Ha mindenkinek van egy személyes őrangyala, akkor ő mikor jött létre, az emberrel születésekor vagy jóval előtte?
> Ha mindenkinek van egy személyes őrangyala,
Nincs.
A világ kezdete előtt lettek megteremtve, és amikor Isten megteremtett akkor beosztotta melléd az őrangyalodat. Az őrangyal már korábban próbára lett téve és Isten mellett döntött. Egyébként van akinek több őrangyala is van, és van köztük különbség fokozatban is. De ezzel nekünk nem nagyon kell foglalkozni, inkább Istenre figyeljünk.
Azt nem tudom hogy amikor nincsenek beosztva az angyalok akkor mit csinálnak, gondolom Isten társaságában vannak és így nagyon jó dolguk van. :)
Az utolsó válaszoló véleményével egyetértek. Annyi hozzá, hogy ha Te meghalsz és üdvözülsz, az Őrangyalod elvileg bekísér a Mennybe és nagyon boldog lesz, hogy amiért fáradozott (hogy a helyes úton járj és még jó dolgod is legyen), az beteljesülhetett. Te leszel az Őrangyalod jutalma és öröme. ^^
Ha viszont elkárhozol, annak ellenére, hogy ő egész életedben próbálta Isten felé irányítani a figyelmedet, szegény biztos nagyon szomorú lesz.
Mindenkinek van őrangyala, aki színről színre látja folyamatosan az Istent, és mindenki őrangyala azt szeretné, ha a támogatottja Istennél lenne.
Szia!
Megkeresheted, de nem lesz benne. Amire te gondolhatsz az talán ez:
Mt 28,20 "Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig."
Úgy gondolom, hogy itt semmiféle őrangyalokról nem beszél.
Vagy talán erre:
Jn 16,7 "De én az igazat mondom néktek: Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jő el hozzátok a Vígasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt ti hozzátok."
Itt szintén nem őrangyalokról szólt, az egyes szám harmadik személy miatt sem, de egyértelműen itt a szent szellemről illetve ahogy tetszik a szent lélekről beszél.
Ahogy az előttem szóló is írta az angyal szó hírvívőt jelent, azaz, te magad is válhatsz angyallá a szó jelentése alapján. Persze ez nem így működik, mivel te ember vagy.
A Biblia valóban elég keveset beszél az angyalokról, így csak felületesen ismerhetjük az angyalokat, a szeráfokat, a kérubokat. Azt például tudhatjuk, hogy szabad akaratuk nekik is lenniük kell, mivel sátán egy jó részét elhitette.
A lényeg: nincsenek őrangyalok, a Bibliában nem találni utalást erre.
Ez csak fantazmagória, hol az idézet... Az nem bizonyság, hogy azt mondják...
Csel 12,7 "És ímé az Úrnak angyala eljöve"
Csel 12,11 "És Péter magához térve monda: Most tudom igazán, hogy az Úr elbocsátotta az ő angyalát, és megszabadított engem Heródes kezéből és a zsidók népének egész várakozásától."
Az Úr az ő angyalát, az Úrét és nem Péterét.
Idézzetek, ne fantáziáljatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!