Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vannak itt mások is, akik...

Vannak itt mások is, akik leküzdhetetlen gyűlöletet éreznek az ateistákkal szemben?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy világ életemben vallásosnak (katolikus) neveltek. Katolikus suliba jártam, de gimnáziumban sokminden megváltozott bennem. Templomba szinte nem is járok, az egyházat sokszor képmutatónak tartom, szóval nem vagyok az a tipikus elvakult hívő. Minden vallást elfogadok, ami nem ártó szándékú, még a LaVey-féle sátánizmust is, mivel megengedi az istenhitet (furcsa, ugye?). A szellemekben, démonokban, és a reinkarnációban is hiszek. Az evolúciót tényként ismerem el. Mindenre nyitott vagyok, de az ateistákat egyszerűen nem tudom elfogadni. Úgy érzem, hogy az egyik leghatalmasabb bűn elutasítani Istent. Az sem zavar, ha valaki Istent energiaként képzeli, vagy azt mondja, több isten van, de hogy semmi nincs, azt nem tudom elfogadni. Olyan, mintha önmagát tagadná meg, és az élet minden szépségét meggyalázná, hiszen ha nem lenne Isten, világ sem lenne, meg úgy értelme sem az egésznek. Az ateistákat mélységesen hálátlannak tartom, és csak azokat tudom egy hangyányit sajnálni, akik amúgy jó emberek (miért nem veszik már észre magukat). A másik meg, hogy határozottan érzem, hogy Isten kijelöl utakat és annyiszor segít nekem, hogy meg sem tudom számolni. Kamaszkoromban sokminden ellen lázadtam, de Isten ellen soha. Nem tudom elképzelni, hogy élhet vlaki abban a tudatban, hogy nincs Isten és túlvilág. Akkor miért nem teszi azt, amit akar? Van-e lelkiismerete? Miért nem csak a saját érdekeit nézi? Mitől tart, ha nincs pokol vagy menny szerinte? Lehet, hogy én vagyok az elfogult meg az intoleráns, de nem bírom ezt megemészteni. Lehet, hogy csak nekem van túl jó életem, és valaki annyira csalódott, hogy hitét veszti? Én úgy tanultam, hogy aki jó, azzal jó dolgok történnek, és az is nagyon bosszant, ha valaki gonosz és szemét, mégis minden olyan jól sikerül neki. Ez a másik, amit nem tudok feldolgozni. Bár ez kevésbé zavar, mert ha magamba nézek, azt látom, hogy jó ember vagyok, és mások is így vélik, így azt sem bírom megérteni, ha valaki direkt szemétkedik velem, mikor én soha nem ártottam neki. Mindenesetre én járom az utam, amit eddig, mert eddig szép lassan minden vágyam teljesült, amikor teljesülnie kellett, kivéve egyet, ami a legnagyobb, és akárhogy próbálkozom , nem jön össze, pedig nem pénzkérdés. Akkor sem csüggedek, mert megvan az oka, és az is teljesülni fog, ha készen állok rá, és Isten úgy akarja.
2013. máj. 25. 02:04
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted a gyűlöleteddel , irigységeddel, ítélkezéseddel nem lázadsz ellene?
2013. máj. 25. 02:18
 2/38 A kérdező kommentje:
Lehet, nem tudom. De amikor valaki úgymond "büszke ateista" és még dicsekszik is vele, az nagyon fel tud bosszantani. Nem azokkal van bajom, akik nem vallásosak, hanem akik abszolút elutasítják Istent.
2013. máj. 25. 04:01
 3/38 A kérdező kommentje:
LÉnyegében hívőként meg kellene téríteni az ateistákat, de az meg nekem furcsa. Én pl. azt sem tartom jó dolognak, hogy az indiánokat meg az afrikai törzseket megtérítik, hiszen nekik van vallásuk. Szerintem mindenkinek saját magának kell felfedeznie Istent, és aki elutasítja vagy nem találja az nagyon szegény ember.
2013. máj. 25. 04:04
 4/38 Salx Narval ***** válasza:
100%
Hááát, barátom, te messzebb állsz Istentől mint én, pedig ateista vagyok.:D
2013. máj. 25. 04:35
 5/38 anonim ***** válasza:
100%
Onnantól kezdve, hogy nem fogadod el mások gondolatát, te aztán ne mondogasd magad büszke katolikusnak! Nem teljesen mindegy neked az, hogy a másik miben hisz? Ha neked ez így jó, akkor ne érdekeljen... Furcsamód, én is fel tudnék hozni rengeteg példát a Bibliából, ami megcáfolja a mondandódat, pedig ateista vagyok. Gyűlölsz mert ateista vagyok? Kiröhöglek. Azokat az ateistákat, akik túlzott ateisták én is megvetem, de amíg nem csinál másnak kárt, addig aztán tökmindegy. A vallás jó dolog, ha valakinek ez a kapaszkodója, élete, megsegítője akkor legyen, de abba neked, nekem, bárkinek beleszólása nem lehet, de az ateisták is ugyanígy akarják.
2013. máj. 25. 05:09
 6/38 hollófernyiges ***** válasza:
100%

"Akkor miért nem teszi azt, amit akar?"

