A Jehova tanúi csak kóser húst esznek?
Kedves Kérdező.
A boltban nem árulnak fúlva holt állatot,
Vért viszont igen de azt nem vásároljuk meg.
A megvásárolt terméket azt még itthon is alaposan be szoktam áztatni, és jól megmosom.
Teljesen nem lehet kivéreztetni egy állatot, mert valamennyi marad benne, sajnálom, hogy ennyire nem érted.
Egyébként ha megnézed Jehova Noé idejétől kezdve megengedte az állatok húsának fogyasztását, és biztos vagyok benne, hogy ők sem tudták az utolsó cseppig kifolyatni, de alaposan megtisztították.
Hiszen az ítélet napig várhatták volna, mire az egész vér elfolyik az meg lehetetlen.
egyébként csak annyit, hogy amikor pl:
csirke szívet veszek a boltban, a szívet ketté vágom, mert a belsejében vannak vér rögök, és attól alaposan kimosom.
Amibe pedig szándékosan gyártottak bele vért mint Pl a véres hurka azokat meg sem vesszük.
(1Mózes 9:3, 4) 3 Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül. Mint a zöld növényt, azokat is mind nektek adom. 4 Csak a húst a lelkével — a vérével — együtt meg ne egyétek.
Tisztelettel Katy Weaver
Az állatok húsa megehető, a vérük azonban nem
1Móz 9:3, 4: „Minden állat, amely él és mozog, legyen nektek eledelül. Mint a zöld növényt, azokat is mind nektek adom. Csak a húst a lelkével — a vérével — együtt meg ne egyétek.”
Az étkezési célra levágott állatokat megfelelően ki kell véreztetni. Megfojtott, csapdában elpusztult vagy holtan talált állat nem alkalmas táplálkozási célra (Csel 15:19, 20; vesd össze: 3Mózes 17:13–16).
Szia kérdező!
"Katy! Még egyszer: Ha kivéreztetett húst esztek csak, akkor ti nem vásároltok húst boltba, vagy hentesnél, illetve nem esztek húsos ételt étterembe? Ebből kifolyólag vendégségben sem?"
Nem vagyok KATY, de látom nagyon érdekel ezért besegítek.
1 kotintus 10:25
"Mindent, a mit a mészárszékben árulnak, megegyetek, semmit sem tudakozódván a lelkiismeret miatt."
Vagyis alapelv a vér kerülése, de nem kell szőrszálhasogatásba bele menni és minden éteremben megkérdezni, hogy hogyan halt meg a jószág amit szeretnék megenni.
Köszönöm kedves előttem szólónak a választ, helyettem, magam sem mondtam volna jobbat.
:)
Tisztelettel
K.W.
Köszönöm a válaszokat!
Akkor ezek szerint nyugodtan vásárolhatok hentesnél húst? Múltkor például olyan csirkehúst sikerült vásárolnom, amelynél igen nagy bevérzések voltak. Azt nyugodtan meg lehet enni?
"Nem, Katy azt írta, hogy kivéreztetett húst esztek. Ezek szerint valótlant állított?"
Nem állított valótlant! De nem a mai kóser módszerek szerint kezeljük a húsokat - ahogy már írtam, és utánam is írták mások, nem értem, hogy mit nem értesz? Én is arról beszéltem , hogy kivéreztetett húst szabad csak ennünk, de mivel te kimondottan a "kóser" feldolgozásról kérdeztél, így kiegészítettem azzal, hogy mi annak a szélsőséges és ceremoniális eljárását nem követjük.
Kedves kérdező, ha ragaszkodni akarsz az vér tiszteletben tartásáról szóló isteni parancshoz, akkor ne vegyél olyan csirkét, sőt ha valahol gyakran ilyent lehet kapni, menj máshova. Persze óhatatlanul szembetaláljuk magunkat utólag is hasonló helyzettel, amit előre nem veszünk észre, akkor változtatunk, és olyan források után nézünk, amely megbízható.
Kedves 18-as!
Nem az volt a kérdés, hogy megvehetem-e az olyan húst amin látszólag is sok bevérzés van, hanem azt, hogy a Jehova tanúi szerint meg lehet-e enni? Konkrét választ szeretnék! Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!