Vannak itt mások is, akik leküzdhetetlen gyűlöletet éreznek az ateistákkal szemben?
Kérdez, amiben te szenvedsz, az egy lelki sérülés.
Orvos talán tudna segteni, de ehhez először is az kell, hogy felfogd: beteg vagy...
Nem. És mutatnék egy pár igét, ha nem bánod:
I. János levél:2:9 Aki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli az ő atyjafiát az még mindig a sötétségben van.
I. János levél:2:11 Aki pedig gyűlöli az ő atyjafiát, a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja hová megy, mert a sötétség megvakította az ő szemeit.
I. János levél:3:15 Aki gyűlöli az ő atyjafiát, mind emberGYILKOS az: és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, ami megmaradhatna ő benne.
I. János levél:4:20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?
Nem kell elfogadni az ő nézeteiket (nekik sem kötelező a miénket), de gyűlölni is TILOS. Nem kell megérteni, semmi ilyesmit, de nem szabad ezért megvetni, lehülyézni, semmi ilyesmit. Szeretettel kell feléjük fordulni, ahogy minden embertársunk felé is.
"amikor súlyos beteg ismerőseimért imádkoztam és hamarosan meggyógyultak"
Szóval úgy gondolod, hogy akiért imádkoznak azt Isten meggyógyítja, a többieket meg megöli?
"Nem tudom elképzelni, hogy élhet vlaki abban a tudatban, hogy nincs Isten és túlvilág. Akkor miért nem teszi azt, amit akar?"
Mert az az elvem, hogy ahhoz, hogy egy békés világban éljük le az egyetlen életünket kényelemben, szeretetben és nyugalomban, ahhoz az kell, hogy figyeljünk a másikra is. Az én elvem az, hogy úgy kezelek másokat, ahogy én is szeretném, hogy velem bánjanak. Tisztelettel, kedvességgel. Én viszont ezt úgy érzem, hogy belőlem őszintén jön, mert nem valami haragos istenség miatt mosolygok a szomszéd nénire, hogy ne kerüljek a pokolra,
"Van-e lelkiismerete? Miért nem csak a saját érdekeit nézi?"
Ld. előző válaszom.
" Mitől tart, ha nincs pokol vagy menny szerinte?"
Semmitől. Szeretném az egyetlen életemet békés családi körben eltölteni, szórakozva és vidáman, nem pedig börtönben figyelni a hátam mögé.
" Lehet, hogy én vagyok az elfogult meg az intoleráns, de nem bírom ezt megemészteni. "
Akkor imádkozz, és kérj türelmet, de azonnal. :-)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!