Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Jehova tanúi csak kóser...

A Jehova tanúi csak kóser húst esznek?

Figyelt kérdés
2013. ápr. 12. 15:08
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Ha látszik rajta, hogy nincs rendesen kivéreztetve, nem! De ez NEM MENNYISÉGI kérdés, hanem szellemi természetű. Nyilván sokféleképpen lehet megítélni egy húsról a kivéreztetésének állapotát, de a lényeg az alapelv, ami a parancs mögött van.
2013. ápr. 14. 17:39
 22/23 anonim válasza:

Szia, nem normális emberek szóltak szerintem előttem, de én tudom mindenre a választ. A Jehova tanúi, megkeresztelkedett emberek nem, hangsúlyozom, hogy NEM kóser húst esznek.

A kóser hús fogyasztói azok a muszlimok, akik a koránból héberül felolvasva megkeresztelkednek, náluk van az, hogy ramadant tartanak, bizonyos ideig nem ihatnak alkoholt, nem szeretkezhetnek, nem ehetnek nappal csak éjjel és megvan h mit.

A kóser hús az pedig az, hogy hogyan végezték ki az állatot, kérdezni szokták az arabok amikor étterembe mennek és még nem jártak ott, hogy: ez az ételben a hús volt halál? és erről már érteni szokás, hogy milyen értelemben kérdezi, azaz a vérét kifolyatták-e teljesen.

Egyébként majdhogy nem minden mai hús így készül! Aki már látott disznóvágást, ott elvágják a nyakát, és kifolyatják a vérét az egészet ami az artériákban van, kiömlik, aztán abból sült vért készítenek, amit elítélnek. A szárnyasnak levágják a nyakát és fellógatják amíg csöpög. Szerintem a kóser kérdés az inkább a finnyásság, és arra kíváncsiak, hogy döghús-e, ez ezer százalék, mert az a lényegük, hogy haljon halált, és ne természetes halált. Magyarán az a lényeg a gyrososnál, hogy a hús ne olyan birkából legyen, amelyik felborult és elaludt, hanem amelyiket erőszakosan elvágták a nyakát és egészséges erejében volt előtte.

2013. ápr. 15. 20:32
 23/23 Mulder614 ***** válasza:
Minden húst megeszünk ami ki van véreztetve.
2013. ápr. 18. 08:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!