Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek az Úr hogyan néz...

Szerintetek az Úr hogyan néz rám ezután? Mivel nagyon személyes a megosztásom, ezért csak elkötelezett keresztények írjanak.

Figyelt kérdés

Nem igazán tudom megbeszélni senkivel ezt a problémámat, ezért írok ide.

Nem terveztem, hogy férjhez megyek, aztán az Úr mégis megajándékozott egy fantasztikus emberrel, nekem ő a legjobb férj, apa, az egész világon. Összeházasodtunk, én akkor 39 éves voltam, Ő 40. Az Úr megajándékozott minket két gyermekkel, az elsőt 40 évesen, a másodikat majdnem 42 évesen születtem. Most 43 vagyok. Az első terhességem nagyon nehéz volt, sok betegséggel küzködtem. Egy hosszú ideig tartó torokgyulladás következtében csomók keletkeztek a pajzsmirigyeimben, ami, még mindig megvan. Ennek kivizsgálása most folyik.

A második terhességem nem volt ennyire nehéz, csak éreztem. Hogy nem vagyok már fiatal.

És itt jön a problémám: a második babám születése után el kellett gondolkodnunk, hogy hogyan védekezzünk tovább, mivel soha életemben nem szedtem fogamzásgátlót, így most sem akartam, de úgy tűnt, hogy nem tudunk több babát vállalni, az életkorunkból kifolyólag, meg nekem itt vannak ezek a csomók a nyakamban, ami nem okoz ugyan semmi fizikális tünetet, de aggasztó, mert a nyakam a duplájára van dagadva. A legjobb megoldásnak a sterilizáció maradt, amit el is végeztek rajtam. Előtte elmentem egy katolikus paphoz, hogy beszélgessünk erről, Ő azt mondta, hogy mivel már igent mondtam az életre, ezért nem bűn. De most mégis nagyon rosszul érzem magam lelkileg, depressziós lettem, és ebben látom az okát. Úgy érzem beavatkoztam Isten művébe, és nem tudom megbocsátani magamnak ezt a lépést. Isten vajon megbocsát nekem?

2013. ápr. 12. 17:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
De igen, azt hiszem magamnak nem tudok megbocsájtani. Ezért gondolom, hogy Isten sem bocsát meg, mert elzártam a lehetőségét annak, hogy legyen még gyerekünk.
2013. ápr. 12. 22:28
 12/21 anonim ***** válasza:

Utolsó kettő ti aztán biztos elkötelezett keresztények lehettek! Le merem fogadni, hogy Bibliát nem láttatok még!

Én voltam az 1 és 2 válaszoló, mit szólsz az én válaszaimhoz?

2013. ápr. 12. 22:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Bibliai értelemben nem létezik olyan hogy magadnak megbocsájtasz! Ilyenre egy ember sem képes, ennyi erővel össze vissza k*rhatok vagy ölhetek arra hivatkozva, hogy majd úgy is megbocsájtok magamnak. Ez egy eretnekség. Maga az elmélet az.

Minek akkor Jézus ha megtudnánk magunknak bocsájtani? Álljunk már meg és amúgy is, Istennek az intelligenciáját komolyan ennyire le kell nézni? Isten tudja, hogy mi folyik a világban minden egyes gyermekével tisztába van, hogy mi a dolga/gondja, felesleges olyanon gondolkozni, hogy vajon az-e a baj, hogy megbocsájthattam-e magamnak.

Isten azt várja el, hogy Jézusnak adjuk át a bűneinket és a bűnbocsánatot csak is Ő tőle várhatjuk el, nem pedig magunktól. Erről szól az Újszövetség. De ezeket hiába mondom, ha egyszerűen ezeket nem képes elfogadni az ember.

2013. ápr. 12. 22:40
 14/21 anonim ***** válasza:
12%

10-es vagyok, ezzel mellélőttél, ugyanis majd' másfél évtizede vagyok keresztény, és nemcsak kívülről láttam már Bibliát. De a kérdező nem követett el bűnt azzal, hogy sterilizáltatta magát. Ha nem követett el bűnt, akkor nincs miért megbocsátani...

Egyébként pedig: Isten minden bűnt megbocsát, kivéve a Szent Szellem káromlását.

2013. ápr. 13. 00:20
 15/21 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló.

Igen igazad van, hogy egyedül Jézushoz kell menni, és Ő bocsátja meg a bűneinket. Ezt csinálom minden reggel és este. De ettől a fájdalom, amit belül érzek nem múlik el, legalábbis még most nem. Persze az Úr ezt is el tudja venni, ha akarja.

Egyszer azt olvastam vagy hallottam, már nem emlékszem, hogy magunknak is tudni kell megbocsátani, ugyanúgy, mint ahogy meg kell bocsánatom azoknak, akik ellenem vétkeznek.

Persze én nem fujjom a Bibliát elejétől a végéig és visszafelé sem sajnos. Így nem tudom mi a biblikus és mi sem. De úton vagyok...

2013. ápr. 13. 00:55
 16/21 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező! Nem követtél el bűnt. Már van két gyermeked, és nem is vagy fiatal, teljesen érthető, hogy több gyereket nem akarsz szülni!

Arra gondolok, hogy a "női öntudatod" sérülhetett a sterilizáció miatt... még ha akartad is a beavatkozást, azért mégiscsak ott van a tudat, hogy már nem vagy fogamzóképes. Talán ez áll a depressziód hátterében is.

