Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit jelent a Jézussal való...

Mit jelent a Jézussal való személyes kapcsolat? Hogyan lehetne ezt elmagyarázni egy olyan embernek, akinek még nincs személyes kapcsolata Vele?

Figyelt kérdés
2012. jan. 24. 23:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
51%
HA nem tudod az 1. kérdésre a választ nem tudod megcsinálni a 2.-kat
2012. jan. 24. 23:30
 2/13 A kérdező kommentje:

Ezzel egyetértek.

Mert neked van személyes kapcsolatod Vele?

2012. jan. 24. 23:41
 3/13 anonim ***** válasza:
51%
Miért kell Jézust kiemelni? Nekem Istennel van kapcsolatom - bár akkor a szentháromság révén nyilván Jézussal is. Ezen mondjuk még soha nem gondolkodtam.
2012. jan. 24. 23:57
 4/13 anonim ***** válasza:

Nincs. De az állítás szimpla logika.

Mint ahogy férfiként nem tudom elmagyarázni a szülés folyamatát.Legalább is kevésbé hitelesen mint egy anya.

2012. jan. 25. 00:05
 5/13 A kérdező kommentje:

tegnap 23:57:

de hogyan érzékeled ezt a kapcsolatot?

erre lennék kíváncsi

2012. jan. 25. 00:07
 6/13 anonim ***** válasza:
77%

Legyen olyan az életed, mint amilyen Jézusé volt, és akkor nem magyarázkodni kell majd, hanem egyszerűen amikor veled találkoznak az emberek, akkor Vele kerülnek kapcsolatba. Edények vagyunk, és csak azt tudjuk továbbadni, ami bennünk van. Legyél telve az Úrral, legyél telve a beszédével, és töltekezz be folyamatosan Szent Szellemmel... Ez az igazi személyes kapcsolat Vele.

És ezt magamnak is mondom :)

Üdv.

Tamás

2012. jan. 25. 00:53
 7/13 anonim ***** válasza:
74%

tegnap 23:57 vagyok. Valóban, könnyebb elmagyarázni, milyen a szülés. Elmagyarázzam? :) Na jó, nem, császárral szültem, úgyhogy fogalmam sincs. :)

Szóval a kapcsolat Istennel... jó.

Leírtam egy másik topikban nemrég, most próbálom összefoglalni... szóval bolyongasz egy labirintusban, és valaki folyamatosan fogja a kezed, és vezet. Mindig tudod, merre kell menned ahhoz, hogy az életed a lehető legjobban alakuljon - és ne csak a tiéd, hanem mindenkié, akivel kapcsolatba kerülsz. Tudod, mit kell mondanod, mit kell tenned, miért kell imádkoznod... és egyszerűen nincs lehetetlen. Naponta élsz át csodákat. De ehhez az kell, hogy higgy abban, hogy aki a kezed fogja, tudja az utat. És ne várd, hogy ő vonszoljon magával, mert ő csak nagyon finoman fogja a kezed, apró rezdülések révén érzed az irányt, de hinned kell, hogy jól érzed, és aszerint kell cselekedned. Ez fontos: a cselekvés. Mert nagyon sokan csak várják a csodát, meg a jeleket, és nem hajlandók tenni semmit önmagukért, másokért, Istenért. Pedig annyira egyszerű az egész! És nagyon jó érzés.

2012. jan. 25. 01:06
 8/13 anonim ***** válasza:

Magyarázni? Sehogy.

Elmondhatod a tapasztalataidat, ha vannak, de kb. annyit ért belőle, mint ha afrikai gyereknek magyaráznád a WIFI működését.

Nem is ez a lényeg. Az újjászületés valóságos megtapasztalás, melynek révén találkozhat Jézussal. Erre kell hívni: megtérésre és újjászületésre.

1Kor 1,18 - Mert a keresztről szóló beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek.

1Kor 2,14 - A nem lelki ember pedig nem fogadja el az Isten Lelkének dolgait, mert ezeket bolondságnak tekinti, sőt megismerni sem képes: mert csak lelki módon lehet azokat megítélni.

Tehát, érthetetlen! Mert még nem született újjá. Éppen az újjászületés az, ami által megtapasztalhatja Jézus valóságát.

De erre ember nem képes, csak Isten nyithatja meg valakinek a szívét.

ApCsel 16,14 - Hallgatott minket egy Lídia nevű istenfélő asszony, egy Thiatírából való bíborárus is, akinek az Úr megnyitotta a szívét, hogy figyeljen arra, amit Pál mond...

Sok sok ige van még, ami erről beszél. Tehát, ne magyarázz. Mondd az igét, élj szerinte, imádkozz, míg Isten meg nem nyitja a szívét. Hiszen egy vaknak nincs szüksége arra, hogy meggyőzd a színekről. Amikor Jézus megnyitja a szemét, már maga is láthatja.

2012. jan. 25. 12:01
 9/13 anonim ***** válasza:
47%

Sajnos az ilyen mondatokat, hogy legyen személyes kapcsolatod ezzel meg azzal, azeket emberek, gyülekezetek találták ki eltérítve, homályba borítva az evangéliumot. Ha tévedek, bocsánat, de én így érzem.

Krisztus azt mondta, hogy kövess engem, nem azt, hogy legyen velem személyes kapcsolatod.

És most kellene következnie annak a kérdésnek, hogy mit jelent Krisztust követni? Ennek már lenne így értelme...

Szerintem...:)))

2012. jan. 25. 12:23
 10/13 anonim ***** válasza:

ma 12:23

Jézust úgy lehet csak követni, ha személyes kapcsolatod van a Szentháromság Istennel. Erről csak hosszasan lehetne írni. Személyes kapcsolat alatt értem: imádkozol Hozzá mindennapjaidban jelen van. :)

Kedves Kérdező!

Nagyjából a Jézussal való személyes kapcsolat is ezt jelenti, illetve azt, hogy ezt megtapasztalod. Jézust követed, ahogy írta előttem szóló. Ez fontos. Tehát elindulsz egy úton és a Szentlélek erejével minden nap ezen az úton haladsz VELE. Mert Ő egy élő személy és ezt meg lehet tapasztalni. Ez nem egy titok, ez egy tény. Csak kérni kell Őt és megmutatkozik az életünkben.

Ezt elmagyarázni úgy lehet, ahogy megtapasztaltad (ha tapasztaltad), miképp írták fentebb is. Minél egyszerűbben, ahogy az történik az életedben. "Isten megmutatkozik, ha szükségem van rá, fordulhatok Hozzá és ez nagyszerű." Az embereknek, akik nem értik a szakrális kifejezéseket, úgy fogalmazz, hogy megértse, úgy, ahogy Te is megértenéd, világosan, ne misztikusan. Őszintén. :)

2012. jan. 25. 13:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!