Istennek mi haszna van abban, hogy annyi embert kínoz? Jó az neki? Vagy onnan fentről úgy játszadozik velünk, hogy kísértésnek tesz ki minket és Luciferrel fogad, hogy melyik útra fogunk térni?
Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 21:33
1/34 anonim válasza:
A dolgokat NEM Isten irányítja. Szabad akaratot adott nekünk, amivel mindenki úgy él, ahogy jónak látja. Sajnos van aki úgy érzi jól magát, ha másokat kínozhat, de erről nem Isten tehet.
3/34 A kérdező kommentje:
Nem szabad akaratából lesz az ember rákos, vagy valaki árva , és meg sorolhatnám ....
2009. dec. 28. 21:46
4/34 anonim válasza:
Hiába lenne szabad akarata az embereknek, mivel isten mindent tud, ezért azt is tudja, hogy ki mit fog választani - tehát a szabad akarat csak mese, mert már elöre megvan a választás eredménye.
5/34 anonim válasza:
Én nem hiszek istenben így ehhez nem tudok hozzászólni. Nem tudom elképzelni hogy teremtett valaki, mert én ált. csak azt hiszem el amit látok, de tiszteletben tartom mások véleményét
6/34 A kérdező kommentje:
Szerintem is egy nagy humbuk az egész ."ha előre meg van minden írva és tud minden lépesemről, akkor akármit is tennék, a végeredmény az lesz ami megvan írva"akkor meg minek az egész?
2009. dec. 28. 22:02
7/34 anonim válasza:
az ilyen kérdéseket a karmával és a reinkarnációval lehet megindokolni, de a kérdésedből adódik, hogy semmi fogalmad az istenhitről
8/34 A kérdező kommentje:
Megindokolnád ? Te, akinek fogalma van róla!
2009. dec. 28. 23:02
9/34 anonim válasza:
22:54-es. Karmához semmi köze, mert ugye ot azt kapod amit teszel, de ha isten irányít, akkor előző életemben sem csinálhattam semmit, vagy ha rosszat tettem, azt is "isten" akarta, tehát megint vissza az elejére... ennek semmi értelme
10/34 anonim válasza:
Ha jó dolog tőrténik veled akkor hálát adsz Istennek? nemhiszem, akkor eszedbe sem jut, de ha valami rossz történik, akkor persze rögtön Ő a hibás nem?
A világot jelen pillanatban a sátán irányítja, és meg tesz mindent, hogy az embereket elválassza Istentől(láthatóan igen eredményesen), és hogy elhitesse az emberekkel, hogy ő sem és Istensem létezik. A sok szőrnyűség amit látsz a világban azok közvetlen, vagy közvetett módon a bűnös természetünk következményei.
Isten nem kísért senkit, ezt a sátán teszi, és amire utalsz itt a kérdésben, Jób történetére, ott is Isten csak megengedte a sátánnak, hogy Jóbot megkísértse, nem Ő kísértette meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!