Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek mi haszna van abban,...

Istennek mi haszna van abban, hogy annyi embert kínoz? Jó az neki? Vagy onnan fentről úgy játszadozik velünk, hogy kísértésnek tesz ki minket és Luciferrel fogad, hogy melyik útra fogunk térni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 28. 21:33
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
0%
valójában nem Istentől származik a szenvedés, Ő éppen a megszüntetésén fáradozik. az egész mögött egy vitakérdés áll, aminek a tisztázása most zajlik az égben, és már eljutott odáig, hogy sátánt és démonait kitaszították égi helyeikről, és levetették őket a földre.
2009. dec. 29. 07:28
 12/34 anonim ***** válasza:
0%
Még az is hozzájárul, hogy az ember elunná magát az aranyketrecben. Ahogy sokan valóban el is unják magukat, akik ott vannak.
2009. dec. 29. 09:39
 13/34 anonim ***** válasza:
Még egy kérdés: És mi van azokkal, akik elvesztették a szabad akaratukat, például fanatizmus, vagy gyűlölet miatt?
2009. dec. 29. 09:41
 14/34 anonim ***** válasza:
23%
valójában szabad akaratukból "vesztették el azt", ők döntöttek így. de a tévtanítók miatt eltévelyedő emberek tudatlanságból elkövetett hibáit megbocsájtja, csak ők nem élhetik túl armageddont, nem láthatják azt, hogy Isten hogyan avatkozik közbe, gyakorlatilag a legjobb részről maradnak le, de feltámadásuk után majd elmondják nekik.
2009. dec. 29. 09:49
 15/34 anonim ***** válasza:
15%
22:54 vagyok. nem megsértődni kell, bár tényleg kicsit durván fogalmaztam bocs, meglehetősen felbosszantottam magam mielőtt olvastam volna a kérdésed. Aki nem hisz Istenben rendszerint képzeli el Istent mint személyt, ezért feltételeztem, hogy nincs sok fogalmad róla. A legtöbb ember a Bibliát is úgy értelmezi, hogy Jézus Isten fia volt...és úgy fogják fel, hogy Jézus volt Isten egyetlen fia. Pedig a Bibliában is többször említi, hogy mindannyian Isten fiai vagyunk. "Isten Benned van." - ezt is biztosan hallottad már. Tehát Jézus tulajdonképpen egy ember volt, csak némiképp többet tudott a világról mint Mi. A lényeg, hogy Istent, szerencsét, sorsot, végzetet, bármit amiben hiszel Magadban kell keresned. Innentől kezdve, nincs olyan, hogy Isten szórakozik azon, hogy embereket kínoz. Mert ő nem egy külső személy. Van egy elmélet amiben hiszek, hogy a gondolataid vezérlik a tetteidet, a tetteid alakítják a sorsodat, tehát tulajdonképpen te felelsz mindenért, ami az életedben bekövetkezik. Nincs Sátán, vagy Isten akire bármi rosszat foghatnál. Az embernek a karmája szerint alakul a sorsa, ami a jelent megelőző gondolataiból és tetteiből alakította ki a mostani helyzetét. Persze ilyenkor jön a kérdés, hogy mégis mit tehetett egy 1,5 éves gyerek aki bent ég egy házban. Természetesen semmit. Erre ad magyarázatot a reinkarnáció. Amit én egy jó nagy baromságnak tartottam, és valószínleg Te is annak tartod, amíg nem olvasod el, hogy tulajdonképpen miről is szól ez az egész. A lényeg tulajdonképpen az, hogy az ember életről életre esik át tapasztalatokon, ami fejlődésre készteti. Ha teszel valamit később megkapod az élettől. Akár gondolatban történik, akár konkrét tettben.
2009. dec. 29. 10:47
 16/34 anonim ***** válasza:
49%
még mindig 22:54...ha tényleg meg szeretnéd érteni, hogy miért történnek ilyen dolgok, ajánlom figyelmedbe Balogh Béla Végső valóság című könyvét. Nekem ez magyarázta el a legjobban
2009. dec. 29. 10:51
 17/34 A kérdező kommentje:
Ha Isten mindenható és csak egy van belőle akkor meg kivel kell hogy vitázón odafent ? A fia megszenvedte a bűneinkért fizikai fajdalommal,s megalázták. De ha egy mérleg egyik tányérjába tennék Jézust és a másik tányérba az embereket,akik szenvedtek akkor szerintem nem lenne egyenlő a súlyuk,látványos lenne a különbség.
2009. dec. 29. 11:02
 18/34 anonim ***** válasza:
24%
hallod ezért írtam fél oldalt?
2009. dec. 29. 11:19
 19/34 A kérdező kommentje:
Ok elolvastam, van benne valami de szerintem ez is csak egy kitaláció .
2009. dec. 29. 11:31
 20/34 anonim ***** válasza:
23%
a mérleggel kapcsolatban igazad van, de Jézus váltsága az értékesebb, mint az összes ember szenvedése, tehát épp fordítva, mint ahogy te gondolod. hisz minden ember jogosan szenved, mert bűnös. Jézus bűntelen volt, és jogtalanúl szenvedett. ezt 96487974326 ember szenvedése, és ennek hatványa sem űbereli. ámde ki fog emlékezni 10-80 év szenvedésre mondjuk a 26 milliárd évesen, amikor még ki tudja mennyi van előtte? senki. ez a rövid idő eszünkbe sem jut majd, bőven kárpótolva leszünk érte.
2009. dec. 29. 13:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!