Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen zavarba ejtő kérdéseket...

Milyen zavarba ejtő kérdéseket lehet feltenni egy Jehova tanúnak?

Figyelt kérdés
Én keresztyén vagyok viszont van pár ismerősöm akik félre lettek vezetve már kiskoruk óta és kíváncsi vagyok, hogy van-e valami módja annak, hogy meggyőzhessem őket.

2013. ápr. 17. 22:00
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
84%

32 nek:

Érdekes, hogy szerinted még a sátán is Istenként van jegyezve a bibliában, az Isten fia pedig SZERINTETEK nem isteni hatalmú.

Kész vicc, hogy még a logikát is mellőzitek a hitetekben, csakhogy igazatok lehessen. Gondolkodj már egy kicsit!

2013. ápr. 21. 12:06
 42/51 anonim ***** válasza:

" Igen azok az iratok már valószínűleg elvesztek, de akkor is, azokból az iratokból úgy szerkesztették meg a Bibliát, hogy semmit, !!!még egy betűt sem!!! írtak át vagy változtattak meg!!! "

Hát én mutatok neked egy pár bibliát, ami nem azonos egymással. Ha nem volt semmi irat, akkor miből írtak bibliát? Ki írta a bibliát, És mit nem változtattak meg úgy, hogy minden betű azonos? Az emberek 10%-a ha tudott olvasni. Nekik azt adtak be amit csak akartak.

2013. ápr. 21. 13:58
 43/51 anonim ***** válasza:
21%
Hivatalos verziók szerint a Bibliát az 1414-18-as konstanczi zsinat keretein belül alkották. Egy nagy rakás humbug az egész, mely arra jó, hogy a naiv embereket megzavarja... de amilyen hülyék meg is érdemlik.
2013. ápr. 21. 14:09
 44/51 anonim ***** válasza:
0%

Ja, ja, kedves Vidiripi (38-as válaszod) - csakhogy a bibliában lejegyzett imák, melyet Jézus tanított, nem egyformák, tehát nem szó szerintiek! Nem azt jelenti, hogy csak így és sehogy másképpen. Nem beszélve arról, hogy "Isten nevének a megszentelése" egyebek mellett magában foglalja a tényleges nevének a használatát is.

A másik pedig az, hogy soha, sehol sem állítottam, miszerint mindig, mindenhol csak a Jehova nevet használhatjuk, de azt tényleg Írásellenesnek tartom, ha sohasem használjuk.

2013. ápr. 21. 14:31
 45/51 anonim ***** válasza:
0%

""a Biblia azt tanítja, hogy 144 ezren üdvözülnek"

A Biblia világosan leírja, hogy a !!!ZSIDÓK!!! közül üdvözülnek majd ennyien!!!"

Ott már rég nem a szó szerinti zsidókról van szó, mivel ők már (mint nemzet) nem választott nép! És NEM 144.000 "üdvözülőről" van szó.

Milyen jó is lenne, ha utánanéznétek a tényeknek: jw.org

-------

Kedves 41-es válaszoló!

"Érdekes, hogy szerinted még a sátán is Istenként van jegyezve a bibliában, az Isten fia pedig SZERINTETEK nem isteni hatalmú."

Nem csak "szerinte", a Biblia szerint - mivel ez a rangjelző a bibliában magas rangú személyeket jelöl. A legtöbbször a Mindenhatót. de földi vagy égi személyekre is vonatkozhat, valamint nem létező (bálvány) istenekre is.

2013. ápr. 21. 14:39
 46/51 A kérdező kommentje:
Kedves JT a pofám leszakad. Na ez aztán a sajátos értelmezés.
2013. ápr. 21. 14:41
 47/51 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Nem "sajátos", hanem a Biblia saját értelmezése. Éppen az "Isten" rangjelző szót szokták túlértékelni és egyoldalúan hangsúlyozni, mikor arra hivatkoznak a háromságistenség imádói, hogy mivel Jézust (is) Istennek nevezi a Biblia, akkor Ő a Mindenhatóval "egyenlő" - pedig ez a Szentírásból nem hogy nem következik, hanem egyenesen ellent mond neki.

