Milyen vallási erekjéid, könyveid, személyes holmijaid vannak?
Kategóriákra osztva:
Kereszténység: rózsafüzér, amit a nagymamám adott halála előtt búcsúajándékként, Biblia és Szűz Mária kép (szintén tőle)
Hinduizmus: 4 Krisnáról szóló könyv
Görög mitológia: Az összes görög mitológiai történet egy könyvbe gyűjtve
S neked milyen vallási erekjéid, könyveid, holmijaid vannak?
1) Biblia több nyelven, és azzal kapcsolatos könyvek
3) Korán, muszlim füzér
4) Saiva irodalom, szent könyvei, írások, Siva murti, rudraksha mala (több), gurumról kép
5) vaishnava irodalom, szent könyvei, Krishna-képek
Hirtelen ezek jutottak eszembe. :)
22:35
Nem tilos. A törvény engedi a dolgot. Ha pedig azzal érvelsz hogy kereszténység nem engedi... Nem vagyok keresztény! XD
09:04
" szervusztok. van bibliám nem is egy, söt 21. éve olvasom, tanulmányozom. a biblia versek alapján a teremtö szigorúan tiltja azoknak akik benne hisznek hogy ilyenhez folyamodjanak. A teremtö Tőrvényt adott amiben tiltja ezeknek használatát. csak néhány biblia vers erröl:106 zsoltár35,36.a 115 zsoltár 2_8 versek azt irja ezekröl, hogy készülhetnek ezüstből aranybol, szemük van de nem látnak, szájuk van de nem szolnak, nem tapintanak a kezűkkel, nem szolnak a torkukkal és azt irja a végén, hogy amilyenek ezek a bálványok olyanok legyenek alkotoik, és akik biznak ezekben és használják, az az élettelenek.Cselekedet 15:20, 2korintus 6:16, 1János 5:21,Mikeás 1:7 stb"
Szervusz Kedves Válaszoló!
Én teljes mértékig tiszteletben tartom a hitedet és nincs is gondom vele, ahogyan a Bibliával sincs. Mindazonáltal felhívom figyelmed arra, hogy vannak olyan emberek akik nem keresztények (mint például én), illetve (esetleg) olyan vallásúak akik magába foglalnak bálványimádást is. Az én hitem ilyen. Rám innentől fogva nem vonatkoznak a Biblia szabályai, lévén hogy nem is tartozik bele hitem gyakorlásába. Ne akard másokra erőltetni a te hited dolgait, én sem akarom senkire a bálványimádást... (Ezekről a bálványaimról eddig nem beszéltem, de ha tudni szeretnéd, én a görög isteneket tisztelem mint vallásom alanyai, az összes görög mitológiai történet is ezért van meg nekem.)
Csupán annyit kérek, hogy légy toleráns és megértő, fogadd el hogy mindenkinek joga van másban hinni.
1. válaszoló vagyok ismét. Én sem vagyok keresztény. Továbbá az én hitemben fontos szerepet játszik a külső megjelenítés - pl. egy múrti (szobor), ami segítheti a meditációt is. Tiszteletben tartom azt, akinek a hite tiltja ezt, vagyis nem fogok pl. ilyennek Mária-szobrot, Siva-múrtit stb. ajándékba adni.
Viszont cserébe én is elvárom, hogy ugyanolyan szinten tartsa tiszteletbe az én hitemet. Ezt nevezik békés együttélésnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!