Egy római katólikus és egy jehova tanúja esetében lehet beszélni templomos eskuvorol?
Elméletben lehetséges. Katolikus egyházjog szerint akkor lehet egyházi esküvő, ha legalább az egyik fél katolikusnak van keresztelve (meg persze mindketten szabad állapotúak). Ő ígéri meg, hogy a gyerekeket ebben a hitben neveli.
No most, hogy ez gyakorlatban mennyire működőképes, az már személyektől függ.
"Akkor ez leginkább személyfuggo? Vagyis lehetséges?"
Ha csak a jogot nézzük, akkor persze lehetséges. De a valóságban és a gyakorlatban általában az van, amit a 4. leírt..
Meg amennyire tudom, hogy egy jehovista nem fogja betenni a lábát katolikus templomba..
Így van kedves kérdező!
Biztos,hogy egy tanú nem fog megesküdni katolikus templomban,hanem csak az anyakönyvvezető előtt,sőt nem fogja áttéríteni a párját az ő hitére az esküvő után sem.
De a legvalószinűbb az,hogy megpróbál a Tanú olyan párt választani aki az ő hitén van,pontosan az ilyen dolgok miatt.
Sajnos ez tapasztalat,hogy a más vallásúval kötött házasságok nem mindíg vezetnek jóra,mert nem mindenben fog egyezni a véleményük pl:ünnepek megtartása,születésnapok,gyermeknevelés...stb.
De ez nem jelenti azt,hogy nem lehetséges az ilyen házasság.Van olyan ismerősöm,ahol a feleség tanú és a férj katolikus mégis nagyon szépen élnek 40 éve, szeretik egymást,és tiszteletben tartják egymást és egymás hitét!
Szóval lehetséges a házasság de nem katolikus templomban az biztos!
Kedves Kérdező.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
Egy Jehova Tanúja aki komolyan veszi a Biblia leírását, soha nem köt házasságot egy más hitbeli személlyel
Ha ez a sajnálatos dolog még is megtörténik, akkor sem fog a Tanú, templomban esküdni, mivel az egyenlő lenne a hitének megtagadásával.
Tisztelettel Katy Weaver
Kedves Kérdező.
Megértem a helyzetedet, és tudom, hogy félted a barátodat.
Ám hidd el nekem de ha nem hiszed ahhoz is jogod van, hogy nem került rossz helyre, mint ahogy sokan lefestik a Tanúkat.
Én 23 éves koromban ismerkedtem meg a biblia Tanításával, 25 évesen keresztelkedtem, és most 46. éves vagyok.
Voltak nehéz pillanatok, az életemben, de soha nem a Szervezet miatt.
És mai napig is állíthatom boldogan, hogy ha újra választanom kellene, ide szeretnék tartozni.:)
Tisztelettel
Katy Weaver
Kedves 4-es válaszoló.
Nem írtad helyesen a mondatodat.
Mert Jehova csak egy van aki valóban nem fog Katolikus Templomban esküdni, mert Isten nem házasodik.
A válaszodnak így kellett volna szólnia:
Egy Jehova Tanúja, soha sem fog Katolikus templomban házasodni.
Egyébként egy Tanú semmilyen más hitű templomban sem megy férjhez.
Tisztelettel
Katy Weaver
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!