A Biblia "Istennek" nevezi Mózest is, holott őt sem tartjuk "egyenlőnek" Jehovával, aki annak nevezte őt..., érdekes.

2013. ápr. 21. 14:56
 48/51 anonim ***** válasza:
0%

Na látjátok! Ezért nem vagyok vallásos. Amit itt összehordtatok, az egy csoda.

Én szkeptikus vagyok. Engem meg kell győzni dolgokról.

Én hiszek a tudományban, de a tudomány is csak bizonyos dolgokig tud visszamenni az időben. Hiszem, hogy valami teremtette a világmindenséget.Ha ezt istennek nevezik, akkor benne. De semmiféle vallást nem tudok elfogadni. Nem hiszem, hogy az aki, vagy ami teremtette a világot, az gonosz lenne. A gonoszság sz emberek műve. Ezt bújtatják vallás mögé. Hány fajta vallás van? És mind mást hisz igaznak. Most akkor mi az igazság? senki sem tudja. De hogy ezen a világon kell jól élni, azt szentül hiszem.

" Boldogok a szegények, mert majd adatik nekik!"

Ennél nagyobb zöldséget nem is találok. , legalább is szerintem. De hogy mindenki abban hisz, amiben akar, azt elfogadom.

2013. ápr. 21. 16:49
 49/51 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"...csakhogy a bibliában lejegyzett imák, melyet Jézus tanított, nem egyformák, tehát nem szó szerintiek! Nem azt jelenti, hogy csak így és sehogy másképpen."

Igen így van! Teljesen egyet értek! Csak azt utálom hogy úgy van beállítva hogy csak és kizárólag a tanúk ismerik Isten nevét. Mert ez nem igaz! Mindössze arról van szó hogy mások nem használják annyit mint a tanúk de természetesen vannak olyan felekezetek és nagyegyházak is amelyek nem használják egyáltalán. De attól még ismerik.

S vannak olyan felekezetek is amelyek ismerik és használják is. Bár a Jahve formában s nem Jehovaként mert a Jahve pontosabb.

De ez mindössze azt jelenti hogy kiejtés beli az eltérés.

Erről még a katolikus lexikon is ír.

[link]

(de írd be a keresőbe úgy hogy Jahve)

"Nem beszélve arról, hogy "Isten nevének a megszentelése" egyebek mellett magában foglalja a tényleges nevének a használatát is."

Ezt milyen igével támasztod alá?

"A másik pedig az, hogy soha, sehol sem állítottam, miszerint mindig, mindenhol csak a Jehova nevet használhatjuk, de azt tényleg Írásellenesnek tartom, ha sohasem használjuk."

Na ná hogy nem. Persze ez csak akkor van így ha 32. h.szólás nem a tiéd. (mert eredetileg ő neki szántam azt amit írtam ,csak te beleszóltál) Tehát ezen utolsó mondatod felesleges volt csak magadra vetted. Dehát mindenkinek megvan a maga keresztje illetve nálad kínoszlopa. (nekem is)

2013. ápr. 21. 18:31
 50/51 anonim ***** válasza:

Egy adalék a Tanúk világképéhez, és hogy kit kinek/minek tekintenek:

Sátán: nagy kezdőbetűvel írják: "Sátán" (mivel ő e világ istene ugyebár..)

Szentlélek/Szent Szellem: kis kezdőbetűvel írják, pontosan így: "szent szellem" (mivel JT-k szerint csak egy személytelen erő..)

Az írásmód mögött megbújó JT elv szerint, ad absurdum, horribile dictu: Sátán több/nagyobb/hatalmasabb, mint a "szent szellem"!!!

2013. ápr. 22. 00:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!