Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt mások is, akik...

Vannak itt mások is, akik leküzdhetetlen gyűlöletet éreznek az ateistákkal szemben?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy világ életemben vallásosnak (katolikus) neveltek. Katolikus suliba jártam, de gimnáziumban sokminden megváltozott bennem. Templomba szinte nem is járok, az egyházat sokszor képmutatónak tartom, szóval nem vagyok az a tipikus elvakult hívő. Minden vallást elfogadok, ami nem ártó szándékú, még a LaVey-féle sátánizmust is, mivel megengedi az istenhitet (furcsa, ugye?). A szellemekben, démonokban, és a reinkarnációban is hiszek. Az evolúciót tényként ismerem el. Mindenre nyitott vagyok, de az ateistákat egyszerűen nem tudom elfogadni. Úgy érzem, hogy az egyik leghatalmasabb bűn elutasítani Istent. Az sem zavar, ha valaki Istent energiaként képzeli, vagy azt mondja, több isten van, de hogy semmi nincs, azt nem tudom elfogadni. Olyan, mintha önmagát tagadná meg, és az élet minden szépségét meggyalázná, hiszen ha nem lenne Isten, világ sem lenne, meg úgy értelme sem az egésznek. Az ateistákat mélységesen hálátlannak tartom, és csak azokat tudom egy hangyányit sajnálni, akik amúgy jó emberek (miért nem veszik már észre magukat). A másik meg, hogy határozottan érzem, hogy Isten kijelöl utakat és annyiszor segít nekem, hogy meg sem tudom számolni. Kamaszkoromban sokminden ellen lázadtam, de Isten ellen soha. Nem tudom elképzelni, hogy élhet vlaki abban a tudatban, hogy nincs Isten és túlvilág. Akkor miért nem teszi azt, amit akar? Van-e lelkiismerete? Miért nem csak a saját érdekeit nézi? Mitől tart, ha nincs pokol vagy menny szerinte? Lehet, hogy én vagyok az elfogult meg az intoleráns, de nem bírom ezt megemészteni. Lehet, hogy csak nekem van túl jó életem, és valaki annyira csalódott, hogy hitét veszti? Én úgy tanultam, hogy aki jó, azzal jó dolgok történnek, és az is nagyon bosszant, ha valaki gonosz és szemét, mégis minden olyan jól sikerül neki. Ez a másik, amit nem tudok feldolgozni. Bár ez kevésbé zavar, mert ha magamba nézek, azt látom, hogy jó ember vagyok, és mások is így vélik, így azt sem bírom megérteni, ha valaki direkt szemétkedik velem, mikor én soha nem ártottam neki. Mindenesetre én járom az utam, amit eddig, mert eddig szép lassan minden vágyam teljesült, amikor teljesülnie kellett, kivéve egyet, ami a legnagyobb, és akárhogy próbálkozom , nem jön össze, pedig nem pénzkérdés. Akkor sem csüggedek, mert megvan az oka, és az is teljesülni fog, ha készen állok rá, és Isten úgy akarja.
2013. máj. 25. 02:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
83%

Kérdez, amiben te szenvedsz, az egy lelki sérülés.

Orvos talán tudna segteni, de ehhez először is az kell, hogy felfogd: beteg vagy...

2013. máj. 25. 12:18
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem. És mutatnék egy pár igét, ha nem bánod:

I. János levél:2:9 Aki azt mondja, hogy a világosságban van, és gyűlöli az ő atyjafiát az még mindig a sötétségben van.

I. János levél:2:11 Aki pedig gyűlöli az ő atyjafiát, a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja hová megy, mert a sötétség megvakította az ő szemeit.

I. János levél:3:15 Aki gyűlöli az ő atyjafiát, mind emberGYILKOS az: és tudjátok, hogy egy embergyilkosnak sincs örök élete, ami megmaradhatna ő benne.

I. János levél:4:20 Ha azt mondja valaki, hogy: Szeretem az Istent, és gyűlöli a maga atyjafiát, hazug az: mert aki nem szereti a maga atyjafiát, akit lát, hogyan szeretheti az Istent, akit nem lát?

Nem kell elfogadni az ő nézeteiket (nekik sem kötelező a miénket), de gyűlölni is TILOS. Nem kell megérteni, semmi ilyesmit, de nem szabad ezért megvetni, lehülyézni, semmi ilyesmit. Szeretettel kell feléjük fordulni, ahogy minden embertársunk felé is.