Te csak azért nem lopsz, csalsz, hazudsz mert úgy tudod hogy ott áll a hátad mögött egy angyal a kockás füzettel és félsz hogy a pokolban a fekete pontjaid miatt majd meg megsütögetnek? Ha teljesen megbizonyosodnál róla, hogy nincs Isten, akkor onnantól lelkesen házasságot törnél, csúnyán beszélnél a szüleiddel és megkívánnád felebarátod jószágát?

2013. máj. 25. 06:29
 7/38 anonim ***** válasza:
100%
en lesz*rom hogy vallasos vagy, teged is ugyanannyira kellene erdekeljen hogy en nem vagyok az. ennyi
2013. máj. 25. 08:59
 8/38 anonim ***** válasza:
89%

Emberek, nyugi! A katolikusok mindig is gyűlöletteljes emberek voltak, a kérdező is az, ennyi. A vallása szerint a Pokolban ég majd el, amiért nem fogadta el Isten tervét, amiért hagyott minket ateistaként élni :D

És aki az emberi létben nem tud Micimackó nélkül értelmet találni, az legalább egy pszichológust, de inkább egy pszichiátert keressen fel, kérdező!

2013. máj. 25. 09:35
 9/38 anonim ***** válasza:
93%

Nincsenek, ugyanis egy keresztény nem gyűlöl. Aki olvassa a Bibliát, az ismeri Jézus tanításait és azért keresztény, mert elfogadja őket is minden igyekezetével be AKARJA őket tartani.

A reinkarnáció nem biblikus. Nem tudom ki vagy te, de a leírtakból, amiből csöpög a gyűlölet, az jutott eszembe, hogy távozz tőlem sátán.

2013. máj. 25. 09:57
 10/38 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező,te szerintem simán megérdemelnéd a Taigetosz pozitív megállapítást.Mondj egyetlen dolgot ami arra utalna hogy nem hogy isten,de akármi természetfölötti van!És mielőtt az olyan sablon dumákkal érvelnétekl hogy "hát kellett lennie egy kezdeti OKNAK",elvenném tőle a kedveteket.Remélem a társaság hallott már a kvantum flkuktuációkról,másnéven vákuum fluktuációk.De ugyanilyen például a gyengev kölcsönhatás eredményeként létrejövő maghasadás is.Sőt,még a Hawking sugárzás is egy jó példa.Ezek közös jellemvonása hogy szinte a semmiből lesz valami,melynek összértéke semmi,de mégis létezik,csupán két anti fél.Például vegyük csak a kvantum fluktuációkat.Itt a világegyetemben lévő vákuumban keletkezuő pozitív energiájú és negatív energiájú részecskékről van szó.A részecskék létrejöttét az operátor egyenletek szépen le is írják.A lényeg az hogy a vákuum átlagos energiája 0.Ennek ellenére ha kvantumi szintre megyünk mindig vannak a pozitív vagy negatív irányba kilengések.Ez meg mi?Ezek a kvantum fluktuációk,melyek során egy anti és valós részecske keletkezik melyek nagyjából 10^-40 idő környékén egymással el is pusztulnak,így kiegyenlítve a vákuum energiáját 0-ra,és eközben csak fotonok képződnek (ez az annihiláció) .Ez azért érdekes,mert az Univerzum zárt rendszer létére,egy röpke időre de megnövelte belső energiáját.Ebből következik hogy az Ősrobbanás is lehetett egy hasonló,stabil állapotba való átlépés,az instabilból.Ezt jól leírja a kvantumgravitáció,az LHC mérési eredményei,illetve Újjonnan a lamdaDMC egyenletek is elég átfogó képet adnak.A húrelméletről és 11 térdimenziós standard modellről nem is szólva.

Ezt azért írtam le hogy NEM kell teremtő.Ahogy a Spiegel lap írta:"Istent,az őszhajú,nagyszakállú teremtőt,helyettesíthettük végre egy matematikai képlettel,melynek megoldására már csak bonyolult számítógépek képesek.".

A többit meg már rég kitaláltuk.A csillagképződésre választ adott az asztrofizika,életre választ látszik adni az abiogenézis,az evolúció pedig a biológiai sokféleséget magyarázza.

Visszatérve:Mit is tudnál felhozni a teremtő mellett?Mégpedig nem is akármelyik mellett!Kifejezetten a Bibliai Istenre kérnék igazolást!Mert az hogy van egy totál személytelen,általunk egyáltalán nem ismert teremtő,az elég sovány vigasz.

Ja és még ez tetszett nagyon:"de hogy semmi nincs, azt nem tudom elfogadni."

Képzeld el milyen borzasztó érzés lehet egy csimpánznak,mikor közlik vele:"miután meghalsz,mindennek vége,nincs tovább,és a testedet a férgek fogják felhasználni,őket ezzel viszont nagyon boldoggá teszed".Na?Miért is lenne más a mi halálunk mint akármelyik más fajé?

Poliateista

2013. máj. 25. 11:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!