Titeket nem idegesít, amikor Jehova tanúi szidják a vallásokat és alig várják, hogy vége legyen mindegyiknek?
Ha még egy ateista lenne, aki megsértődött érteném a dolgot.
De nem tudom, hogy ők miért gondolják magukról, hogy nem vallásnak számít az amit művelnek. Tehát a saját végüket is várják, csak nem ismerik be.
Én inkább sajnálom őket. Szerintem jó emberek ők, csak nagyon félre lettek tanítva és ki tudja mennyi rokon és barát van a közösségben, így nem fogják ott hagyni őket és beismerni a hamis tanításokat.
Az ember társas lény, senki nem szeretné elveszíteni a szeretteit.
Pontosan mire gondolsz, hogy "szídják a vallásokat"?
Ők elmennek prédikálni mert Jézus ezt mondtaŰ:
"A királyságnak ezt a jó hírét prédikálják az egész lakott földön is akkor jön el a vég" Máté 24:14
Nemde minden Biblián alapuló vallásnak prédikálnia kellene ezek szerint?
És alig várják, hogy vége legyen mindegyiknek? Ezt hogy érted? Ádám és Éva Paradicsomba volt, de bűnbe estek és elveszítették ezt a létüket a Paradicsomba. Jehova Tanúi azt várják, hogy ez megvalósuljon
"A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben." (Zsolt 37 ,7-10).
Aki hisz a Bibliában az vélhetően a szavában is és alig várja, hogy a földet örökölje, nem? Te is szívesen élnél Paradicsomba. A mintaimában is ezt kérjük, nem? Jöjjön el az ő királysága, miként a mennyben, úgy a földön is. Azaz a földön is vissza a Paradicsomot, amikor a Zsoltárok könyve szerint a "gonoszok kivágattatnak".
A Tanúk azt várják amit Isten mond:
„Jehova nem lassú az ígéretét illetően . . . , hanem türelmes hozzátok, mert nem kívánja, hogy bárki is elpusztuljon, hanem azt kívánja, hogy mindenki megbánásra jusson” (2PÉTER 3:9).
A tanúk tehát nem a saját végüket várják, ahogy írod, hanem, hogy mindenki megmentésre jusson. Hogy te is például!
Mint ahogy Noé is prédikált az Özönvíz előtt, habár kinevették és csúfolták őt.
Szerinted mi az amivel a tanúk szídják a másik vallást? A Bibliával mutatnak rá mindenre, nem saját szavukkal, ahogy én is most tettem.
De igen. De ez számít amúgy ehhez a kérdésedhez, hogy nő vagy férfi vagyok? Régen is voltam próféták és prófétanők is.
Kérdésedre visszatérve igazából nem értem, hogy most pontosan mire is gondoltál ezzel a kérdéssel. Ezért írtam.
Amikor tévedek, mindig becsapom magam. Tudom, hogyan?
Így:
Köszi, hogy írtál.
Azt hiszem, nem tévedtem :D
Örülök, hogy örülsz, hogy válaszoltam. :)
Ezt a névleírásos valamit meg nem értem, miért tetted be. Eddig azt hittem, hogy azért, mert keversz valakivel - bár ide sokan járnak, néhány aktív régi 3-4 éve idejáró is van. Persze mondjuk a Kriszti névnek a Keresztény szóhoz, illetve Krisztushoz is van köze - mármint a név eredetét illetően.
Senkinek nem kellene szidni senkinek a vallását. Az emberi egymás mellett élés egyik alapvető vonása az (lenne), hogy tiszteletben tartjuk azt, ami a másiknak fontos. Valakinek a vallását szidni nem kevésbé csúnya dolog, mintha mondjuk az édesanyukáját szidnád.
(Személy szerint engem a JT-k még nem szidtak, bár nincs is nagyon JT ismerősöm.)
Lehet beszélgetni vallásokról, lehet mesélni a másiknak a saját vallásodról, ha az illetőt érdekli. De a mocskolódás semmilyen esetben sem elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!