ez a volt testvér, kíváncsi lennék a gyermekeire, hogy tud a szemükbe bele nézni.
Vagy ha tényleg olyan a családja, akkor egy házasságért feláldozzák, a maguk, és a párjuk életének boldogságát?
Na ne már...
Ekkora hazugságot, Én sem vagyok jól öltözött.
Bocsásson meg neki Jehova.
A kedves 8-as Vál.-nak ! A Biblia hol is tanít rabszolgafelkelésre? Csak mert az esetleges problémák ilyenfajta megoldása eleve hitehagyott módszer. Az ilyen emberek valójában a Biblia ellen támadnak, nem Társulat ellen. Nem fogom meghallgatni, mert annyit nem ér, de az eddigiekből is kiderült, hogy ugyanazok a sírálmai, mint az itt írkálóknak, akik szintén a torz blogokból tájékozódnak!
Az emberek azt hiszik, ha "vezető" távozik, akkor az jelentőségteljesebb, mint egy síma hírnök, holott nem. Mindig ugyanazok lényegében a problémák, melyek valójában a Biblia elleni lázadást jelentik. Nem csoda, ha forrását is fiigyelembe vesszük.
Négyeske! "Az, aki komolyan tanulmányoz és átlátja az összefüggéseket, nem csak a vezetést kritizálja, az megérti az igazságot."
Nevezett vén, komolyan tanulmányozott és talán hosszabb ideig, mint te, ezért látta át az összefüggéseket, amit te nem látsz a tanulmányozás (Biblia!) hiánya miatt. Nem kritizálta a vezetést, csupán tényeket mondott róluk és szerintem nagyon keveset, mert ennél sokkal több leleplező tény van!!!
A tizenötös versenyző meg sem kell, hogy hallgassa azt, amire tudja a választ!
Bravó testvér! Remélem a szellemetek már kinevezett a gyülekezet látnokának. Előadásoknál hasznos tulajdonság a tied! El sem kell olvasnod az anyagot, látnod, sőt hallanod sem kell, de ez ezek nélkül is megy. Igazi jt troll.
Hát akkor elmondok neked egy titkot, Én sem Tanúhoz mentem hozzá feleségül, s nem bántottak a testvéreim, mert ez lelki ismereti kérdés,
Pál nem törvényt hozott ebből, hanem csak javasolta, hogy nem ésszerű, és tudod mit egyetértek Pál apostollal.
sok problémától mentesül az aki az Úrban házasodik, Én nem hallgattam a szép szóra, bár hallgattam volna.
Így , elmondhatom, hogy a földön élek, és a férjem nem lett Jehova Tanúja, és úgy vett el.
Úgy hogy téves a következtetésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!