Szerintetek az Úr hogyan néz rám ezután? Mivel nagyon személyes a megosztásom, ezért csak elkötelezett keresztények írjanak.
Nem igazán tudom megbeszélni senkivel ezt a problémámat, ezért írok ide.
Nem terveztem, hogy férjhez megyek, aztán az Úr mégis megajándékozott egy fantasztikus emberrel, nekem ő a legjobb férj, apa, az egész világon. Összeházasodtunk, én akkor 39 éves voltam, Ő 40. Az Úr megajándékozott minket két gyermekkel, az elsőt 40 évesen, a másodikat majdnem 42 évesen születtem. Most 43 vagyok. Az első terhességem nagyon nehéz volt, sok betegséggel küzködtem. Egy hosszú ideig tartó torokgyulladás következtében csomók keletkeztek a pajzsmirigyeimben, ami, még mindig megvan. Ennek kivizsgálása most folyik.
A második terhességem nem volt ennyire nehéz, csak éreztem. Hogy nem vagyok már fiatal.
És itt jön a problémám: a második babám születése után el kellett gondolkodnunk, hogy hogyan védekezzünk tovább, mivel soha életemben nem szedtem fogamzásgátlót, így most sem akartam, de úgy tűnt, hogy nem tudunk több babát vállalni, az életkorunkból kifolyólag, meg nekem itt vannak ezek a csomók a nyakamban, ami nem okoz ugyan semmi fizikális tünetet, de aggasztó, mert a nyakam a duplájára van dagadva. A legjobb megoldásnak a sterilizáció maradt, amit el is végeztek rajtam. Előtte elmentem egy katolikus paphoz, hogy beszélgessünk erről, Ő azt mondta, hogy mivel már igent mondtam az életre, ezért nem bűn. De most mégis nagyon rosszul érzem magam lelkileg, depressziós lettem, és ebben látom az okát. Úgy érzem beavatkoztam Isten művébe, és nem tudom megbocsátani magamnak ezt a lépést. Isten vajon megbocsát nekem?
Keresztények írjanak. Ez tetszik. Természetesen a kereszténység nem összekeverendő a katolicizmussal. A kettő kicsit különbözik egymástól.
Nos én keresztényként csak is a Bibliát tartom szem előtt.
A történetedet megvizsgálva azt tudom neked mondani: ne érezd magad bűnösnek. Ami megtörtént az megtörtént. Ha hívő voltál előtte ha nem a múlt az múlt. Ami megtörtént az megtörtént. Mindannyian vétkeztünk és bűnösek vagyunk.
Jézus azért jött, hogy meghaljon a bűneinkért, aki hisz Benne és megtér hozzá az üdvözül, megszabadul a bűntől és örök életet kap.
Még Hitler is a mennybe kerülhetett volna ha halála előtt megtér Jézushoz, ám nem valószínű az ő esetében, hogy megtért volna.
Ha még nem tértél volna meg Jézushoz akkor csak mond ezt, nincsenek varázsszavak ha egyszer elmondod Ő meghallgat és megbocsájt, hiszen ezért jött :)
Sok féle képen el lehet mondani legyen pl így: Jézus, belátom eddig a rossz úton jártam és megvallom neked, hogy bűnös ember vagyok. De most hozzád fordulok, mert hiszem, hogy meghaltál a bűneimért. Kérlek mosd el véreddel a bűneimet és vigyél a mennybe.
Ennyire egyszerű. A összes bűnöd add át az összes rossz érzéseddel együtt Jézusnak, amikkel a Sátán próbál megfogni vagy lebilincselni téged. Jézus legyőzte a halált, a bűnt, és a Sátánt a kereszten, hidd el, ha az én életemben megtudott ezektől szabadítani akkor téged is meg fog tudni :)
Az Isten áldjon és további szép napot! :)
Még valamit fontos megjegyeznem.
Csak azért mert a drága katolikus papunk azt mondja, hogy nem bűn mivel hozzájuk jársz, ezt én nem igazán nevezném Biblikusnak.
Bibliai értelemben az mond igent az életre aki igent mond Jézusra mivel Jézus az élet. Ha valaki életet szeretne az úgy fordul Jézushoz ahogy azt már fent említettem. Meg kell térni ez itt a lényeg.
A másik, hogy ezért nem számítana bűnnek? Már elnézést de akkor én PL HA, egy templomba járó ember lennék akkor onnantól fogva bármit is csinálok az nem számítana bűnnek mivel az ő általuk nevezett életet választottam már? Akkor ez azt jelenti, hogy kedvem szerint neki állhatnék lemészárolni az embereket mert nem lenne bűn? Ez az elmélet ostobaság, még úgy is az lenne ha az életet úgy választottam volna a pl alapján ha Jézushoz fordulok.
A bűn az bűn, ha elköveted bűnös leszel! Nincs olyan, hogy akármilyen úton módon ha az életet választottad (templomban megkeresztelkedtél vagy Jézushoz megtértél) akkor onnantól fogva akármit csinálhatsz!
Ezt lényegesnek tartottam tisztázni még.
Nem követtél bűnt, gyermekem:)
Isten szeret téged!
Áldása legyen veled és tartson meg téged békében, boldogságban, jó egészségben;)
Én megfordítanám a kérdést.
Miért tépelődsz, hogy isten vajon megbocsát-e? Említette valahogy, miszerint az is a pakliban van, hogy nem?
Előbb válaszold meg ezt a kérdést, semmivel sem kevésbé megalapozott: Isten vajon bármilyen bűnt tapasztalt, amit meg kéne bocsátania?
Ha el tudod dönteni, és meg is indokolni, hogy melyik a helyes kérdés akkor gondolkodhatsz annak megválaszolásán. De gyanítom, hogy ez nem fog menni, éppen azért, mert a problémát nem isten, hanem te találtad ki. Csak nehéz ezt elfogadni.
Engem az érdekel, hogy miért fogod a sima, egyszerű pajzsmirigy göbökre, hogy nem akarsz több gyereket?
Gondolom megvolt az izotópos vizsgálat is és a biopszia is, valamint a tsh is rendben.
Nehéz volt a terhesség, a nagycsaládot sem neked találták ki gondolom, vagy csak simán félsz a korod miatt, hisz egyre nagyobb a Down kockázata is. Tudod ezt bárki megértené. De a hazugságot nem szereti az Úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!