Bűnt azonban semmiképpen nem követtél el ezzel! Ha véletlenül mégis, Isten megbocsátja. A fogamzóképességed meg kb. 8 éven belül már úgyis megszűnt volna, így csak egy kicsit "előbbre hoztátok" ennek idejét. Önmarcangolás helyett inkább örülj a gyermekeidnek! Gratulálok a családodhoz! :-)

2013. ápr. 13. 01:48
 17/21 anonim ***** válasza:

Azért nem vagyok keresztény, mert megkérdőjeleztem a döntésed okát?

Még ha nem is vagyok keresztény szerinted, akkor is pontosan ismerem a parancsot: ne ölj! A legtöbb fogamzásgátló módszer a már megtermékenyített petesejtet pusztítja, ami viszont már bűn. Igaz? A te műtéted megakadályozza a megtermékenyülést, így nemcsak számodra biztonságos módszer, hanem kíméli az életet, ami a legfontosabb, így nem vétesz parancsot.

Mellesleg van egy fél százalék esély arra, hogy mégis teherbe ess, ha Isten szán még nektek gyereket, akkor ki fogja azt a fél százalékot használni. Ne nézd le Urat! Tud ő meglepetést okozni.

Üdv: egy szerinted nem keresztény

2013. ápr. 13. 09:32
 18/21 anonim ***** válasza:

"másfél évtizede vagyok keresztény, és nemcsak kívülről láttam már Bibliát. De a kérdező nem követett el bűnt azzal, hogy sterilizáltatta magát"

Kedves barátom azért feltételeztem rólad, hogy nem vagy keresztény mert nagy butaságokat mondtál na de ezzel tényleg szép keresztény módra meg tudtad válaszolni a kérdést. Kicsit gondolkoztál volna akkor lehetett volna egy olyan következtetésed is mint az előző válaszolónak Frank bácsinak.

A másik kedves kérdező: Lehet, hogy olvastad vagy hallottad valahol azt, hogy magadnak is meg lehet bocsájtani de a Bibliából biztos nem. Ha még is tévednék akkor valaki javítson ki Bibliai szöveggel alátámasztva. 19/F vagyok kiskorom óta hiszek Istenben és tényleg ilyennel még nem találkoztam.

Másik ugyan ebben a témában: igen létezik olyan, hogy más embereknek megbocsájtunk de az, hogy most... emberek komolyan saját magunknak? Ez ostobaság és tényleg mondom valamilyen szinten eretnekség is mert az én ismeretein szerint jócskán vannak olyan pontok a Bibliában amit ez az "önmegbocsájtás" szépen áthúzna.

2013. ápr. 13. 11:13
 19/21 anonim ***** válasza:

A szaporodás képessége a Teremtőnktől kapott ajándék. Eredeti szándéka magában foglalta azt is, hogy a tökéletes emberek szaporodjanak, és ’töltsék be a földet és hajtsák uralmuk alá’ (1Mózes 1:28).

A keresztények jól teszik, ha mérlegelik ezeket az utalásokat, melyek azt jelzik, hogy Isten nagyra tartja szaporodási képességüket. Minden házaspárnak saját magának kell eldöntenie, hogy alkalmazza-e, illetve hogy mikor alkalmazza a családtervezés helyénvaló módszereit. Való igaz, hogy döntésüknek különösen nagy súlya van abban az esetben, ha az orvosok minden kétséget kizáróan megerősítették, hogy egy későbbi terhesség esetén az édesanya vagy gyermeke súlyos orvosi kockázattal, sőt valószínűleg halállal kerülne szembe. Ilyen helyzetben néhányan, vonakodva bár, de a fent leírt sterilizációs eljárásnak vetették alá magukat, hogy biztosak lehessenek benne, semmilyen terhesség nem sodorja majd veszélybe sem az édesanya életét (akinek talán már vannak más gyermekei), sem a gyermek életét, aki később esetleg életét súlyosan veszélyeztető egészségi problémával születne meg.

Azok a keresztények viszont, akik nem kerülnek szembe ilyen szokatlan és világosan felismerhető kockázattal, bizonyára ’józanságot’ szeretnének gyakorolni, és szeretnék engedni, hogy gondolkodásukat és tetteiket Istennek a szaporodási képesség iránti nagyrabecsülése formálja (1Timótheus 3:2; Titus 1:8; 2:2, 5–8). Ez arról tanúskodna, hogy érettek, és érzékenyen reagálnak a szentírási utalásokra.

2013. ápr. 13. 11:23
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 41%-os válaszoló! Nem szoktam válaszokra reagálni, de most muszáj kivételt tennem.

A "saját magadnak megbocsátás" nem helyettesíti Istent, ezt jól mondod. De igenis szükséges ahhoz, hogy tovább tudj lépni egy esetleges rossz lépés után. Lehet, hogy a Bibliában nincs ilyen - az életben azonban van. Példa: többször hallottam már, hogy X emberke megbánta bűnét, bocsánatot kért már Istentől ki tudja hányszor, és elméletben tudta is, hogy Isten megbocsátott neki, de mégsem tudott megnyugodni a lelke, továbbra is csak vádolta magát. Vagyis saját magának nem tudott megbocsátani! Így Isten bocsánatát sem tudta teljes mértékben elfogadni.

Kérlek, ne sértegess másokat, ne írj nekik olyanokat, hogy ti sem láttatok még Bibliát stb., mert 1. honnan tudod? 2. még ha így is van, Neked akkor sem az a dolgod, hogy bíráld őket, illetve 3. ez egyáltalán nem keresztényi viselkedés. Ha valaki hülyeséget mond, ki lehet javítani, de nem mindegy, milyen stílusban teszed!

19 éves vagy, van még mit tanulnod - ez egyáltalán nem baj, az lenne csoda, ha nem így lenne. Én 24 évesen is úgy érzem, hogy keveset tudok még az életről, Istenről, mindenről...

2013. ápr. 13. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!