2013. máj. 25. 14:35
 13/38 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy valamit félreértettetek. Nem tartom magam büszke katolikusnak. Pont hogy a felebaráti szeretet az, amit nem tudok elfogadni. Megadom az alapvető tiszteletet mindenkinek, de hiszem, hogy vannak olyanok akik nem érdemesek a megbocsátásra és szeretetre (nem az ateisták, hanem a megszállottan gonosz emberek). A Bibliával sem értek egyet sokmindenben, és a gyűlöletet nem úgy kell érteni hogy lehülyézem meg cseszegetem az ateistákat, hanem akiről megtudom és nem is akar hinni semmiben, azt inkább jó messziről elkerülöm. A tudományról meg annyit, hogy lehet bonyolult képletekkel dobálózni, még azt is elképzelhetőnek tartom hogy tényleg különböző fizikai-kémiai folyamatok miatt alakult ki a világunk, és van párhuzamos univerzum, UFO-k meg minden, de valahonnana kezdődnie kellett és ezt sosem fogja senki sem megmagyarázni. Konkrét példa Isten létezésére: pl. amikor egyszer olyan ónos eső volt, hogy csúszkáltak meg estek-keltek az emberek, én meg úgy végigmentem kilométereket, hogy egyszer sem estem el. Aztán miután átmentem egy kereszteződésen, pont utána kb. 10 másodperccel csapódott be egy autó. Ha még ott vagyok, nagyon pórul jártam volna. Vagy amikor súlyos beteg ismerőseimért imádkoztam és hamarosan meggyógyultak. Vagy amikor volt egy tárgyam fősulin, amiből 90% megbukott, és én még annyit sem értettem hozzá, mint a leggyengébb tanulók, és ugyanazt a választ leírtam szóról szóra két kérdéshez, az egyik részben pedig negatív rekordot döntöttem mínusz hetven valahány ponttal, mégis megadta a kettest a tanár. Aznap a csoportunkból 3-an mentünk át: én és a két legjobb tanuló. Akkor ez mind szerencse? És elnézést ha megbántottam valakit, de amikor velem ennyi jót tesz Isten, nem bírom nézni, hogy mások elutasítják. Olyan, mintha megtagadnám a szüleimet, akik egész életemben támogattak. Persze akinek az élete csak nyomor és szenvedés, lehet hogy nem látja meg Isten jóságát.
2013. máj. 25. 17:40
 14/38 anonim ***** válasza:
84%
amiket felsoroltal azok megis hogyan konkret peldak a letezesre? pl az onos esoben te valami kivalasztott voltal, a tobbi emberen meg isten nevetett ahogy folestek?
2013. máj. 25. 18:01
 15/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez az ónos esős dolog olyan meggyőző hogy azonnal telefonálok Oxfordnak,Harvardnak,meg a CERN-nek hogy Isten létezik!
2013. máj. 25. 18:31
 16/38 A kérdező kommentje:
Szerintem konkrét példák, de ha valami általánossáot mondok, az nehezebben hihető.
2013. máj. 25. 18:56
 17/38 anonim ***** válasza:
86%
csak mert tortennek dolgok korulotted ne gondold hogy mind miattad tortenik, pl az az auto akkor is becsapodott volna ha te nem vagy ott
2013. máj. 25. 19:11
 18/38 Salx Narval ***** válasza:
100%
Azért szépen visszavettél a kezdeti gőgből, de sajnos már késő. Legalább ne tetézd a tahóságodat, gyávasággal és kimagyarázással. Nem mi vagyunk azok akiket sajnálni kell, hanem te. Egy roppant primitív ember vagy, olyan aki még a saját nézetét sem meri vállalni, mármint, ha egyáltalán létezik ilyen nézet, mert amit itt összehordtál, csak egy ostoba zagyvaság minden alap nélkül. Félreértés ne essék, ezt nem azokra értettem akik hisznek Istenben, hanem rád. Semmi szükség nincs a mondandód szépítgetéséhez, megértettünk mindent, a bizonyítványt te állítottad ki magadról és a megjegyzéseiddel nem minket minősítettél, hanem önmagadat. Azt hiszem nem kellene tetézni a dolgot magyarázkodással. Szállj magadba öcsém, mert ezt az arroganciát nem hiszem, hogy bárki díjazná, főleg nem Istenfélő emberek.
2013. máj. 25. 19:17
 19/38 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"amikor súlyos beteg ismerőseimért imádkoztam és hamarosan meggyógyultak"

Szóval úgy gondolod, hogy akiért imádkoznak azt Isten meggyógyítja, a többieket meg megöli?

2013. máj. 25. 19:41
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom elképzelni, hogy élhet vlaki abban a tudatban, hogy nincs Isten és túlvilág. Akkor miért nem teszi azt, amit akar?"

Mert az az elvem, hogy ahhoz, hogy egy békés világban éljük le az egyetlen életünket kényelemben, szeretetben és nyugalomban, ahhoz az kell, hogy figyeljünk a másikra is. Az én elvem az, hogy úgy kezelek másokat, ahogy én is szeretném, hogy velem bánjanak. Tisztelettel, kedvességgel. Én viszont ezt úgy érzem, hogy belőlem őszintén jön, mert nem valami haragos istenség miatt mosolygok a szomszéd nénire, hogy ne kerüljek a pokolra,

"Van-e lelkiismerete? Miért nem csak a saját érdekeit nézi?"

Ld. előző válaszom.

" Mitől tart, ha nincs pokol vagy menny szerinte?"

Semmitől. Szeretném az egyetlen életemet békés családi körben eltölteni, szórakozva és vidáman, nem pedig börtönben figyelni a hátam mögé.

" Lehet, hogy én vagyok az elfogult meg az intoleráns, de nem bírom ezt megemészteni. "

Akkor imádkozz, és kérj türelmet, de azonnal. :-)

2013. máj. 25. 23:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!