Istennek mi a célja velünk?
Sziasztok.
Isten megteremtette az embert a saját képmására, de miért? Unatkozott, vagy mi a célja velünk?
Azt mondják tökéletesre teremtette, de nem akkor lett volna tökéletes, ha nem jutunk oda ahol tartunk? Azt mondják, szabad akaratot adott nekünk. De miért nem adott elég észt az embernek, hogy tudja mi a jó neki - és mi nem - nagyobb akaratot, hogy be is tartsa azt.
Annyi sok ember szenved (most inkább arra gondolok, akik nagyon szegények, nincs semmijük és SENKIJÜK), sokan szerintem azt gondolják, jobb lenne ha nem is élnének. Ha valami célja van Istennek az emberekkel, akkor miért szenvednek ennyi sokan? Ha véletlenül a szenvedőkkel is tervei vannak, ez így akkor se igazságos, mindenkinek egyenlőnek kellene lenni.
Ha van a gonosz (ördög), ami ráveszi az embereket a rosszra, azt Isten nem tudja legyőzni? Ha tudja, hogy nem tudja teljesen legyőzni, akkor miért kellett megteremteni az embert, hogy szenvedjen?
Még egyszer leírom, a "szabad akarat", nálam nem meggyőző, kellett akkor mellé elég észt is adni. Ha azt mondják csak akkor értékeljük a jót, ha ismerjük a rosszat, akkor az megint nem elfogadható, mert valakivel a jó már nem történik meg, csak a rossz - ismét nem igazságos.
Isten megteremtette az embereket és a környezetüket, esetleg még a csillagokat, hogy legyen miben gyönyörködni. Na de mire kellettek a többi bolygók és holdak a csillagok körül? Azokat úgy se látjuk, akkor nem felesleges? Ez nekem kicsit gyanús.
Mondhatom, hogy nekem jó életem van, úgyhogy nem azért írtam ezeket, hanem csak mert sok mindent nem értek.
Én logikusan próbálok gondolkodok, ha valami nem meggyőző, akkor azt ok nélkül nem fogadom el, csak mert valaki kitalálta hogy el kell fogadni...
Régen nagyon hittem Istenben, de később sok mindenen elkezdtem gondolkodni... Most se mondom, hogy nem hiszek benne, csak már nem úgy ahogy azt leírják, vagy tanítják...
"Isten azért teremtette meg a világot, hogy őt imádják."
Szerintem ez egy nagyon önző dolog lenne. Csak eszközök vagyunk?
"Isten azért teremtett, hogy megossza az élet érzést másokkal, hogy milyen jó dolog élni."
Akkor miért nem úgy csinálta, hogy tényleg mindenkivel ossza meg, hogy milyen jó. Mert valakivel egész életében csak rossz történik, amiről nem tehet, már leírtam a kérdésemben.
"...minden jó és tökéletes, vagy is nem voltak tudatlanok, vagy a te szavaiddal Ész nélküliek az emberek..."
Talán nem voltak tudatlanok, mert tudták, mert tudták hogy rosszat csináltak. De akkor már eleve bennük volt a gonosz is, úgy teremtette Isten, volt hajlamuk a rosszra térni. Miért nem adott nekik ELÉG akaratot, hogy ellen tudjanak állni a rossznak, miért hagyta hogy ez történjen az emberrel? Ez szerintem felelőtlenség, vagy kevés hatalom.
Most se értsetek félre, nem mondom, hogy Isten rossz.
"Isten azért teremtette meg a világot, hogy őt imádják."
"Szerintem ez egy nagyon önző dolog lenne. Csak eszközök vagyunk?"
Olvasd el a Bibliát (teremtés) így, hogy erre figyelsz. Ott van benne.
Igen, eszközök vagyunk. De nem csak mi, hanem a mennyek és az angyalok is - csak azt valahogy természetesnek veszed, hiszen nem rólad van szó.
De egy fő angyal, és az ő szavaira aztán az angyalok harmada sem vette természetesnek. Ez volt az első nagy háború.
Nem veszek természetesnek semmit.
Úgy kellett volna maradni mindennek, ahogy a Paradicsomban volt. Úgy lett volna tökéletes, bár mai ésszel ha bele gondolok elég unalmas lenne. Minden megvan, nem kell küzdeni semmiért, semmi cél. Na de nem maradt úgy semmi, ami azt jelenti, valami nem volt tökéletes, amit az embereknek kell tűrni, még ha két ember is kezdte, miattuk bűnhődik mindenki.
Az is elég mese, hogy ott a jó között van egy rossz... Mintha egy csali lenne. Na mindegy, most már befejeztem. Mindenki azt lát, amit látni akar.
