Ha római katolikus vagyok akkor hogyan lehetek görög katolikus?
Megvagyok keresztelve,bérmálva is.
De görög katolikus szeretnék lenni
Az áldozás is érvényes...
Jobban tetszik nekem a görög katolikus liturgia,ezért akartam görög katolikus lenni.
Nem kell átkeresztelkedni, mert mint írtam, a "görögök" teljes egységben vannak a rómaiakkal.
Ugyanabban hisznek, azt vallják, még a pápa főségét is elismerik, tehát tök ugyanaz, csak a liturgia más, ne problémázz, menj nyugodtan. (meg annyi, hogy ott vannak nős papok, de gondolom, ez nem zavar)
Köszönöm a válaszodat :D
Nálunk a római katolikus templomban minden hónap utolsó vasárnapján van mise.Akkor csak simán oda fogok járni.
Ez semmivel nem jár: mint ahogy már írták előttem, csak a liturgia más, a dogmatika ugyanaz, így simán mehetsz görög katolikus misére, ugyanúgy érvényes, gyónhatsz, áldozhatsz, házasságot is köthetsz.
Viszont egy jó tanács: a kereszténység lényege nem a külsőség, nem a liturgia szépsége, hanem Jézus. A liturgia formája igazából csak egy eszköz: tény, hogy a keleti rítus sokkal inkább az érzelmekre hat, lenyűgöz, gyönyörködtet, így próbálja a hívek lelkét Istenhez emelni. A lényeg, hogy pusztán ezek a külső formaiságok ne előzzék meg Jézust, hiszen ő ugyanúgy köztünk van a görög katolikus és a római katolikus misén is.
5_os!
na-na-naaaa!!
nem egeszen ugy van az te!!
a Katholikosz Orthodoxia joideig -(evszazdokrol beszelunk)-szoba se allt a Papakkal!!
amugy meg miert nem megy be a kerdezo a kopt vagy a druz keresztenyekhez?azok szazszorta kozelebb allnak az erdeti yeshua-i evangeliomok tanitasaihoz!!
oket nem erintette sem az elso sem a masodik laterani zsinat rendelkezesei!
Nem kell átkeresztelkedni, mert mint írták teljes egységben van Rómával, annak részegyháza.
Szerintem egyszerűen járj görög misére. Annyi, hogy az tradicionálisabb, néhány imát másképp mondunk, az áldozás is másképp van, meg néhány ünnepnap is máskor van mint a rómaiaknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!