Istennek mi a célja velünk?
Sziasztok.
Isten megteremtette az embert a saját képmására, de miért? Unatkozott, vagy mi a célja velünk?
Azt mondják tökéletesre teremtette, de nem akkor lett volna tökéletes, ha nem jutunk oda ahol tartunk? Azt mondják, szabad akaratot adott nekünk. De miért nem adott elég észt az embernek, hogy tudja mi a jó neki - és mi nem - nagyobb akaratot, hogy be is tartsa azt.
Annyi sok ember szenved (most inkább arra gondolok, akik nagyon szegények, nincs semmijük és SENKIJÜK), sokan szerintem azt gondolják, jobb lenne ha nem is élnének. Ha valami célja van Istennek az emberekkel, akkor miért szenvednek ennyi sokan? Ha véletlenül a szenvedőkkel is tervei vannak, ez így akkor se igazságos, mindenkinek egyenlőnek kellene lenni.
Ha van a gonosz (ördög), ami ráveszi az embereket a rosszra, azt Isten nem tudja legyőzni? Ha tudja, hogy nem tudja teljesen legyőzni, akkor miért kellett megteremteni az embert, hogy szenvedjen?
Még egyszer leírom, a "szabad akarat", nálam nem meggyőző, kellett akkor mellé elég észt is adni. Ha azt mondják csak akkor értékeljük a jót, ha ismerjük a rosszat, akkor az megint nem elfogadható, mert valakivel a jó már nem történik meg, csak a rossz - ismét nem igazságos.
Isten megteremtette az embereket és a környezetüket, esetleg még a csillagokat, hogy legyen miben gyönyörködni. Na de mire kellettek a többi bolygók és holdak a csillagok körül? Azokat úgy se látjuk, akkor nem felesleges? Ez nekem kicsit gyanús.
Mondhatom, hogy nekem jó életem van, úgyhogy nem azért írtam ezeket, hanem csak mert sok mindent nem értek.
Én logikusan próbálok gondolkodok, ha valami nem meggyőző, akkor azt ok nélkül nem fogadom el, csak mert valaki kitalálta hogy el kell fogadni...
Régen nagyon hittem Istenben, de később sok mindenen elkezdtem gondolkodni... Most se mondom, hogy nem hiszek benne, csak már nem úgy ahogy azt leírják, vagy tanítják...
A fent idézett mondatban (A bölcsesség kezdete az istenfélelem), a kezdete szóra fontos odafigyelni.
Nem akartam hamis képet festeni, az Istennel való kapcsolat nem csak a "félelemből" áll.
Ezért ajánlom, hogy olvasd el az Újszövetséget, figyelmesen. A Zsoltárok könyve is nagyon jó!!! Megtanít arra, hol a helyed.
„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.”
„Minden, a mit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, a ki hozzám jő, semmiképen ki nem vetem. Mert azért szállottam le a mennyből, hogy ne a magam akaratát cselekedjem, hanem annak akaratát, a ki elküldött engem.
Az pedig az Atyának akarata, a ki elküldött engem, hogy a mit nékem adott, abból semmit el ne veszítsek, hanem feltámaszszam azt az utolsó napon.”
1 Ján 4,15-16
4,15 A ki vallja, hogy Jézus az Istennek Fia, az Isten megmarad abban, és ő is az Istenben.
4,16 És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is ő benne.
Figyelmedbe ajánlok egy honlapot, mely bemutatja, hogy a jelen kor történései hogyan függenek össze az Újszövetség próféciáival:
www.jezusazut.hu
Azt akarja, hogy menjetek végig az úton.
Botja és vesszője vígasztal és vezet (közben) benneteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!