Kedves Jehova Tanúi! Meghallgattátok már az alábbi rádió-interjút? Mi a véleményetek róla?
Június 1-jén, szombaton, 14 órakor a Hétpecsétben interjú hangzik el Kúsz Jenővel, aki évtizedekig tagja volt a Jehova Tanúi Egyháznak, ahol felelős pozícióban szolgált. Vendégem elmondja tagsága-, és a közösségtől történő elszakadása történetét.
A [link] címen, a „Műsor archívum"-ban minden, a Civil Rádióban elhangzott műsor két hétig meghallgatható, letölthető. 14:00 - 14:30 ill. 14:30 - 15:00
Vidiripi
János 17:3 Az pedig az örök élet, hogy ismernek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél, a Jézus Krisztust.
Egy hívő embernek ezen mit kellene megcáfolnia?
Ahogy mondtam, szövegelni mindenki tud, bizonyítani kéne! Mai napig sem kaptam bibliai cáfolatot arra, amit János szerint Jézus mondott Istenéről a 17:3-ban, mert nincs ilyen cáfolat. És még sok-sok ilyen van...
...............
Te arra gondolsz, hogy minnél több ismeretet szerezzenek Jehováról. Ezt a tanúk azzal érik el, hogy arról beszélnek, arról tanulnak, hogy szerintük milyen Isten Jehova. Egy keresztény ember, és Jézus pedig arról beszél, hogy ismerjék meg, szerezzenek tapasztalatokat az Istennel való kapcsolat alapján magáról az Istenről.
Máté 11.28-30-ban ezt olvashatjuk: "Jöjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelíd és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű."
Ezt egy életforma alatt lehet elsajátítani, és nem a betűk alapján.
Vele kell élni, Benne kell lenni, és nem ismereteket kell szerezni, hanem meg kell ismerni.
"... nem ismereteket kell szerezni, hanem meg kell ismerni." :))
Micsoda játék a szavakkal - hát igen! Jó kis "érv", csak sajnos még mindig nem tudod, hogy miről beszélsz.
"Te arra gondolsz, hogy minnél több ismeretet szerezzenek Jehováról. Ezt a tanúk azzal érik el, hogy arról beszélnek, arról tanulnak, hogy szerintük milyen Isten Jehova."
Ahogy mondtam, nem csak kritizálni kell tudni, hanem bizonyítani is! Bizonyítsd be, hogy Jehova Tanúi nem a bibliai Jehova Istenről tanúskodnak és nem hogy csak "szerintünk" az az igazság, a Biblia szerint nem. Ez bizony nem megy.
25%-os!
Kérlek, hogy írd meg nekem, hogy mit értenek Jehova tanúi igazság alatt, és az a kifejezésük mit takar, hogy az igazságban vagyok?
MI a bibliai igazság? Ez lenne a harmadik kérdésem.
Micsoda játék a szavakkal
...............................
Akkor miért fordították másként a tanúk, mint ahogy kell?
Ahogy mondtam, nem csak kritizálni kell tudni, hanem bizonyítani is! Bizonyítsd be, hogy Jehova Tanúi nem a bibliai Jehova Istenről tanúskodnak és nem hogy csak "szerintünk" az az igazság, a Biblia szerint nem. Ez bizony nem megy.
.......................
MÁr miért ne menne? Mert veled azt hiteti el a szervezet vezetése? Dehogynem megy. Csak az a gond, kedves testvér, hogy neked minden bizonyítás kritizálás, és minden érv szerinted hitehagyott érv. vagyis a tanús tanításon kívül semmit nem vizsgálsz meg. Akkor miről beszélünk? ha egyszer hajlandó lennél nyitott fülel-szemmel a saját tanításaitokat megvizsgálni, akkor beszélhetnénk...de addig te csak magaddal hadakozol, és a többi tanút győzködöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!