Ki mondta, hogy ez a világ tökéletes?
Mind már írták, a sátán ereje működik, és sokakat megtéveszt. Aki ismeri a bibliát, nagyon jó útmutató, hogyan kell élnünk. Sajnos sokan bedőltek a gonosz hazugságainak, nagyon sokan. Ezért is érezzük, hogy ezzel a világgal valami nem stimmel. Nagyon el van hatalmasodva. Ezért is mondják, hogy a végső időket éljük.
Arra a kérdésedre, hogy Isten nem tudja legyőzni? Ennek még nincs itt az ideje.
10-nek:
Sátán miért lázadt fel: Mert írígy lett.
1, Úgy gondolta, hogy ő is lehetne Isten, vagy akár több is nálla.
2, Írgy lett az emberekre is mert Isten nagyon szereti őket. Sátán azt állította, az ember gyarló, gyenge és nem életre való. Most pont ezt próbálja bizonygatni több kevesebb sikerrel.
Aztán a 200 alap IQ szerintem elég alacsony számegy angyalnak, mert van olyan ember akinek 160-180 az IQ-ja. Szerintem elég alacsonyra tetted a mércét, eléggé lebecsülöd az angyalok tudását.
"Szerinted milyen isten az aki egy "játszma"-ként fogja fel ,azt hogy a világban emberek halnak éhen,vírusok által,vagy csak rég elfelejtett taposóaknák miatt?Szerinted mennyire felelősségteljes?Ha van gyereked rábíznád"
Ez a te feltételezésed. Szerintem pedig így van:
Nézd meg mennyi a szenvedők és nem szenvedők aránya. Elég nagy a különbség és asszem te és a körülötted élők is a nem szenvedők közé tartozol. Az pedig, hogy emberek! háborút robbantanak ki egymás ellen a hatalom vagy pénz miatt és ennek vannak áldozatai... Nos mit vártál? Isten leszáll az égből és azt mondja, hohó állj! It vannak ártatlan emberek is. Előbb elviszem őket aztán folytathatjátok. Ne légy nevetséges. De várom a te válaszod, hogy lehetne egy ilyen helyzetet megoldani ártatlan áldozatok nélkül.
"iszen mit is akart ezzel?Állítólag azt hogy mehgossza mással is a létezés örömét (szerintem pusztán csak talpnyalókra vágyott,de ez az én véleményem)"
Tiszteletben tarom a véleményed, de nézhetnéd egy kicsit más szemszögből is a helyzetet. Megmutatom hogyan:
Tehát te mint a gyermekednek apja(ura és parancsolója) azért nemzesz gyermekeket hogy a rabszolgáid legyenek és téged kiszolgáljanak? Így is igaznak találod a felvetésed, ebbe a szituációba átültetve? Mert olyan nincs, hogy egyszer ezt gondolom valamiről, másszor meg azt.
"Szóval mégis csak volt hiánya,mondhatni egyedül érezte magát.Tehát a végtelen jelzőt még se érdemli meg.Hát igen.Viugyázni kell az olyan sztavakkal mint "soha","semmi","minden","sehol",mindenható. "
És neked ebből az jön le hogy ezért nem lehet mindenható/végtelen?? Mutasd már meg a logikai sorrendet amiből ez következik.
A kérdésedre kedves kérdező később válaszolnék, kíváncsi vagyok hova lyukadunk ki. :)
"Sajnos sokan bedőltek a gonosz hazugságainak, nagyon sokan."
Jó, hogy bedőltek, de miért? A kezdeteknél miért teremtette Isten úgy az embert, hogy bedőlhessen a hazugságnak? Miért nem teremtette úgy, hogy felismerje és ellene tudjon állni?
Ezért mondom, hogy olyan mint egy csali az a gonosz fája a paradicsomban... Ha nem lett volna ott, akkor nem is tudtak volna mit megszegni, nem volt ott semmi olyan, csak ez az egy fa.
"Arra a kérdésedre, hogy Isten nem tudja legyőzni? Ennek még nincs itt az ideje."
Nekem ez is elég nevetséges, és addig mi lesz az emberekkel, amíg nincs itt az ideje?
16. válaszoló
"Az pedig, hogy emberek! háborút robbantanak ki..."
Én nem ide szeretnék kilyukadni. Jó, azt még megérteném, hogy most még nem tud mit tenni a rossz emberekkel a földön. De miért teremtette úgy az embert, hogy rossz is tudjon lenni? Lehetett volna szabad akarata ez nélkül is. Úgy jön ki, mintha adott volna neki esélyt, hogy rossz legyen/fellázadjon. Isten nem tudta, hogy így fog történni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!