Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek mi a célja velünk?

Istennek mi a célja velünk?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Isten megteremtette az embert a saját képmására, de miért? Unatkozott, vagy mi a célja velünk?

Azt mondják tökéletesre teremtette, de nem akkor lett volna tökéletes, ha nem jutunk oda ahol tartunk? Azt mondják, szabad akaratot adott nekünk. De miért nem adott elég észt az embernek, hogy tudja mi a jó neki - és mi nem - nagyobb akaratot, hogy be is tartsa azt.

Annyi sok ember szenved (most inkább arra gondolok, akik nagyon szegények, nincs semmijük és SENKIJÜK), sokan szerintem azt gondolják, jobb lenne ha nem is élnének. Ha valami célja van Istennek az emberekkel, akkor miért szenvednek ennyi sokan? Ha véletlenül a szenvedőkkel is tervei vannak, ez így akkor se igazságos, mindenkinek egyenlőnek kellene lenni.

Ha van a gonosz (ördög), ami ráveszi az embereket a rosszra, azt Isten nem tudja legyőzni? Ha tudja, hogy nem tudja teljesen legyőzni, akkor miért kellett megteremteni az embert, hogy szenvedjen?

Még egyszer leírom, a "szabad akarat", nálam nem meggyőző, kellett akkor mellé elég észt is adni. Ha azt mondják csak akkor értékeljük a jót, ha ismerjük a rosszat, akkor az megint nem elfogadható, mert valakivel a jó már nem történik meg, csak a rossz - ismét nem igazságos.

Isten megteremtette az embereket és a környezetüket, esetleg még a csillagokat, hogy legyen miben gyönyörködni. Na de mire kellettek a többi bolygók és holdak a csillagok körül? Azokat úgy se látjuk, akkor nem felesleges? Ez nekem kicsit gyanús.

Mondhatom, hogy nekem jó életem van, úgyhogy nem azért írtam ezeket, hanem csak mert sok mindent nem értek.

Én logikusan próbálok gondolkodok, ha valami nem meggyőző, akkor azt ok nélkül nem fogadom el, csak mert valaki kitalálta hogy el kell fogadni...

Régen nagyon hittem Istenben, de később sok mindenen elkezdtem gondolkodni... Most se mondom, hogy nem hiszek benne, csak már nem úgy ahogy azt leírják, vagy tanítják...

2013. máj. 19. 14:23
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

Hasonlóan teremtesz, mint ő. :)

Elég durván bele tudnék menni, hogy én hogy sejtem, miután több földrész nagy vallását tanulmányozgattam, inkább csak annyit eresztenék szélnek, hogy nem kizárt egyáltalán, hogy tényleg arról van szó, hogy több vagy az embernél, akinek ismered magad, a személyed létezik a születésed előtt, csak töredékét küldöd a földre, hogy az a rész "súrlódjon" a többiek megfelelő részeivel, egy monumentális tervben "csiszolva" egymást, ami persze valójában inkább csak kísérlet, talán része a legnagyobb vitának, és annyi a Sátán szerepe, hogy van kinek a stílusában gyártanunk a perverz ötleteket, hogy kipróbáljuk ezen a hatalmas, gömbölyű terepasztalon. A Bibliában rengeteg ígéretet találsz, hogy Isten nem akar veszni hagyni senkit, és Jézus kimondottan utasít, hogy ne félj. Gondolom akkor annyira nincs mitől, rendben mennek a dolgok, inkább csak az múlik rajtad, mennyire nehezíted a dolgodat, mennyi szenvedést kreálsz ahelyett, hogy végre megbocsátanál Istennek.

2013. máj. 24. 12:10
 32/50 anonim ***** válasza:

"hogy végre megbocsátanál Istennek."

Hogy végre kegyeskedne megbocsátani Istennek?? Isten nem szorul bocsánatra. Előző hozzászóló és a kérdező nem ismeri a kereszténységet, csak felületesen. Nem fogják fel, hogy nem egyenrangúak Istennel. Tudni kellene, hol a helyünk.

2013. máj. 24. 12:22
 33/50 anonim ***** válasza:
Nem Isten miatt kell megenyhülnöd iránta, okostojás. Mellesleg Isten nem sokat rugózik ezen, hogy ki milyen rangú. Elmondta, de ettől még senkit nem vág nyakon, ha három levegővételes szitokzáport zúdít gyakorlatilag kizárólag őrá, mikor a rozsdás lánc elszakad a szebb napokat is látott biciklijén...
2013. máj. 24. 12:25
 34/50 anonim ***** válasza:
Te nem vagy keresztény, igaz? A bölcsesség kezdete az istenfélelem.
2013. máj. 24. 16:25
 35/50 mustafa33 ***** válasza:
Állítólag azért teremtette az embert, hogy legyen aki dícséri és imádja. Szóval nem kicsit önző.
2013. máj. 24. 22:25
 36/50 mustafa33 ***** válasza:
Isten vagy nincs, vagy jobbik esetben nem törődik velünk, vagy beleavatkozik dolgainkba de akkor kegyetlen.
2013. máj. 24. 22:36
 37/50 anonim ***** válasza:

"A bölcsesség kezdete az istenfélelem."

Aki fél, az állatokhoz hasonlít. A bölcs megtanul együtt áramlani az élettel. Az igazán bölcs pedig Istenre meri bízni az életét.

2013. máj. 25. 00:30
 38/50 anonim ***** válasza:

Az állatokban nincs istenfélelem, fel se foghatják Isten létét.

Zsolt. 111

111,10 A bölcseség kezdete az Úrnak félelme; jó belátása van mindenkinek, a ki ezt gyakorolja; annak dicsérete megmarad mindvégig.

Péld.

15,33 Az Úrnak félelme a bölcseségnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság.

Lássuk, hogy fogalmaz Jézus Krisztus:

Mát.

10,28 És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem ATTÓL féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Tehát ha féli valaki az Istent (azaz megszívleli tanításait, ügyel a tisztességes életre), akkor valóban nem kell senki mástól félnie, a gyilkosoktól (sőt a Sátántól se).

De ne ragadjunk le a félelemnél, sok más dolgot is tanulhatunk, ha olvassuk az Újszövetséget ill. az Ószöv. bölcsességi irodalmát.

2013. máj. 25. 13:35
 39/50 anonim ***** válasza:

Még egy fontos dolog: magunkat nem válthatjuk meg Isten előtt, a Jézus Krisztusban való hit és annak megtartása jelenti a megigazulást, aki bűneink váltsága és szószólónk Istennél. Ha hiszünk benne és megvalljuk Őt, imádkozhatunk Istenez és az meg is hallgattatik, az Újszövetség tanítása szerint.

A Messiás szó jelentése: Felkent, görögül: Krisztus. Jézus jelentése: Szabadító vagy: Isten a szabadító.

Ján. 14,6

„Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.”

2013. máj. 25. 13:42
 40/50 anonim ***** válasza:
Nagyon erős a gyanúm, hogy az istenfélelem szó kőkemény fordítói tévedés, vagy talán inkább erős csúsztatás volt felsőbb nyomásra. Nem akarok kutatni és példálózni, nyilvánvaló kéne legyen, meg kutattak már sokan mások, és mindenkinek ott a google...
2013. máj. 25. 23:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!